السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا (سلام الله علیها)

رادیو مجازی اتاق ایران - 28 آبان 1403

سیدمهدی طبیب زاده در نشست مجازی همکاری‌های مشترک کرمان و مجارستان

اقتصاد دانش‌بنیان می‌تواند زمینه همکاری با مجارستان باشد

نشست مجازی همکاری‌های مشترک کرمان و مجارستان با بررسی ظرفیت‌های مجارستان و وجود توانمندی‌های بسیار کرمان برگزار شد.

20 اردیبهشت 1400
کد خبر : 38018
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق کرمان گفت: کشاورزی، ذخیره آب، انرژی‌های تجدید پذیر، صنایع بازیافت، صنایع خلاق، محصولات گلخانه‌ای که همه آنها بر پایه اقتصاد دانش‌بنیان خواهد بود، می‌تواند زمینه همکاری استان با مجارستان باشد.

 سیدمهدی طبیب زاده در نشست مجازی بررسی همکاری‌های مشترک کرمان و مجارستان افزود: با بررسی ظرفیت‌های مجارستان و وجود توانمندی‌های بسیار کرمان، امکان تبادل کالا و تکنولوژی در سطح گسترده بین دو طرف وجود دارد. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر فقط دو قلم کالا شامل پسته و خرما و در حجم کم از کرمان به مجارستان صادر می‌شود، افزود: نباید به این میزان صادرات بسنده کنیم بلکه باید فعالیت‌های بسیاری را برای افزایش تبادلات تجاری برنامه‌ریزی کرد.

طبیب زاده ادامه داد: وجه غالب اقتصاد استان کرمان کشاورزی است و علاقه‌مندی به اداره کشاورزی با تکنولوژی جدید و همچنین نوآوری در آبیاری کشاورزی و بهره‌وری در مصرف آب وجود دارد که امیدواریم بتوان در ارتباط با مجارستان آن را محقق کرد. رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه حوزه انرژی‌های تجدید پذیر موردعلاقه دو طرف است، اظهار کرد: استان ازنظر پتانسیل و توانایی نیروی انسانی به‌شدت غنی است که این موضوع نیز می‌تواند یکی از زمینه‌های همکاری باشد.

او خاطرنشان کرد: در کرمان به دلیل محدودیت منابع آبی فعالیت گسترده‌ای در شیلات وجود ندارد اما می‌توان از استخرهای موجود برای شیلات استفاده کرد که اجرای این طرح نیاز به کار مطالعاتی دارد. طبیب زاده، افزود: همکاری با اتحادیه محصولات گلخانه‌ای مجارستان نیز به دلیل توانمند بودن و علاقه‌مندی کرمان در این حوزه، می‌تواند بسیار مفید و تأثیرگذار باشد.

رئیس اتاق کرمان ادامه داد: استان کرمان دارای قدمت معدنی است اما شیب آن به سمت صنایع با مزیت نسبی و مزیت‌های رقابتی قرار گرفته است. وی تصریح کرد: موضوع دیگر ارتباطات مجارستان با سایر کشورها و امضای تفاهم‌نامه تعرفه‌های ترجیحی با آنهاست که کرمان می‌تواند با استفاده از این فرصت از مجارستان به‌عنوان دروازه ورود به سایر کشورها کمک بگیرد.

در ادامه این نشست رئیس انجمن ملی خرمای ایران با اشاره به اینکه ایران با تولید بیش از یک‌میلیون و 200 هزار تن خرما مقام دوم دنیا را داراست، گفت: ایران ازلحاظ واریته با بیش از 80 نوع خرما مقام اول را در دنیا به خود اختصاص داده است.

محسن رشیدفرخی اظهار کرد: میزان خرمای صادراتی ما به مجارستان بسیار ناچیز است که امیدواریم این میزان صادرات با برداشتن تحریم‌های ناعادلانه به‌زودی تغییر کند. وی به فرصت‌ها و زمینه‌های همکاری مشترک و مراودات تجاری کرمان و مجارستان اشاره و بیان کرد: متأسفانه ایران در حال حاضر جزء 20 کشور اول صادرکننده و واردکننده به مجارستان نیست.

رشیدفرخی تصریح کرد: مجارستان در صنایع وابسته به کشاورزی مانند دام، طیور و آبیاری‌های تحت‌فشار به‌ویژه هیدروپونیک فرصت فوق‌العاده برای ایران و کرمان است.

رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: امیدواریم سفیر ایران در مجارستان و رایزن بازرگانی مجارستان در تهران راهنمایی‌های لازم را در زمینه ثبت شرکت در مجارستان به فعالان اقتصادی استان کرمان ارائه دهند.

محمدعلی محمدمیرزائیان افزود: در حال حاضر 7 تا 8 هزار تن پسته به مجارستان صادر می‌شود که اگر تحریم‌ها برطرف شود می‌توان به دلیل ارتباطات خوب با مجارستان، از این کشور به سایر کشورها نیز کالا صادر کرد.

در ادامه این نشست سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در مجارستان گفت: اقدامات خوب در زمینه مقابله با کرونا و همچنین واکسیناسیون گسترده می‌تواند به گسترش روابط مجارستان با ایران و کرمان کمک کند.

حمیدرضا نافذعارفی، به ارائه گزارشی از ظرفیت‌های مجارستان پرداخت و افزود: افراد تحصیل‌کرده بسیاری در بخش‌های مختلف کشاورزی مجارستان فعالیت دارند که می‌توان از انتقال این تکنولوژی و دانش به ایران و کرمان بهره برد.

او اظهار کرد: در حوزه کمک به توسعه مبادلات تجاری بین دو طرف، 11 وبینار با حضور بخش خصوصی دو کشور داشته‌ایم و کارآفرین‌های بسیاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدید پذیر ایران اعلام آمادگی کرده‌اند.

گفتنی است در این نشست بخشی از ظرفیت‌های استان مانند انرژی‌های تجدید پذیر و گلخانه‌های جنوب استان و همچنین محدودیت‌های آبی استان گزارش داده شد.

موضوعات :
در همین رابطه