معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: از هم اکنون برنامهریزی برای پیک سال آینده آغاز شده و تمام تلاش این است که تابستان بدون مشکل سپری شود.
همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای پیک سال آینده، اظهار کرد: وزارت نیرو برنامه منسجمی برای پیک سال آینده تدوین کرده که بر اساس آن تا زمان پیک حدود ۶۰۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید کشور اضافه خواهد شد و این رقم قابل توجهی است.
وی با اشاره به جزئیات اجرای این طرح، گفت: بخشی از این برنامه برعهده نیروگاههای حرارتی، بخشی برعهده صنایع و بخشی دیگر توسط تجدیدپذیرها خواهد بود و از اکنون برنامههای آن نیز تنظیم شده و در دست اجرا قرار گرفته است.
بر این اساس، در حال حاضر ظرفیت مجموع نیروگاههای ایران به ۸۶ هزار و ۲۱۵ مگاوات رسیده که از این میزان ۶۹ هزار و ۶۲۲ مگاوات آن سهم نیروگاههای حرارتی بوده و از ابتدای سال تا نیمه آذرماه ۹۵ درصد برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی تولید شد؛ در این بازه زمانی سهم این واحدها در تامین برق مورد نیاز مشترکان ۲۵۷ میلیارد کیلووات ساعت بوده است.
براساس برآوردهای صورت گرفته تا پیک سال آینده در ۲۸۶ واحد نیروگاهی کشور طرحهای ارتقای توان تولید به ظرفیت ۱۱۱۳ مگاوات اجرایی میشود، علی اکبر محرابیان - وزیر نیرو نیز چندی پیش از افزایش ظرفیت تولید برق کشور به ۶۰۰۰ مگاوات خبر داد و گفت: از این میزان ۴۵۰۰ مگاوات از طریق نیروگاههای حرارتی، گازی و بخار تامین شود. برای تولید برق در کشور برنامه چهارسالهای پیش بینی شده است. براساس این برنامه کسری موجود در تولید برق کشور جبران خواهد شد. متاسفانه در تابستان گذشته شرایط سختی را پشت سر گذاشته و در قطعی برق مصارف خانگی و صنعتی با مشکلاتی مواجه شدیم.
در این میان برای توسعه تجدیدپذیرها نیز برنامه ریزی شده است؛ درحال حاضر ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر احداث شده در کشور یک درصد ظرفیت برق بوده و این درحالی است که براساس قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، باید به سهم پنج درصد از سبد انرژی الکتریکی کشور ارتقاء می یافت. برنامههای دولت سیزدهم در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر برای احداث ۵۰۰ مگاوات تا پیک تابستان ۱۴۰۱ و احداث ۱۰۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا سال ۱۴۰۴ تدوین شده است.