هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز

قطعی و کندی سامانه گمرک فرآیند ریجستری را طولانی کرده است

در پی انتشار اخبار حذف فرایند رجیستری تلفن همراه مسافری از مبادی ورودی، سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به تشریح سوابق موضوع و ملاحظات فرایند رجیستری پرداخت.

08 شهریور 1400
کد خبر : 39363
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

حذف فرایند حضوری رجیستری تلفن همراه موضوعی است که به دنبال بازدید وزیر اقتصاد از گمرک فرودگاه امام خمینی مطرح شد و او پس از این بازدید با اعلام اینکه این رویه به دلایلی موجب ایجاد فساد می‌شود، به گمرک دستور رسیدگی فوری و ساماندهی فرایند رجیستری به صورت کاملا غیرحضوری در ۱۰ روز پیش رو را داد.

به دنبال آن مهرداد ارونقی، معاون فنی گمرک اعلام کرد که حذف کامل رجیستری در مبادی ورودی در دستورکار قرار دارد و در صورت نهایی شدن، تمامی مراحل به صورت غیرحضوری انجام می‌شود.

حال حمیدرضا دهقانی‌نیا، سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و مدیرکل دفتر نظارت بر سامانه‌های الکترونیکی و هوشمند مبارزه با قاچاق در واکنش به موضوع مطرح شده، چالش‌های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با گمرک در اجرای این فرایند را مورد توجه قرار داد و گفت: بخش بزرگی از ایستایی و ایجاد صف موجود در مبادی ورود کشور به علت قطعی یا کندی سامانه داخلی گمرک و همچنین کم‌توجهی به پیشنهادهای این ستاد در مورد اصلاح فرایند بوده است.

بر اساس اظهارات او قطعی یا کندی سامانه داخلی گمرک که در بازدید حضوری نماینده‌های این ستاد در سال قبل از فرودگاه امام (ره) نیز مشهود بود با وجود قابل‌حل بودن، متأسفانه تاکنون رفع نشده است.

دهقانی‌نیا در رابطه با راه‌حل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص این مشکل گفت: یکی از مهم‌ترین پیشنهادهایی که از همان ابتدا ارائه شد این بود که گمرک در سایت اینترنتی خود امکان اخذ اطلاعات هویتی و همچنین مشخصات گوشی را برای مسافران پیش از حضور در مبادی ورود کشور فراهم نماید و تنها ثبت نهایی کالا منوط به احراز حضوری مسافر و کالای همراه وی در مبادی ورود کشور باشد؛ در این صورت وقتی مسافر در مبادی کشور حضور یافت کارشناس گمرک می‌تواند از طریق جستجوی کد ملی وی، اطلاعات اظهاری را با کالا تطبیق داده و در صورت تائید، وی را مجاز نماید تا یک ماه پس از تاریخ ورود، نسبت به پرداخت حقوق ورودی از طریق سایت اینترنتی گمرک اقدام نماید که متأسفانه این پیشنهاد نیز اجرایی نشد.

سخنگوی ستاد ضمن اعلام آمادگی کامل برای شرکت در کارگروه مدنظر وزیر امور اقتصادی و دارایی، خاطرنشان کرد: ستاد، از هر پیشنهادی که ضمن کاهش زمان انجام فرایند رجیستری در مبادی ورودی کشور، از تضییع حقوق مسافران واقعی جلوگیری نماید و خطر سوءاستفاده از رویه مسافری برای تطهیر کالای قاچاق را مجدداً بازنگرداند، استقبال می‌کند.

در همین رابطه