رادیو مجازی اتاق ایران - 2 بهمن 1403

محمدرضا صفا در نشست با سفیر جمهوری بلاروس در تهران

از ظرفیت‌های ایران و بلاروس در حوزه کشاورزی استفاده شود

رئیس اتاق بندرعباس در نشست فعالان اقتصادی هرمزگان با سفیر بلاروس در تهران، حوزه کشاورزی را ازجمله حوزه‌های با ظرفیت بالا برای توسعه مبادلات اقتصادی دوجانبه‌عنوان کرد که با استقبال سفیر بلاروس در تهران نیز مواجه شد.

25 اردیبهشت 1401 - 11:46
کد خبر : 42445
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

 رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس گفت: استان هرمزگان به‌عنوان قطب مهم کشاورزی کشور در طول سال و با تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی خارج از فصل و همچنین داشتن ظرفیت دروازه‌های صادراتی، نقش راهبردی در رونق تولید و اقتصاد کشور دارد.

محمدرضا صفا در نشست فعالان اقتصادی استان هرمزگان با سفیر جمهوری بلاروس در تهران افزود: شرایط اقلیمی و آب و هوایی در استان هرمزگان به‌گونه‌ای است که تغییرات فصولی همچون زمستان و تابستان تأثیر چندانی در فعالیت‌های زراعی کشاورزان ندارد و کشاورزان در هر زمانی که اراده کنند، می‌توانند دست به کشت محصولاتی بزنند که دیگر استان‌ها امکان کشت آن‌ها را ندارند و بر همین اساس این استان به بهشت کشاورزی خارج از فصل در سطح کشور شهرت یافته است.

رئیس اتاق بندرعباس گفت: در حوزه ایجاد گلخانه‌های تولید محصولات کشاورزی نیز طرح‌های بزرگی در هرمزگان در حال انجام است و تحولات خوبی را در این حوزه شاهد هستیم که می‌توانیم متناسب با نیاز کشورهای هدف محصولات را تولید و صادر نماییم.

صفا با بیان اینکه هرمزگان با تلاش‌های صورت گرفته از استان‌های پیشرو در اجرای طرح‌های کشاورزی و شیلات است، تصریح کرد: بخش عمده‌ای از محصولات کشاورزی کشور در هرمزگان تولید می‌شود و از این حیث در بسیاری از محصولات مهم مانند گوجه‌فرنگی، پیاز، بادمجان، هندوانه، خرما و مرکبات رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

وی ابراز امیدواری کرد: در بحث مراودات تجاری با کشور بلاروس به‌ویژه در بخش کشاورزی دستاوردهای بسیار خوبی رقم بزنیم.

صفا اظهار کرد: اتاق بندرعباس تأکید بسیار ویژه‌ای در بحث مبادلات بین‌المللی و شناساندن ظرفیت‌های استان هرمزگان در بحث اقتصادی و گردشگری به کشورهای هدف دارد و تاکنون با اتاق‌های بازرگانی کشورهای متعددی ارتباط برقرار کرده و دستاوردهای بسیار خوبی نیز به دنبال داشته است. با توجه به ظرفیت‌های استان هرمزگان ارتباط با یکی از اتاق‌های بازرگانی بلاروس که بتواند از ظرفیت‌های این استان استفاده کند برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است.

در این نشست، دیمیتری کالتسوف، سفیر تام‌الاختیار جمهوری بلاروس در تهران نیز با ابراز خرسندی از سفر به استان هرمزگان، توسعه روابط اقتصادی را هدف از این سفر عنوان کرد و گفت: بین بلاروس و ایران روابط سیاسی خوبی برقرار شده است و همکاری تجاری و اقتصادی روزبه‌روز درحال‌توسعه است، توسعه روابط اقتصادی و موجبات سرمایه‌گذاری و تجاری یکی از کارهای سفارت است در جمهوری بلاروس مثل استان هرمزگان کشاورزی پیشرفته است و کشور بلاروس تقریباً با محصولات کشاورزی تأمین دارد و خدمات ویژه کشاورزی نیز در این کشور پیشرفت داشته است.

وی افزود: صنعت بلاروس کل محصولات و دستگاه‌های کشاورزی را تولید می‌کند کارخانه تراکتورسازی در ۸ کارخانه برتر جهان قرار دارد، تجهیزاتی که در این کارخانه‌ها تولید می‌شود با ظرفیت از ۲۵ تا ۴۵۰ اسب است و این تجهیزات قابل‌استفاده در زمین‌های موجود کشاورزی است.

سفیر جمهوری بلاروس در تهران با بیان اینکه کارخانه‌های تولیدی بلاروس محصولات جمع‌آوری کشاورزی را تولید می‌کنند و کل تجهیزات دستگاه‌ها در بلاروس تولید می‌شود، بلاروس را یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کننده‌های کود پتاسیم در بازار جهانی معرفی و تأکید کرد: هر فعالیت اقتصادی می‌تواند دوجانبه باشد.

