رادیو مجازی اتاق ایران - 19 دی 1403

رییس سندیکای آلومینیوم گفت:

۳۰ سال است آلومینیوم سرمایه‌گذار خارجی ندارد

رییس سندیکای آلومینیوم می‌گوید ۳۰ سال است این صنعت سرمایه‌گذار جدی نداشته و تا این جلسات به عمل تبدیل نشود نمی‌شود آنها را جدی گرفت.

21 شهریور 1395 - 10:23
کد خبر : 3889
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هوشنگ گودرزی  با بیان اینکه صنعت آلومینیوم در ایران می‌تواند بسیار جایگاه رفیعی داشته باشد، گفت: در تولید شمش آلومینیوم ۲۵ تا ۳۰ درصد عامل لازم در تولید انرژی است که طبیعتا به خاطر موقعیت استراتژیک ایران در حوزه انرژی این موهبت را ما به شکل ارزان در اختیار داریم که می‌تواند مزیت‌های تولیدی بسیاری را برای ما ایجاد کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کشورهای حاشیه خلیج فارس با سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام دادند و با وجود اینکه هم وسعت سرزمینی و هم انرژی به اندازه کشورمان ندارد، به طور سالیانه تا پنج میلیون تن تولید آلومینیوم دارند که این نشان می‌دهد ما می‌توانیم در مقایسه با منابع خود تولید بسیار باصرفه و بیشتری را در صورت جذب سرمایه‌ داشته باشیم.

رییس سندیکای آلومینیوم در ادامه افزود: با وجود تمام مزیت‌های تولیدی که ما داریم اما برنامه‌ای که تا پایان سال ۲۰۱۴ تدوین شده است میزان تولید قرار است به ۱.۵ میلیون تن برسد که در مقایسه با تولید فعلی کشورهای خلیج‌فارس ۷۰ درصد کمتر است.

گودرزی در خصوص جذب سرمایه خارجی، افزود: با وجود اینکه بعد از برجام بسیاری از شرکت‌ها و هیات‌های خارجی به اسم سرمایه‌گذاری وارد کشور شدند و از تجهیزات و زیرساخت‌های تولیدی آلومینیوم در ایران بازدید و ابراز خرسندی کردند اما هیچ کدام از آنها به عمل نرسید و عملا به خاطر برخی موانعی که در انتقال‌های بانکی و قوانین بی‌ثبات در ایران وجود دارد نتوانستند به توافق نهایی برسند.

وی گفت: یکی از اساسی‌ترین مشکلاتی که پیشروی سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد عدم ثبات قیمت‌هایی مانند انرژی است که اگر مسئولین امر بخواهند آن را برطرف کنند می‌توانند با مشخص کردن قیمت انرژی در یک دوره ۱۰ ساله برای برخی صنایع خاص تکلیف سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را روشن کنند تا آنها بتوانند با برنامه‌ریزی آینده را برای کسب و کار صنعت خود پیش‌بینی کنند.

گودرزی در تشریح موانع پیشروی سرمایه‌گذاری در آلومینیوم، گفت: امید ما در سرمایه‌گذاری داخلی به بخش خصوصی است زیرا بخش دولتی هم سرمایه کافی و هم توان مدیریت ورود به این صنعت را ندارد چرا که اگر می‌توانستند پیش از این در سرمایه‌گذاری‌های خود موفق باشند ساخت واحدی المهدی ۲۰ سال به طول نمی‌انجامید و نیازی به گفتن ندارد که اگر فرآیند ساخت یک واحد تولیدی بیش از حد طول بکشد در زمان بهره‌برداری فناوری آن به فناوری روز نزدیک نخواهد بود.

در همین رابطه