رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

در نشست اتاق کرمان مطرح شد

کمتر از 6 درصد صادرات استان کرمان رفع تعهد ارزی نشده است

در نشست بررسی مصوبات اخیر کمیته اقدام ارزی کشور در اتاق کرمان اعلام شد: مجموع 351 کارت بازرگانی فعال در استان کرمان، 3میلیارد و 896 میلیون یورو تعهدات سر رسیده داشته که فقط 231 میلیون یورو از آن رفع تعهد نشده است.

30 فروردین 1401 - 11:51
کد خبر : 42193
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان گفت: قبل از تعلیق کارت بازرگانی صادرکنندگان، باید بررسی و استعلامات لازم به عمل آید و مدارک و مستندات کافی نیز جمع‌آوری شود.

سیدمهدی طبیب زاده در نشست بررسی مصوبات اخیر کمیته اقدام ارزی کشور برای رفع مشکل صادرکنندگان در خصوص رفع تعهدات ارزی و تعلیق کارت‌های بازرگانی، پیشنهاد کرد: سازمان صنعت معدن و تجارت، اطلاعات مربوط به اشخاصی که تاکنون موفق به رفع تعهد ارزی نشده‌اند را در اختیار کارگروه مربوطه قرار دهد تا بتوان برای رفع تعهد به آنها کمک کرد و درصورتی‌که این مسئله در استان قابل‌حل نبود، از طریق ریاست جمهوری یا وزارت اقتصاد پیگیری‌های لازم انجام شود.

در ادامه این نشست، نائب رئیس اتاق کرمان نیز با اشاره به مشکلات به وجود آمده برای صادرکنندگان در زمینه رفع تعهد ارزی گفت: تصور بانک مرکزی بر این است که صادرکنندگان سال 97 ارز حاصل از صادرات خود را به کشور برگشت نداده‌اند درحالی‌که ارزی وجود ندارد یا ریالی فروخته‌اند و یا به‌صورت کالای وارداتی آن را برگشت داده‌اند و این سؤال برای آن‌ها مطرح می‌شود که چگونه رفع تعهد کنیم؟

جلیل کاربخش، با تأکید بر اینکه پیمان‌سپاری ارزی به صادرات و صادرکنندگان ما آسیب‌زده است، افزود: دارایی صادرکنندگان مشتریان آنها هستند و سال‌ها در هر شرایطی به‌ویژه تحریم با آنها مراودات تجاری داشته‌اند، نباید با اقتصاد دستوری به آنها گفته شود به هر روشی که ما می‌گوییم ارز برگردانده شود.

وی اظهار کرد: بارها به مسئولان بانک مرکزی و سایر مسئولان مربوطه عرض کرده‌ایم که آیا شما توانسته‌اید در شرایط تحریم ارز حاصل از صادرات نفت، پتروشیمی، محصولات معدنی مانند مس و فولاد و ... را به کشور برگردانید و یا اینکه چرا همان نرخ بازگشت ارز در مورد محصولات و کالاهایی که یارانه به‌ویژه یارانه انرژی دریافت می‌کنند، برای بازگشت ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی در نظر می‌گیرید؟

کاربخش، با اشاره به اینکه تفاوت بین نرخ ارز در بازار نیما و آزاد زیاد است و امکان رانت وجود دارد، گفت: از سه ماه گذشته تاکنون وعده تصویب تک‌نرخی شدن ارز در کمیته اقدام ارزی داده شده اما تاکنون عملاً اقدامی صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: گاهی تخصیص ارز نیمایی به برخی گروه‌های کالایی به‌گونه‌ای می‌شود که نرخ کالای وارداتی ارزان‌تر از کالای مشابه تولید داخل کشور تمام می‌شود که این مسئله به اقتصاد کشور ضربه وارد می‌کند.

نایب‌رئیس اتاق کرمان با اشاره به تعلیق برخی کارت‌های بازرگانی که پیمان‌سپاری ارزی را انجام ندادند، ادامه داد: درخواست می‌شود به صادرکنندگان فرصتی داده شود تا بتوانند با صادرات یا واردات دوباره تعهدات خود را ایفا کنند.

کاربخش، با بیان اینکه وجود مشکلات در حوزه پیمان‌سپاری ارزی باعث شده برخی صادرکنندگان دست از کار بکشند، افزود: از مسئولان استان درخواست می‌شود این موارد را عارضه‌یابی و کمک کنید پیشنهاد‌ها و مسائل مطرح شده در کارگروه اقدام ارزی استان کرمان در کمیته ماده 2 کمیته اقدام ارزی کشور، مطرح و پیگیری شود.

در ادامه نشست، رئیس اداره بازرگانی خارجی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان، در این نشست گفت: از مجموع 351 کارت بازرگانی که صادرات داشته‌اند، بیش از سه میلیارد و 896 میلیون یورو تعهدات سررسیده شده داشتیم که 231 میلیون یورو (معادل 5.9 درصد از کل تعهدات سررسید شده) رفع تعهد ارزی نشده است.

سینا خسروی اظهار کرد: از بین صادرکنندگان استان کرمان 82 نفر به میزان صد در صد رفع تعهد کرده‌اند،170 نفر بیش از 60 درصد رفع تعهد کرده‌اند و 112 نفر هیچ رفع تعهدی را نداشته‌اند.

در این نشست مقرر شد مشخص شود تعهدات ارزی رفع نشده مربوط به چه اشخاصی است تا با کمک دستگاه نظارتی و اتاق بازرگانی این موارد را بررسی و پیگیری و در صورت امکان به این اشخاص برای رفع تعهد کمک شود و همچنین مقرر شد مصوبات جلسه قبل دوباره به‌عنوان پیشنهادات کمیته ارزی اتاق کرمان به کمیته اقدام ارزی کشور ارسال شود.

موضوعات :
در همین رابطه