رادیو مجازی اتاق ایران - 6 آذر 1403

دبیر انجمن صنایع لوازم‌خانگی پیشنهاد داد

تولید برند مشترک لوازم‌خانگی در سوریه و پاکستان در دستور کار قرار گیرد

دبیر انجمن صنایع لوازم‌خانگی گفت: پاکستان آماده است معادن خود را در اختیار ما بگذارد؛ در قالب صادرات لوازم‌خانگی تحت برند مشترک می‌توان این موضوع را دنبال کرد.

07 آذر 1400
کد خبر : 40547
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

عباس هاشمی دبیر انجمن صنایع لوازم‌خانگی در مورد اظهارات رئیس سازمان توسعه تجارت مبنی بر تولید برند مشترک با پاکستان و قزاقستان و راه‌اندازی خط تولید در سوریه گفت: این کشور 18 میلیون نفری امکاناتی دارد و در قالب پیمان اوراسیا اعلام آمادگی هم کرده‌اند. در نمایشگاه لوازم‌خانگی هم معاون سفیر این کشور نشستی با ما داشتند، با تعاملاتی و پتانسیلی که دارند ما می‌توانیم موضوع صادرات مجدد از این کشور را با برند مشترک داشته باشیم که این موضوع فضایی را برای دسترسی سهل‌تر به سایر بازارها برای ما باز می‌کند.

او افزود: در مورد پاکستان موضوع تهاتر اهمیت بیشتری دارد. پاکستان یک سری معادن دارد و آماده است که آن‌ها را در اختیار ما بگذارد که در قالب صادرات لوازم‌خانگی تحت برند مشترک می‌توان این موضوع را دنبال کرد.

هاشمی تصریح کرد: همچنین ایران می‌تواند در سوریه خط تولید راه‌اندازی کند، به‌احتمال‌زیاد سوریه در آینده نزدیک به اتحادیه عرب می‌پیوندد؛ قبل از این اتفاق که بخواهند موانعی ایجاد کنند ما می‌توانیم همکاری‌هایی را نیز با این کشور در حوزه لوازم‌خانگی داشته باشیم. این کشور واردات کالای نهایی را ممنوع کرده است علاوه بر این ارزی هم ندارد که ما دریافت کنیم. ما باید یک خط تولید در این کشور راه بیندازیم که علاوه بر تأمین بازار سوریه در صورت امکان بعد از عضویت در اتحادیه عرب به سایر کشورهای عربی نیز صادر کنیم.

او تصریح کرد: این‌ها کشورهای درجه 2 و 3 هستند ولی چاره‌ای نیست و ما باید روی همه گزینه‌ها فکر کنیم. ریه اقتصاد ایران حجم بسیار بیشتری دارد، که با این روش‌ها حداقل اکسیژن را می‌رساند. بااین‌حال محدودیت‌هایی وجود دارد و با توجه به این محدودیت‌ها چنین راهکارهایی ارائه می‌شود. هر جا امیدی باشد که بتوانیم کمک بگیریم باید بررسی شود.

رئیس انجمن صنایع لوازم‌خانگی گفت: در قزاقستان برندهای خوب دنیا فعالیت می‌کنند، بنابراین شاید صادرات محصولات ایران به این کشور چندان نتواند موفق باشد ولی یک برند مشترک می‌تواند امتیازاتی را برای تولیدکنندگان ایرانی به همراه داشته باشد. یک شریک قزاق هم می‌تواند کمک کند که سهم بیشتری از بازار قزاقستان داشته باشیم و هم در صادرات مجدد یاری کند. پاکستان منابع و جمعیت زیادی دارد و می‌شود با پاکستان کارهایی را پیش برد.

وی با اشاره به پیوستن سوریه به اتحادیه عرب بیان کرد: در مورد سوریه، آینده مهم است چراکه امروز امکاناتی ندارد. بعد از پیوستن به اتحادیه عرب به‌هرحال امتیازاتی خواهد داشت البته من شک دارم که سرمایه‌گذاری ما ثباتی خواهد داشت یا تحت‌فشارهای سیاسی برخی کشورهای عربی محدودیت‌هایی را اعمال کند. در مورد خودرو همین اتفاق رخ‌داده است، آقای وزیر هم به همین علت به سوریه سفر کردند. بطوریکه جلوی ورود قطعات خودروهای ایرانی را هم می‌گیرند. درحالی‌که خودروسازان ما در این کشور سرمایه‌گذاری کرده بودند. گرچه ما تصمیم داریم که زودتر این سرمایه‌گذاری انجام شود اما این نگرانی وجود دارد که نفوذ اتحادیه عرب ثبات این سرمایه‌گذاری را بر هم بزند. بااین‌حال این‌ها گزینه‌هایی هستند که فعلاً موجود هستند.

هاشمی در پاسخ به سؤالی پیرامون نقش بخش خصوصی در این اقدامات گفت: همه این ‌کارهای مشترک ازجمله برند مشترک توسط بخش خصوصی انجام خواهد شد. دولت که نمی‌خواهد بنگاه‌داری کند؛ البته مقوله خودرو کمی متفاوت است. اما در مورد لوازم‌خانگی 100 درصد بخش خصوصی فعال است و دولت هیچ نقشی ندارد، تنها اگر بتواند تسهیل‌گر خواهد بود.

او تصریح کرد: مهم‌ترین مشکلات حوزه لوازم‌خانگی در چند مورد خلاصه می‌شود، یکی از آن‌ها موضوع قاچاق است که باید مجوزهایی که از طریق وزارت کشور داده شده مثل پیله‌وری، ملوانی، ته‌لنجی، مرزنشینی و کولبری یا باید حذف شود که به علت مشکلات اقتصادی این مناطق بعید است این اتفاق رخ دهد یا دست کم باید یک نظارت جدی در این مورد انجام شود که جلوی ورود بی‌رویه از این طریق را بگیرند. از طرف دیگر باید موضوع رهگیری کالا که به خاطر کرونا کمی رها شد، به صورت جدی پیگیری شود.

رئیس انجمن صنایع لوازم‌خانگی متذکر شد: موضوع دیگر سیاست‌های سرکوب قیمتی و دخالت سازمان حمایت، سازمان‌های نظارتی و وزارت صمت است. علی رغم اینکه تکلیفی وجود ندارد اما از آنجا که سیاست‌های سرکوب قیمتی راحت‌ترین راه است، این مسیر را دنبال می‌کنند. ولی این سیاست‌ها در میان‌مدت و بلندمدت آسیب‌های جدی به تولید می‌زند، راه غلط و منسوخی است. قیمت باید به مکانیزم عرضه و تقاضا سپرده شود، دولت فقط باید نقش نظارتی و ساماندهی بازار را داشته باشد، یعنی مثل یک داور عمل کرده و خود وارد بازی نشود.

او افزود: موضوع سوم هم استمرار تأمین مواد اولیه به خصوص مواد پتروشیمی و فولاد است. باید فرآیند تأمین مواد اولیه به قیمت عادلانه و میزان کافی تسهیل شود. صنایع بالادستی باید کف عرضه را رعایت کنند.

در همین رابطه