رادیو مجازی اتاق ایران - 19 دی 1403

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه

به دنبال واردات کالا در مقابل پول‌های کشور در ترکیه نیستیم

در سه ماهه امسال  با رشد صادرات در همه حوزه‌ها مواجه بودیم. این رشد در تجارت با ترکیه نیز اتفاق افتاده است، تغییر سیاست‌های ارزی و برگشت ارز در این موضوع بسیار تاثیرگذار بود.

11 خرداد 1400 - 15:27
کد خبر : 38350
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مهرداد سعادت، رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه در مورد دلایل افزایش مراوادات تجاری ایران و ترکیه اظهار کرد: همانطور که پیش از گفتیم که اگر اخلاقیات و یک سری از مسائل بین ایران و ترکیه رعایت شود حجم تجارت دو کشور بیشتر خواهد شد که این اتفاق درحال رخ دادن است. مذاکرات وین که در راستای برداشته شدن تحریم‌ها بوده نیز در این موضوع بی‌تاثیر نبوده است. ترک‌ها نیز منتظر هستند که سرنوشت تحریم‌ها مشخص شود.

وی افزود: ارتباط بین تجار دو کشور کم کم در حال بازگشت به جایگاه اصلی خود است. امیدواریم که به زودی این اتفاق محقق شود و نتیجه مذاکرات وین تاثیر خود را در تجارت بین ایران و ترکیه ببینیم.

سعادت اضافه کرد:‌ تلاش‌های اتاق مشترک و تجار دو کشور و ارتباطاتی که از این طریق برقرار شده و همچنین کمیسیون مشترکی که در ماه گذشته بین ایران و ترکیه برگزار شد بی‌تاثیر نبوده است. علاوه بر این تغییر سیاست‌های ارزی کشور طی ماه‌های گذشته هم در افزایش تجارت اثر داشته است. مجموع اینها نشان می‌دهد که تجارت ایران با ترکیه در حال رشد است و امیدواریم بتوانیم به میزان قبل از تحریم‌ها برسیم.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه گفت: طبق آماری که گمرک ایران ارائه داده، در سه ماهه امسال در کل با رشد صادرات در همه حوزه‌ها مواجه بودیم، این رشد در تجارت با ترکیه نیز اتفاق افتاده است. باید توجه داشت که تغییر سیاست‌های ارزی و برگشت ارز در این موضوع بسیار تاثیرگذار بود. در مدت مشابه سال گذشته ما مشکلات رفع تعهدات ارزی را داشتیم که بسیار در مشکلات تاثیر داشتند. امسال با شفاف‌تر شدن سیاست‌های ارزی، صادرکنندگان هم توانستند برای خود یک نقشه راه برای سال 1400 تعیین کنند و به تبع آن تا حد زیادی این مسائل حل شده است.

وی خاطرنشان کرد: راه نجات کشور ما توسعه صاردات است، ما در کشور برای مسائل اقتصادی هیچ راه چاره دیگری نداریم مگر اینکه صادرات را توسعه دهیم و بتوانیم از ظرفیت‌های خالی کشور استفاده کنیم. با امید اینکه هرچه زودتر تحریم‌ها برداشته شوند و ما به اهداف خود در بازارهای صادراتی که سالیان سال برای آن زحمت کشیدیم برسیم. ما مشتریان خوبی در جهان داریم اما شرایط سخت شده است اگر این شرایط به حالت اولیه خود برگردد این توانمندی در بخش خصوصی وجود دارد که وظایف خود را انجام نمی‌دهد.

سعادت در پاسخ به سوالی در مورد منابع پولی ایران در ترکیه و واردات کالا از محل این منابع گفت: این مسائل وابسته به موضوع رفع تحریم‌ها است، اگر تحریم‌ها برداشته شوند این منابع به داخل کشور بازمی‌‌گردند و نیازی به واردات کالا در برابر این پول نیست. ما بیشتر به دنبال آزاد شدن منابع هستیم تا در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد که هرجا لازم است صرف کند. اما اینکه در مقابل پول‌های خود در خارج از کشور و به خصوص ترکیه واردات مواد اولیه انجام دهیم خواسته ما نیست و بیشتر مایل هستیم و به نفع کشور است که منابع به صورت کامل برگردد و در اختیار خودمان باشد

در همین رابطه