هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

محسن احتشام در نشست شورای گفت‌وگوی خراسان جنوبی

فروشگاه‌های زنجیره‌ای باید در زنجیره تولید کالاهای استانی نقش‌آفرین باشند

رئیس اتاق بیرجند معتقد است: نقش‌آفرینی فروشگاه‌های زنجیره‌ای در زنجیره تولید کالاهای استانی و عرضه محصولات استراتژیک استان در سبد کالاهای خود، به کشاورزان، اقتصاد استان و اشتغال‌زایی کمک می‌کنند.

02 مرداد 1401
کد خبر : 43240
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سی و ششمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی با سه دستور کار گزارش اجرای مصوبات جلسه گذشته شورا در خصوص شعبات فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مشکلات سایت صنوف آلاینده بیرجند، عدم تنظیم قراردادهای خرید تضمینی برق از سوی وزارت نیرو و عدم صدور پروانه برای نیروگاه‌های با ظرفیت پایین (زیر 10 مگاوات) از سوی ساتبا برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در این نشست گفت: فروشگاه‌های زنجیره‌ای باید در زنجیره تولید کالاهای استان نقش‌آفرینی داشته باشند و محصولات تولیدی استان در این فروشگاه‌ها معرفی تا کشاورزان نیز با عرضه و فروش محصولات خود از این زنجیره منتفع گردند.

محسن احتشام، افزود: برای نمونه زرشک و عناب از محصولات تولیدی و راهبردی استان است که باید در فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای فروش موجود باشد.

رئیس اتاق بیرجند با بیان اینکه تولید، توزیع، مبادله و مصرف حلقه‌های یک زنجیره هستند، اضافه کرد: فروشگاه‌های زنجیره‌ای باید در خدمت تولید استان باشند و ضعف‌ها در فروشگاه‌های زنجیره‌ای اگر اصلاح شود می‌تواند به اشتغال و تولید استان کمک کنند.

احتشام با اشاره به اینکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای در خراسان جنوبی باید به دنبال کمک به اقتصاد استان باشند، گفت: این فروشگاه‌ها هم‌اکنون متأسفانه حمایتی از محصولات تولیدی استان ندارند و در سبدهای آنها از محصولات استراتژیک خراسان جنوبی دیده نمی‌شود.

در ادامه نشست، مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان جنوبی در خصوص ایجاد زیرساخت‌ها در سایت صنوف آلاینده بیرجند به‌عنوان یکی از دستور کارهای شورای گفت‌وگوی استان، گفت: تاکنون جلسات متعددی با حضور نمایندگان دستگاه‌های ذی‌ربط برای احداث راه دسترسی به سایت صنوف آلاینده بیرجند برگزار شده است.

اسدالله جلال‌زاده اظهار کرد: باوجود برگزاری همه این جلسات تاکنون تصمیمی مشخص درباره دستگاه مجری آن گرفته نشده است و علت اصلی آن تملک اراضی موجود در مسیر هست که هزینه‌بر است.

وی با اشاره به اینکه شهرداری باید با توجه به صدور پروانه ساخت برای این واحدها، راه دسترسی را هم احداث کند، اضافه کرد: همه مراحل مربوط به طراحی راه دسترسی به سایت صنوف آلاینده بیرجند توسط این اداره کل انجام شده است که با مشخص شدن دستگاه مجری، اجرای آن می‌تواند شروع شود.

وی تصریح کرد: چون امکان احداث راه دسترسی به این سایت از کمربندی به لحاظ قانونی وجود ندارد، در طراحی که برای انجام این کار شده، پیش‌بینی احداث آن از میدان بالاتر از پل شاهرود شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی نیز در خصوص برق‌رسانی به سایت صنوف آلاینده بیرجند گفت: برای تأمین زیرساخت برق از سنوات گذشته اعتباراتی در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان بیرجند در نظر گرفته شد که تاکنون ۶ میلیارد تومان در اختیار شرکت توزیع نیروی برق قرار گرفته است.

مهدی دادگر افزود: اگر اعتبار مورد نیاز توسعه شبکه برق‌رسانی تأمین شود، توسعه شبکه در کمترین زمان ممکن انجام می‌شود اما این امر نیازمند ۳۰ میلیارد تومان اعتبار است.

وی با بیان اینکه شبکه ‌۳۰ کیلومتر معبر دارد که در همه معابر باید کار انجام شود و همچنین ۵۷ دستگاه پست نیاز دارد که هزینه بسیار سنگینی است، بیان کرد: تاکنون هفت کیلومتر شبکه برق در سایت به همراه ۱۸ دستگاه پست اجرا شده و ۲۲۰ متر شبکه در دست اجرا داریم.

دادگر گفت: اعتبار برق‌رسانی باید توسط سازمان برنامه‌وبودجه استان اختصاص یابد که در صورت تخصیص اعتبار مناسب مشکلی در زمینه اجرا نداریم.

وی اظهار کرد: در حال حاضر به استعلامات مختلف پاسخ داده می‌شود اما فاصله مطلوب تا ترانس برق رعایت نمی‌شود، با توجه به مصرف بالای برق توسط صنوف آلاینده شبکه برق اجرایی در حال حاضر جوابگو نیست و تکمیل شبکه برق‌رسانی سایت باید در تخصیص اعتبارات توسط سازمان برنامه‌وبودجه مدنظر قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی ادامه داد: در سال جاری ۹۰۰ میلیون تومان در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان برای تکمیل شبکه برق‌رسانی به سایت اختصاص یافته که حجم اعتبارات اختصاصی بسیار پایین است و اجرای طرح فرسایشی خواهد شد.

