شهادت حضرت امام علی النقی الهادی (ع) تسلیت باد

مرور اخبار اتاق ایران در هفته‌‌ای که گذشت

کاهش نرخ تورم با جذب نقدینگی در بورس

یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است استفاده از این بازار برای تأمین مالی از طریق جذب نقدینگی، می‌تواند به‌عنوان یک سپر تورمی عمل کرده و مانع رشد نرخ تورم شود.

11 تیر 1400 - 17:03
کد خبر : 38732
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بورس از طریق انتشار اوراق بدهی، به تأمین مالی دولت کمک زیادی می‌کند، گفت: بورس با جذب نقدینگی می‌تواند سبب کاهش نرخ تورم شود.

ابوالفضل شهرآبادی با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری ایران با پشت سر گذاشتن فراز و نشیب‌های فراوان انجام و درنهایت نتیجه آن مشخص شد، افزود: با توجه به اینکه بازار سرمایه در این دوره از انتخابات از جایگاه ویژه‌ای نسبت به سال‌های گذشته برخوردار بود؛ بنابراین نتیجه انتخابات می‌تواند در روند معاملات این بازار تأثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: نکته حائز اهمیت این است که با توجه به وجود زمینه‌های لازم برای بازگشت معاملات بورس به مدار صعودی اما از مدت‌ها قبل شاخص بورس بر مدار نزولی قرار گرفته بود، این در حالی است که به‌محض رفع ابهامات حاکم در کشور و مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری شاهد تأثیر مثبت آن در بازار بودیم و شاخص بورس توانست بار دیگر روزهای مثبتی را در این بازار تجربه کند.

شهرآبادی با بیان اینکه اکنون زود است که بخواهیم تأثیر نتیجه انتخابات را در معاملات بازار سرمایه مورد قضاوت قرار دهیم، افزود: باید منتظر ماند و دید که تیم اقتصادی دولت سیزدهم چگونه تیمی خواهند بود و چه برنامه‌های اقتصادی را در کشور به‌خصوص در حوزه بازار سرمایه در دستور کار خود قرار می‌دهد.

نیاز بازار سرمایه به برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت

این کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر اینکه بازار سرمایه نیازمند یک سری از برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت است، افزود: در این میان باید برای بازار برخی از سیاست‌های حمایتی و نیز توسعه‌ای مدنظر قرار گیرد و برنامه‌های جدید و متنوعی را برای بورس در زمینه ابزارها، بازیگران و ورود پول جدید به بورس در نظر داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه لازم است تا تصمیماتی که برای بهبود وضعیت بازار سرمایه اتخاذ می‌شود زمینه دخالت افراد سیاسی در بورس را به حداقل برساند، افزود: هر چه بورس سیاسی‌تر شود از اهداف اصلی خود که تأمین مالی و تشکیل سرمایه است دور خواهد شد که این موضوع به‌هیچ‌عنوان به نفع بورس و اقتصاد کشور نیست.

شهرآبادی به علت بازگشت رشد به معاملات بورس اشاره کرد و افزود: با رفع ابهام‌های ایجاد شده در کشور و کاهش بخشی از ریسک‌های سیستماتیک زمینه ایجاد اطمینان بخشی بیشتر در بازار برای سرمایه‌گذاری فراهم شد.

نتیجه کوتاه‌مدت نتیجه برجام بر بورس

این کارشناس بازار سرمایه به وجود ریسک و ابهام مربوط به مذاکرات هسته‌ای در بورس تأکید کرد و افزود: اگر مذاکرات با موفقیت پیش رود تا حدودی از ابهام بازار رفع خواهد شد که این موضوع زمینه کاهش قیمت نرخ دلار را در بازار فراهم می‌کند و بازارهای رقیب مانند ارز، مسکن و طلا با رکود معاملاتی مواجه خواهند شد.

وی گفت: در این میان برخی از سهام بورسی که دلار محور هستند با شوک منفی قیمتی مواجه می‌شوند که این روند کوتاه‌مدت است و دوباره به روال عادی خود بازمی‌گردند.

به گفته شهرآبادی، در کل، اگر مذاکرات هسته‌ای مثبت باشد و نرخ دلار کاهش یابد، سرمایه‌های بیشتری وارد این بازار می‌شود و منجر به رونق بازار خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: لازم است تا دولت جدید از اکنون سیاست‌های روشن و مهمی را اتخاذ کند و نتیجه برجام بر بازار سرمایه را مدنظر قرار دهد تا در آینده دچار رخداد جدی در بازار نشود.

وی تأکید کرد: هرچقدر دولت جدید بتواند محیط کسب‌وکار را کم ابهام‌تر کند و زمینه بهبود فعالیت صنعت و خدمات را فراهم کند معاملات بورس رونق پیدا می‌کند و با روند صعودی همراه می‌شود.

 وجود برنامه‌ای مدون برای کاهش ابهام در بازار

شهرآبادی با بیان اینکه خدمات بورس و صنعت رابطه‌ای متقابل با یکدیگر دارند، در صورت رونق صنعت در کشور به‌مراتب روند بورس هم بهتر خواهد شد، گفت: بورس با رونق خود فرایند تشکیل سرمایه را ایجاد می‌کند و تأمین مالی صنعت از طریق بورس انجام خواهد شد که درنهایت تأثیر مثبت متقابل را بر روی یکدیگر خواهند گذاشت.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه باید اقدامی صورت گیرد تا ابهامات و ریسک‌ها در بازار کاهش یابد، افزود: دولت باید کاری کند تا روند و نرخ سرمایه‌گذاری در اقتصاد کشور افزایش یابد و لازم است سیاستی اتخاذ شود تا در کشور به سمت افزایش نرخ سرمایه‌گذاری پیش برویم.

 کمک بورس به دولت

وی با تأکید بر اینکه بورس در این مسیر می‌تواند کمک زیادی را به دولت داشته باشد، گفت: بورس به‌عنوان ابزار تأمین مالی و موتور جذب سرمایه می‌تواند کمک‌کننده به اقتصاد کشور باشد و ضمن جذب نقدینگی در بازار سبب کاهش نرخ تورم شود.

شهرآبادی ادامه داد: بورس می‌تواند از طریق انتشار اوراق بدهی کمک زیادی را به تأمین مالی دولت داشته باشد، این موضوع جزو سیاست‌هایی تلقی می‌شود که دولت باید آنها را با برنامه پیش ببرد.

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفته‌ای که گذشت (چهارشنبه، نهم تیرماه) با ۴۳ هزار واحد افزایش، به عدد یک‌میلیون و ۲۵۶ هزار واحد رسید و ۳.۵ درصد رشد داشت.

در همین رابطه