کالتسوف با اشاره به آمادگی بلاروس برای خرید سبزیجات تازه، گوجه‌فرنگی و خشکبار از ایران، گفت: اگر موافق باشید می‌توانیم پیشنهادات تجاری را به اتاق بندرعباس بفرستیم تا تعاملات خوب تجاری شکل گیرد و تولیدکنندگان خرید داشته باشند و گذشته از کود شیمیایی، فناوری خاک نیز وجود دارد که می‌تواند کمک کند.

وی با تأکید بر اینکه بعد از استفاده از این مواد ویژه یک خاک غیر قابل ‌استفاده به خاکی حاصل خیز تبدیل می‌شود، تصریح کرد: بلاروس به بازار جهانی محصولات چوبی نیز می‌فروشد که مبل و محصولات ساخت‌وساز ازجمله آن موارد است.

سفیر جمهوری بلاروس در تهران با اشاره به اینکه در بلاروس اتومبیل‌سازی از صنایع قابل پیشرفته است و ماشین‌های سنگین و اتوبوس‌ها از دستاوردهای این کشور است، افزود: در شهر تبریز یک کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولیدی وجود دارد و نقاط مشترک بین دو کشور به‌وفور دیده می‌شود.

کالتسوف از برپایی نمایشگاهی در تهران در ۱۷ ژوئن میلادی و شرکت بلاروس در این نمایشگاه خبر داد و از رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هرمزگان و سایر حضار جهت شرکت در این نمایشگاه دعوت به عمل آورد و گفت: این مذاکرات نیز در تهران ادامه پیدا کند.

وی گفت: کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی بین دو کشور در حال فعالیت است و در امیدواریم یک نشست مشترک کمیسیون اقتصادی نیز در شهر ونیز برگزار کنیم.

سفیر جمهوری بلاروس در تهران افزود: پیشنهاد کرده‌ایم علاوه بر نمایندگان رسمی، نمایندگان تجاری نیز همراه هیات باشند. اگر امکان‌پذیر باشد شما هم می‌توانید در هیات همراه حضور پیدا کرده و در کشور بلاروس حضور پیدا کنید و ارتباط مستقیم با عوامل تجاری برقرار شود. در نظر داریم که یک ارتباط با استان … کشور بلاروس برقرار کنیم و می‌توانیم یک ارتباط ویژه بین اتاق بندرعباس و کشور بلاروس نیز ایجاد کنیم.

در بخشی از این نشست، مجید عسکری، دانشیار پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان نیز اظهار کرد: گلخانه‌های موجود در استان هرمزگان پروتکل کامل تولید محصول را نهایی کرده‌اند و نمونه‌هایی که طی ۲ سال مطالعه با شرکت‌های اسپانیایی توانسته‌ایم کامل کنیم به‌صورت کاملاً ایزوله و فاقد مواد شیمیایی است.

وی با تأکید بر ترویج گلخانه به دلیل وضعیت نسبی استان هرمزگان افزود: در شرایطی که در سراسر نقاط دنیا با مصرف انرژی محصول تولید می‌شود در این استان با مصرف کمتر از ۲۰ درصد از انرژی می‌توانیم محصول تولید کنیم، احداث سازه‌های گلخانه به دلیل سازه‌های سبک بوده که قریب به ۲۰ تن در هکتار با کاهش مصرف فلز همراه خواهد بود.

دانشیار پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان گفت: ایران دارای فوم بیولوژیک مبارزه با آفات است و با تغییر سازه‌ها از خاک به هیدروپونیک شرایط استفاده از کودهای شیمیایی با گرید بی فائو را فراهم کرده‌ایم.

عسکری ادامه داد: در بسیاری از فصول سال می‌توان محصولات را در گلخانه‌های با سازه‌های سبک تولید کرد و همه این‌ها باعث شده محصولی باکیفیت و با قیمت پایین در استان هرمزگان تولید کرد.

وی اظهار کرد: بلاروس می‌تواند منبع خوبی برای کودهای پتاسه باشد و یکی از محدودیت‌های کشور ایران کودهای پتاسه با گرید A است. بسیاری از خاک‌های ما خاک‌های خشک و ازنظر بیولوژیکی فقیر است و توسعه روابط می‌تواند زمینه خوبی برای تقویت آن را فراهم کند.

دانشیار پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان تصریح کرد: استان هرمزگان قابلیت توسعه ۵ هزار هکتار گلخانه را دارد و دراین‌ارتباط می‌توان همکاری دو طرفه‌ای در ارتباط با ایجاد گلخانه‌ها، نگهداری و برداشت آن با استفاده از ابراز و ماشین‌آلات کشور بلاروس داشته باشیم.

