رادیو مجازی اتاق ایران - 5 اردیبهشت 1403

غلامحسین شافعی در دیدار سفیر اوکراین مطرح کرد

بخش خصوصی، برای ترانزیت محصولات اوکراین از طریق خلیج فارس آماده همکاری است

در دیدار سفیر اوکراین با رئیس اتاق ایران، غلامحسین شافعی در مورد همکاری بخش خصوصی برای ترانزیت نهاده‌های دامی و محصولات کشاورزی اوکراین از طریق خلیج فارس اعلام آمادگی کرد.

11 تیر 1401
کد خبر : 43041
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سرگی بوردیلیاک، سفیر اوکراین در تهران با غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران دیدار و دو طرف درباره راه‌های افزایش همکاری‌های اقتصادی و افزایش حجم مبادلات تجاری با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

در این دیدار شافعی با اظهار تأسف از وقوع جنگ در اوکراین بیان کرد: این جنگ همه کشورهای منطقه را تحت تأثیر قرار داده است. چرا که اوکراین پهناورترین کشور منطقه اروپا است و با توجه به موقعیت کم‌نظیر این کشور در کشاورزی و معدن، شرایط آن بر شرایط اقتصادی کشورهای منطقه اثرگذار است.

او با بیان اینکه همه کشورها نگران وخیم شدن اوضاع صنعت غذایی جهان تحت تأثیر جنگ اوکراین هستند ادامه داد: خوشبختانه با وجود این شرایط آمارها نشان می‌دهد مناسبات اقتصادی ما با اوکراین روند قابل قبولی داشته است.

شافعی افزود: از آنجا که یک چهارم خاک حاصلخیز دنیا متعلق به اوکراین است فعالان اقتصادی ایران علاقه‌مند به کشت فراسرزمینی در این کشور هستند و با توجه به خشکسالی های فراگیر در ایران برخی استان‌ها کشت فراسرزمینی در اوکراین را عملیاتی کرده‌اند.

او با اشاره به بسته شدن راه‌های ترانزیتی اوکراین به دلیل وقوع جنگ بیان کرد: با توجه به اینکه اوکراین از تأمین‌کننده‌های بزرگ نهاده‌های دامی و کشاورزی است، ما آمادگی داریم تا ترانزیت این محصولات از ایران و از طریق خلیج فارس را مورد بررسی قرار دهیم.

رئیس اتاق ایران با اشاره به تبادل هیات های تجاری بزرگ میان ایران و اوکراین در سالهای گذشته گفت: زمینه‌های متنوعی برای همکاری میان دو کشور وجود دارد و ما آماده هستیم برای بالا بردن سطح مناسبات اقتصادی مطالعات لازم را انجام دهیم.

در ادامه سرگی بوردیلیاک سفیر اوکراین در ایران هم با تأکید بر یافتن راه‌های همکاری‌های دو جانبه تجاری میان ایران و اوکراین گفت: همکاری‌های ایران و اوکراین در سه سطح می‌تواند دنبال شود. اول در سطح رفع نیازهای امروز و فوری اوکراین دوم در سطح بازسازی صدمات ناشی از جنگ و سوم در سطح بعد از بازسازی اوکراین که دیگر این کشور از جایگاه فعلی خود فاصله خواهد گرفت.

او از جمله نیازمندی‌های امروز اوکراین را تأمین دیزل، سوخت اعم از بنزین و گازوئیل، سدیم کربنات، گوجه‌فرنگی و نمک برشمرد و ادامه داد: اوکراین نیازمند کمک‌های بشردوستانه ایران به ویژه دارو و مواد غذایی است.

بوردیلیاک با اشاره به اینکه بعد از پایان جنگ، این کشور برای بازسازی به مصالح ساختمانی، قیر و شیشه‌های با ابعاد بزرگ نیازمند است افزود: از آنجا که روسیه و بلاروس از اصلی‌ترین صادرکنندگان قیر بودند الان فرصت مناسبی برای ایران جهت تأمین قیر اوکراین فراهم است.

او بیان کرد: گام بعدی شرکت‌های ایرانی برای بازسازی اوکراین مشارکت در بازسازی پالایشگاه‌ها، مخازن نفتی و مراکز صنعتی این کشور است.

سفیر اوکراین در ایران با اشاره به انجام مذاکراتی برای صدور نفت خام ایران به بندری در لهستان گفت: از آنجا که قرار است فرآورده‌های این نفت بعد از پالایش در لهستان به اوکراین ارسال شود ما مکاتباتی با خزانه‌داری آمریکا جهت گرفتن مجوز صادرات نفت ایران به لهستان انجام داده‌ایم.

بوردیلیاک با اشاره به ایجاد یک مکانیزم بین‌المللی برای آزاد کردن کشتی‌های حامل غلات این کشور توسط روسیه ادامه داد: ایران می‌تواند نقش فعالی در این مکانیزم داشته باشد. دولت ما پیشنهادات خود در این زمینه را به ایران ارائه داده و امیدواریم همکاری در این موضوع اتفاق بیفتد.

او به ایده بازسازی مناطق جنگ‌زده اوکراین توسط کشورهای معین اشاره کرده و گفت: رئیس‌جمهور اوکراین قصد دارد بازسازی هر استان یا بخش ویران‌شده از جنگ را به یک کشور بسپارد. در این راستا پیشنهاد من این است که بازسازی استان خرسون که دارای بندر مهمی برای صادرات و واردات است پس از آزادسازی، به ایران داده شود.

رئیس اتاق ایران نیز در ادامه با اشاره به توان بالای ایران در تأمین مصالح ساختمانی، قیر و صدور خدمات فنی و مهندسی و با استقبال از ایده تعیین یک کشور معین برای بازسازی هر منطقه در اوکراین گفت: ما آماده هستیم برای بازسازی اوکراین گروه کاری تشکیل بدهیم. اما پیش از آن نیازمند اطلاعات دقیق‌تری درباره نیازمندی‌های اوکراین و مناطق مورد بازسازی هستیم.

شافعی افزود: ایران تقریباً در صنعت نفت خودکفا شده است و ما اراده و توان خوبی برای بازسازی تاسیسات پالایشگاهی و نفتی اوکراین داریم.

در همین رابطه