هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

معاون وزیر صنعت در نشست شورای گفت‌وگوی البرز تشریح کرد

کسری برق در تابستان امسال چطور مدیریت شد؟

معاون هماهنگی و محیط کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: برای مدیریت کسری برق در تابستان امسال، اقداماتی نظیر دپوی محصولات انرژی بر قبل از فصل گرما در دستور کار قرار گرفته بود.

07 شهریور 1401
کد خبر : 43639
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

معاون هماهنگی و محیط کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت در رابطه با تلاش‌های انجام شده برای جبران کسری برق صنایع اظهار کرد: در تابستان سال گذشته حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار مگاوات ناترازی از حیث نیروی برق داشتیم، از سویی خاموشی بی‌برنامه در صنایع موجب ضرر به بنگاه‌های اقتصادی به لحاظ آسیب به دستگاه‌ها، مواد اولیه و تجهیزات شد.

سید مهدی نیازی در نودمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز افزود: به‌منظور جبران ناترازی و کمبود برق صنایع امسال محدودیت مصرف را برای صنایعی مانند فولاد، مس و سیمان لحاظ کردیم، اما برای کمک به چرخه تولید آنها طبق برنامه‌ریزی انجام شده از اواخر سال قبل دپوی شمش فولادی خوبی را برای صنایع فلزی پائین‌دستی تعیین کردیم تا در بحث تأمین مواد اولیه میلگرد و تیرآهن دچار مشکل نشوند، در بحث تأمین سیمان کلینکر در ابتدای سال جاری برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفت تا بازار ساخت‌وساز مسکن را تحت تأثیر قرار ندهد.

معاون هماهنگی و محیط کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: سال گذشته تفاهم‌نامه راهبردی با وزارت نیرو به‌منظور احداث ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه اختصاصی حوزه صنعت منعقد کردیم که حدود ۴۰۰ مگاوات آن در تابستان سال جاری به بهره‌برداری رسید و امیدوار هستیم که تا سال آینده این میزان را به حدود ۲ تا ۳ هزار مگاوات برسانیم و اگر این‌گونه شود بحث محدودیت برق را مانند امسال نخواهیم داشت.

وی در خصوص برنامه‌ریزی برای خرید برق مازاد از بخش خانگی نیز بیان کرد: معتقد هستیم که ۳۰ درصد برق بخش خانگی می‌تواند به‌راحتی ذخیره و صرفه‌جویی شده و توسط بخش تولید در بازار بورس خریداری شود، اما چون وزارت نیرو هنوز بحث نصب کنتورهای هوشمند خانگی را اجرایی نکرده بود، امکان محاسبه رقم صرفه‌جویی در این مورد وجود نداشت و با نصب این کنتورها از سال آینده می‌توانیم این مسئله را پیش ببریم.

نیازی با بیان اینکه طبق آمارهای دریافتی در سال جاری تاکنون میزان انرژی تزریق شده به صنایع نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۲ تا ۱۳ درصد بیشتر شده است، گفت: این مسئله نوید خوبی در بحث بهبود شرایط مصرف برق و مدیریت انرژی در حوزه تولید و صنعت است.

وی تصریح کرد: در یک دهه آینده و تا سال ۱۴۱۰ به دنبال عملیاتی کردن چند اقدام مهم در کشور هستیم، نخست آنکه چون منفی بودن نرخ استهلاک سرمایه و به‌موازات آن کاهش سرمایه‌گذاری آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد کرده است، درنتیجه باید تلاش شود تا سرمایه‌گذاری‌های بزرگ و حفظ سرمایه‌های قبلی انجام شود که یکی از این موارد خرید ماشین‌آلات و تجهیزات تولیدی و صنعتی است..

معاون هماهنگی و محیط کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در دوره جدید فعالیتی وزیر صنعت، معدن و تجارت تأکید دارد که مأموریت و تمرکز سازمان ایدرو از فعالیت‌های توسعه‌ای به بازسازی و نوسازی صنایع تبدیل شود، یک حلقه مفقوده نیازمند رسیدگی در این بخش همان تجهیزات و ماشین‌آلات تولیدی است.