عسکری افزود: زمینه همکاری‌های علمی بین دانشگاه‌های ایران و بلاروس را می‌توانیم فراهم کنیم و از محققین ارزشمند بلاروس نیز بهره‌مند شویم. با توجه به اینکه ایران به دلایل دارا بودن صنایع بزرگ پتروشیمی می‌تواند در تولید کودهای کامل کمک کند.

وی گفت: مطالعات تولید میوه‌های گرمسیری در زیر سازه‌های سبک را به اتمام رسانده‌ایم و محصولات گرمسیری در امتداد سواحل این استان می‌تواند به‌صرفه‌تر از سایر نقاط دنیا باشد.

همچنین ایمان جمالی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بندرعباس در این نشست، گفت: در استان هرمزگان محصولات متنوعی را داریم که بیش از ۲ هزار میلیارد دلار ارزش محصولات ما است و ۴۰۰ هزار تن تولید مرکبات و بیش از ۲۰۰ هزار تن تولید خرما، ما در چند حوزه مشخص علاقه‌مند به همکاری مشترک با شما هستیم و چنانچه شما در این موضوع جدی باشید آماده هستیم با شما همکاری کنیم.

وی افزود: ما برنامه ایجاد حدود هزار هکتار گلخانه را در استان هرمزگان را داریم که ۵۰ درصد آن انجام شده و می‌توانیم در زمینه ایجاد شرکت مشترک برای انتقال تکنولوژی و ایجاد گلخانه‌های مدرن همکاری داشته باشیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بندرعباس گفت: تولید خوبی در زمینه تراکتور داریم اما می‌توانیم در زمینه کمباین مشارکت کنیم و شرکت تولیدی در استان هرمزگان داشته باشیم.

جمالی ادامه داد: در زمینه ساخت و تولید کانتینرهای یخچال دار می‌توانیم دستاوردهای خوبی را داشته باشیم و تولید شناورهای صیادی و صنعتی می‌تواند یکی دیگر از مباحث کاری‌مان باشد.

وی تأکید کرد: تولید ساندویچ پنل برای احداث سردخانه و سازه‌های مشابه آن می‌تواند انجام شود و همین‌طور در خصوص کود می‌تواند موضوع صحبت ما باشد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بندرعباس بیان کرد: چارچوب موردعلاقه ما برای گفت‌وگو، ایجاد شرکت مشترک، انتقال تکنولوژی و افزایش سطح همکاری می‌تواند باشد.

 راشد دهقانی، نائب رئیس انجمن خرما هرمزگان نیز در این نشست گفت: تنوع خرما در استان هرمزگان بسیار زیاد و کیفیت آن بسیار عالی است، خرما میوه‌ای بسیار مقوی، دارای قند، ویتامین‌های مخالف است و در ایران بالغ‌بر ۴۰۰ رقم خرما موجود است که ۶۰ قلم از خرمای ایران که جزو محبوب‌ترین آنها است در استان هرمزگان کشت می‌شود.

وی افزود: استان هرمزگان با سطح زیر کشت ۳۵ هزار هکتار رتبه چهارم کشور را دارد، ازلحاظ تولید قریب به ۲۰۰ هزار تن تولید سالیانه و در رتبه ۵ کشور قرار داریم.

نائب رئیس انجمن خرما هرمزگان گفت: حجم مصرف خرما و تازه خوری آن ۹۰ هزار تن و ۵۰ هزار تن مصرف صنعتی دارد.

راشد دهقانی ادامه داد: مرغوب‌ترین خرمای تولیدی را در استان هرمزگان می‌توانید به دست آورید، خرمای پیارم که برند جهانی است و همچنین خرمای خاصویی از موارد منحصربه‌فرد این محصول هستند.

وی اضافه کرد: اولین خرمای کشور و همچنین آخرین خرمای کشور در این استان برداشت می‌شود. با توجه به تنوع و محبوبیت خرما در این استان، هرمزگان در تولید و صادرات این خرما سرآمد است. در حال حاضر به کشورهای روسیه، آلمان و قطر خرما صادر می‌شود.

نائب رئیس انجمن خرما هرمزگان گفت: استان هرمزگان می‌تواند انواع خرمای مرغوب ایران را برای تجار بلاروس تأمین کند. لذا به‌عنوان پیشنهاد تأکید می‌کنیم که جلسات تخصصی را در آینده‌ای نزدیک با تجار بلاروس برگزار نماییم و همچنین در زمان برگزاری جشنواره خرما در ایران از تجار بلاروس دعوت می‌شود حضور داشته باشند و تنوع خرمای را ببینند.

دهقانی گفت: حاضر هستیم در حوزه داشت و برداشت خرما از تکنولوژی کشور بلاروس استفاده نماییم و همچنین استفاده بهینه از تکنولوژی بسته‌بندی محصول نیز دور از دسترس نیست.

در همین رابطه