تشکیل کمیته پایش و نظارت بر واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاری

جواد اشرفی، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در سی و ششمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان افزود: در کنار کارهای خوبی که برای سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی انجام شده، برخی افراد با گذشت چند سال از گرفتن زمین و تسهیلات هنوز هیچ اقدامی انجام نداده‌اند.

وی گفت: ۴۱ نفر از کسانی که برای تولید برق خورشیدی در استان زمین دریافت کرده‌اند با بلوکه کردن اراضی مربوط هیچ کاری تاکنون انجام نداده‌اند لذا باید اهلیت‌سنجی شود تا حق کسانی که کار می‌کنند، ضایع نشود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی اضافه کرد: با هدف جلوگیری از انحراف در واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاری که زمین و تسهیلات گرفته‌اند، کمیته پایش و نظارت بر واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاری تشکیل شده و منابع طبیعی بدون هیچ‌گونه اغماضی باید با این افراد برخورد کند.

وی درباره اعتراض مطرح شده در زمینه نحوه فعالیت فروشگاه‌های زنجیره‌ای در استان گفت: یکی از دغدغه‌های اتاق اصناف و کسبه افزایش فروشگاه‌های زنجیره‌ای در استان بوده که این موضوع نیازمند اصلاح قانون است.

اشرفی افزود: این فروشگاه‌ها هم مزایا و هم چالش‌هایی دارد که در این خصوص با وزارت صمت مکاتبه‌ای با امضای استاندار انجام شد.

وی گفت: وزارت صمت نکاتی را اشاره کرده بود که اختیاری در قانون برای فروشگاه‌ها تعریف شده که اگر قرار باشد متناسب با فضا و جمعیت استان، فروشگاه‌های زنجیره‌ای در استان رشد داشته باشد قطعاً باید اصلاح قانونی در آن رقم بخورد که مقرر شد اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، اتاق اصناف و مجموعه استانداری از طریق مجمع نمایندگان پیگیری‌ها را در سطح ملی دنبال کنیم.

همچنین مجتبی شریعتی‌فرد، مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری خراسان جنوبی در این جلسه گفت: ۱۶ نقطه برای احداث نیروگاه خورشیدی بزرگ‌مقیاس به ظرفیت ۲۹۲ مگاوات در استان شناسایی شده است.

وی افزود: مکان‌های شناسایی شده برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی بزرگ‌مقیاس (۱۰ تا ۵۰ مگاوات) است که به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) ارسال شده است.

وی با بیان اینکه این ظرفیت شناسایی شده در ۲ مرحله توسط ساتبا به مناقصه گذاشته می‌شود، اضافه کرد: در حال حاضر هفت طرح نیروگاه خورشیدی بزرگ‌مقیاس به ظرفیت ۹۰ مگاوات در سایت ساپتا به مناقصه گذاشته شده و تا هشتم مردادماه مهلت شرکت در این طرح توسط سرمایه‌گذاران است.

مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری خراسان جنوبی عنوان کرد: مجوزهایی برای نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس (زیر ۱۰ مگاوات) نیز در استان نیز در حال انجام است و در مراحل بعدی برای برگزاری مناقصه به شرکت ساتبا ارسال خواهد شد.

شریعتی‌فرد با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه شورای اقتصادی در حال حاضر خراسان جنوبی یکی از استان‌های مستعد نیروگاه‌های خورشیدی و جزو اولویت‌های وزارت نیرو قرار دارد، اضافه کرد: در این راستا بر اساس دستور استاندار خراسان جنوبی مکان‌های نیروگاه‌های خورشیدی را در استان شناسایی کردیم.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند هم گفت: با توجه به ظرفیت‌های خدادادی متعدد در استان خراسان جنوبی ازجمله انرژی‌های تجدیدپذیر، ضرورت دارد این موضوع مهم ابتدا در استان معرفی و جایگاه آن تبیین شود.

سینا سرحدی افزود: پس‌ازآن با هم‌افزایی بخش دولتی و خصوصی برای ترویج و توسعه فعالیت‌های سرمایه‌گذاری اقدامات لازم صورت گیرد.

وی عنوان کرد: این موضوع با توجه به حمایت اتاق بازرگانی بیرجند و ظرفیت قانونی اتاق‌های بازرگانی و علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران، در دستور کار اتاق قرار گرفته است.

سرحدی بیان کرد: توسعه در تمامی بخش‌ها، حتماً به توسعه در حوزه تولید انرژی نیاز دارد و باید برای تأمین این زیرساخت از الآن سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی شود تا در آینده با چالش مواجه نشویم.

وی اظهار کرد: همچنین استان خراسان جنوبی از رهاورد توسعه انرژی در کوتاه‌مدت می‌تواند به رشد شاخص‌های اقتصادی دست یابد و مکان مناسبی برای سرمایه‌گذاران علاقه‌مند بومی و غیربومی باشد.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، نبود تنظیم قرارداد خرید تضمینی توسط وزارت نیرو را از مشکلات سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی‌های تجدیدناپذیر دانست و اضافه کرد: دولت باید ضمانت کامل در خصوص خرید تضمینی را داشته باشد و روش کار و فعالیت در این حوزه باید برای سرمایه‌گذاران تشریح شود.

موضوعات :
در همین رابطه