وی در ادامه گفت: به دنبال مذاکره با مجلس و اصلاح ماده‌قانونی مرتبط به تخصیص یک درصد از ۳ درصد سهم شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش افزود به‌منظور هزینه‌کرد در شهرک‌های صنعتی و تأمین زیرساخت‌ها و رفع چالش‌ها در بخش آب، فاضلاب، برق و دیگر موارد هستیم، نیاز است که اتحاد جمعی و جریان مثبتی برای اتخاذ این مصوبه مهم از مجلس صورت گیرد.

نیازی در ارتباط با ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار نیز گفت: اگر از سوی واحدهای صنعتی ادعای دریافت خسارتی از نهادهای دولتی مسئول باشد، باید بر اساس قانون و آئین‌نامه‌های موجود عمل شود که در این رابطه نیز نیاز است که بخش خصوصی و در رأس آن شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی بر این موضوع اصرار ورزد که بر مبنای آیین‌نامه قراردادها اصلاح شود تا مطالبه‌گری صنایع در دریافت خسارت از نهادهای دولتی به نتیجه برسد.

وی با اشاره به جلسه برگزار شده میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و شورای عالی امنیت ملی گفت: در آنجا این موضوع را مطرح کردیم که با توجه به همراهی بخش خصوصی به‌عنوان مشوق در بحث تقسیط هزینه‌های مالیاتی به بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی و صنعتی که در شرایط سخت کشور همراه بودند کمک شود.

در این نشست، رئیس اتاق کرج نیز ضمن گرامیداشت هفته دولت گفت: طی یک سال گذشته در دولت فعالیت‌های بسیار مؤثری در حوزه‌های مختلف ازجمله اقتصادی در استان البرز و به‌تبع آن کشور و نیز در سطح بین‌المللی ازجمله عضویت در پیمان‌های اقتصادی با هدف توسعه دیپلماسی انجام شد.

پرهام رضایی افزود: سفرهای استانی در هر سطحی از مسئولان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چراکه با حضور در میان مردم و فعالان اقتصادی ضمن اطلاع از موانع و مشکلات موجود راهکارهای لازم برای بهبود فضای کسب‌وکار فراهم می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه اتومبیلیتی مسکو ۲۰۲۲ گفت: در این نمایشگاه که مراسم افتتاح آن با حضور مقاماتی از کشورهای مختلف ازجمله وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران همراه بود، تولیدکنندگان حوزه قطعه‌سازی خودرو کشورمان نیز حضور قابل‌توجهی داشتند.

وی با اشاره به اهمیت برپایی نمایشگاه‌هایی از این قبیل افزود: با توجه به حضور قطعه‌سازان البرزی و استقبال صورت گرفته از سوی مسئولان و خودروسازان روسی تلاش می‌کنیم با توسعه این صنعت گام‌های جدی در راستای صادرات محصولات تولیدی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های موجود برداریم.

رضایی افزود: در بازه زمانی یکم تا چهارم شهریورماه امسال نیز نخستین نمایشگاه خدمات کسب‌وکار ایران در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد که معاونت کسب‌وکار اتاق ایران متولی این امر بود و معاون اول ریاست‌جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه جمعی دیگر از وزرا از غرفه ویژه و بخش‌های مرتبط به پیگیری امور مالیاتی، بانکی، بیمه و گمرک و تسهیل خدمات صدور کارت‌های بازرگانی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط دیدن کردند و سامانه‌هایی نیز در این رابطه رونمایی شد.

وی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی بهبود وضعیت خدمات کسب‌وکار و ایجاد رونق تولید است که به‌صورت مستمر در کشورهای پیشرفته دنیا برپا می‌شود.

رئیس اتاق کرج در خصوص فعالیت‌های اخیر این تشکل بخش خصوصی در حوزه گسترش تعاملات بین‌المللی نیز به حضور هیات تجاری از موریس و بازدید از نمایشگاه دائمی اتاق و چند واحد تولیدی و صنعتی استان اشاره داشت.

موضوعات :
در همین رابطه