استاندار یزد با تأکید بر اینکه گردشگری فصل مشترک تمام بخشهای سیاسی، عمرانی و امنیتی و فرهنگی است گفت: بعید میدانم امروز کسی در استان و کشور ما در خصوص اهمیت و ضرورت گردشگری حرفی داشته باشد.
مهران فاطمی در اولین شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان در دولت سیزدهم، افزود: من مستقیماً متولی بخش گردشگری هستم و شخصاً بخش گردشگری را از بدو ورود به این مسئولیت دنبال کردم، بهطوریکه اولین جلسات و بازدیدهای شهری و اولین جلسه با وزیر به حوزه گردشگری مربوط بود.
استاندار با اشاره به اینکه قرار شد با همکاری یزد و وزارت گردشگری منطقه آزاد گردشگری در استان پیگیری شود، گفت: ما یک ردیف اعتباری برای بافتهای تاریخی داشتیم که قرار شد برای افزایش آن اقدام شود.
وی با بیان اینکه تقویت بخش زیرساختهای کویر نیز مورد تأکید است، گفت: تأمین و بهرهبرداری از موزهها را داریم، پلیس توریسم و امنیت و تجهیزات و منابع انسانی نیز در دستور کار است.
فاطمی با بیان اینکه شورای ویژه توسعه گردشگری بهصورت ماهانه با مشارکت بخش خصوصی برگزار میشود، گفت: شیوهنامه و نحوه اداره و سایر موارد مربوط به این حوزه نیز پیگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه طرحهای پیشران هم تجمیع شده است، گفت: در این شورا الزامات و مسائل و موارد را دقیقتر خواهیم دید
استاندار یزد نسبت به رفع موارد مطرح شده نیز دستور ویژه داد و گفت: در خصوص مباحث مربوط به شهرداری باید فرماندار یزد بهطور ویژه ورود و پیگیری کند، از طرفی در خصوص مسئله پارکینگ باید بدانیم که بافت تاریخی با نگاه امروزی نمیتواند مدیریت شود.
وی در خصوص تسهیلات و بازپرداخت وامها و مالیات و آب و برق بخشهای گردشگری گفت: اداره میراث فرهنگی استان یزد بهصورت موردی موارد را استخراج کند، ضمن اینکه باید ستاد تسهیل ویژه گردشگری تشکیل شود و چنین مواردی در آنجا بررسی و رفع شود.
وی از ایجاد کمیته ویژه پروازهای استان یزد نیز خبر داد و گفت: این کمیته متشکل از ارگانهای ذیربط، درصدد تکمیل خطوط هوایی و رفع مشکلات این صنعت و همچنین خرید هواپیماست.
استاندار یزد همچنین نسبت به پیگیری خوشه گردشگری قول مساعد داد و گفت: باید هرکدام از صنایع ما حمایت از اثری تاریخی را بر عهده بگیرند.
وی با بیان اینکه اینجا محل وعدههای بدون عمل نیست، گفت: خیلی بر اجرای مصوبات تأکید داریم و زمان اجرا را نیز مشخص میکنیم.
آمادگی دادستانی برای برخورد با سرپیچی از مصوبات ستاد کرونا
محمدرضا حداد، دادستان یزد با بیان اینکه اقدامات خوبی در حوزه توسعه گردشگری استان انجام شده است، گفت: ما نیز در جایگاه خود از رفع مزاحمت و ممانعتها برای این صنعت حمایت میکنیم و تا جایی که دستمان باز بوده، بخشی از آن را انجام دادیم.
وی با بیان اینکه در حمایت از رفع موانع مربوط به اقامت و هتلداری و صنایع جانبی اهتمام لازم از سوی دستگاههای امنیتی و قضایی وجود دارد، گفت: اگر نیاز است ما ورود میکنیم و برای رفع این موانع تلاش خواهیم کرد، هرچند اجرا نکردن مصوبه ستاد کرونا را تفهمیم کردیم که در صورت تخطی و سرپیچی از آن آمادگی برخورد قضائی وجود دارد.
وی ضمن تأکید بر این نکته که باید به حوزههای جانبی گردشگری و رونق سفر به استان کمک شود، گفت: نمایشگاه استان و تغییرات هیات مدیره آن جزو مواردی بود که برای استفاده درست از این فرصت انجام شد.
وی با بیان اینکه اگر پیوستگی و همدلی بیشتری ایجاد شده و همپوشانی شود، گفت: اقامتگاههای غیررسمی مشکلی بودند که برای رفع آن تلاش کردیم، اما واقعیت این است که اینها بخشی از صنعت گردشگری شدهاند و قابلحذف نیستند و باید برای مجاز کردن آنها اهتمام شود.
وی با تأکید بر اینکه آسیبهای اجتماعی و روحی امروز مردم و رشد مسائلی مانند طلاق با گردشگری و سفر قابلحل است، تأکید کرد: در این راستا لازم است که سفرهای داخل استانی برای شهروندان نیز مورد توجه جدی قرار گیرد.
محمدرضا قمی، رئیس اتاق نیز در این نشست با اشاره به مصوبات شورای گفتوگوی استان، اظهار کرد: ۱۹۷ دستور از ۵۷ جلسه طی هشت سال گذشته داشتیم که شامل کارگروههای تخصصی با افراد ذیربط است و موضوعات مطرح شده درنهایت اگر قابلیت اجرایی در سطح استان داشته باشد در سطح استان و چنانچه نیاز به حل شدن در مرکز باشد توسط استاندار پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه ۲۴۸ مصوبه در این هشت سال داشتیم، گفت: ۲۲۳ مصوبه استانی و ۲۵ مصوبه به شورای مرکز ارجاع شده است.
قمی افزود: از مصوبات استانی ۱۹۸ مصوبه اجرایی شده که درمجموع عمده مسائل مربوط به تسهیلات بخش صنعت، مشکلات کشاورزی در خصوص تعرفهها، حملونقل هوشمند، کارهای سخت و زیانآور برای واحدهای مختلف، روند اجرایی آییننامه و پیشنهادهای اجرایی داده شده و وزارتهای مختلف بوده است.