رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

غلامحسین شافعی در نشست روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران

برای ادامه مسیر، نیازمند مستندسازی هستیم

در نشست روسای کمیسیون‌های تخصصی با هیات رئیسه اتاق ایران به لزوم مستندسازی برنامه کمیسیون‌ها تاکید شد. بخش خصوصی باید صدای واحدی برای طرح مشکلات خود داشته باشند.

01 آذر 1400
کد خبر : 40479
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشست روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران با هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد. در ابتدای این نشست غلامحسین شافعی از حضور اتاق ایران در سازمان‌ها، وزارت‌خانه‌ها و مجامع مختلف گفت: باید در همه این دیدارها نظر کارشناسی کمیسیون‌های تخصصی مورد توجه باشد. البته در خیلی از موارد مرکز پژوهش‌های اتاق ایران این نظرات را دریافت می‌کند ولی باید برای رفع کمبودهای این حوزه اقدام شود.

شافعی، رئیس اتاق ایران گفت: با تغییر هر دولتی، امیدهای جدیدی ایجاد می‌شود و در این دولت هم امیدهایی ایجاد شده است؛ اما اینکه نهال این امید چقدر با طراوات بماند، به روند حرکت دولت بستگی دارد.

او ادامه داد: البته در شرایط فعلی اقتصاد کشور، کار برای روسای کمیسیون‌ها سخت است ولی ما باید به وظایف خود عمل کنیم، خارج از اینکه این تلاش‌ها چقدر اثرگذار خواهد بود.

در ادامه نشست شافعی گفت: ما برای ادامه درست مسیر نیازمند مستندسازی هستیم؛ باید کمیسیون‌ها نشست‌های خود را مستندسازی کنند و بتوانیم دوره‌ای این مستندات را منتشر کنیم و با ارگان‌ها و سازمان‌های مرتبط و مجلس شورای اسلامی ارسال کنیم. از طرفی وقتی روسای کمیسیون‌ها در مجامعی حضور دارند حتماً فردی را با خود همراه کنند تا گزارش نشست تنظیم شود.

در ادامه رئیس اتاق ایران گفت: گاهی از ما گلایه می‌شود که نماینده‌های اتاق در مجامع گاه حرف‌های متناقض و متضاد می‌زنند. باید این ناهماهنگی‌ها رفع شود و صدای واحدی از اتاق به گوش برسد.

بعد از آن محمدرضا انصاری، نایب‌رئیس اتاق ایران گفت: البته در دوره جدید نشانه‌های بهبود در کمیسیون‌ها دیده می‌شود ولی باید باتوجه به جایگاه کمیسیون‌های تخصصی این هماهنگی‌ها بیشتر شود.

در ادامه احمد اتش‌هوش، رئیس کمیسیون حقوقی و حمایت‌های قضایی و مقرراتی اتاق ایران گفت: برای تاثیرگذاری اتاق ایران و جلوگیری از تشتت آرا باید مانیفست و استراتژی خاصی تبیین شود تا نمایندگان اتاق که به جلسه‌های مختلف می‌روند، براساس آن مانیفست عمل کنند. آثار نبود استراتژی در جلسه‌های مختلف با حرف‌های متفاوت و متناقض مشخص می‌شود. از طرفی باید سابقه نشست‌های قبلی درباره یک موضوع به کمیسیون‌ها ارائه شود تا از موازی‌کاری و کارهای تکراری جلوگیری شود.

انصاری بعد از آن عنوان کرد که نظر کمیسیون‌های تخصصی نظر اتاق ایران هم هست؛ البته دیدگاه‌های هیات رئیسه هم براساس نگاه کارشناسی کمیسیون‌های تخصصی تعیین می‌شود.

بعد از آن محمود تولایی، رئیس کمیسیون مالیات اتاق ایران گفت: نباید اجازه دهیم که جای دیگری غیر از کمیسیون‌ها، راهبردهای کلی تعیین شود و در غیر این صورت ما به بیراهه می‌رویم.

در ادامه آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گفت: گاهی هیات رئیسه و یا کارشناسان اتاق ایران در نشست‌هایی حاضر می‌شوند؛ اجازه دهید در این نشست‌ها یکی از نمایندگان کمیسیون‌های مرتبط هم همراه باشند.

اولیایی هم گفت: همه این مشکلات به عدم توجه به نظام حاکمیت شرکتی در اتاق برمی‌گردد. ما برای تغییر نیاز به جراحی اساسی داریم.

در ادامه ابراهیم جمیلی، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران از ضرورت پنجره واحد در حوزه معدن گفت و اینکه باید اجازه دهند که ایران و افغانستان در حوزه معدن فعالیت جدی تری را شروع کنند.

محسن امینی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق ایران از آسیب موازی‌کاری گفت و اینکه اتاق ایران و اتاق اصناف یا اتاق تعاون می‌توانند در مواقعی که نیاز هست باهم همکاری کنند. باید این‌ها جلسات مشترک برگزار کنند و یا باید کنسرسیومی در حوزه صنعت غذایی تأسیس کرد که کارها با هماهنگی بیشتری پیش رود.

در پایان نشست شافعی از لزوم توجه به پنجره واحد گفت: البته گاهی همکاری مسالمت‌آمیز بین محیط زیست و صنعت وجود ندارد. خیلی وقت‌ها صنعت به جای توسعه، تخریب به همراه دارد و باید اتاق ایران و کمیسیون‌ها روی این موضوع تمرکز بیشتر داشته باشند.

رمضانی، دبیرکل اتاق ایران هم پیشنهاد داد: وقتی طرح یا لایحه در مجلس ارائه می شودف کمیسیون‌ها در دستور کار قرار دهند تا با دقت بیشتری درباره آن‌ها اظهار نظر کنیم.

رویای کمیسیون‌های حاضر در نشست از مستند کردن نشست‌های تخصصی استقبال کردند. اینکه هیچ کدام نمی‌خواهند از نقطه صفر شروع کنند و باید مستندات نشست‌های قبلی در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

همچنین قرار شد که کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران برنامه و راهبرد اصلی خود را در دوره جدید ارائه دهند تا درنهایت بررسی و تصویب شود.

در همین رابطه