رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

تلاش برای تقویت صادرات محصولات کشاروزی به بازار روسیه و چین

معاون وزیر کشاورزی با بیان اینکه توافق اولیه برای صادرات 100 هزار تن مرکبات به چین انجام شده است، از قرار داشتن 85 درصد بازار کیوی روسیه در اختیار ایران خبر داد.

09 شهریور 1401 - 12:00
کد خبر : 43676
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

معاون وزیر کشاورزی با اشاره به تلاش‌های انجام شده درراستای تقویت حضور مرکبات و محصولات کشاورزی ایران در روسیه و چین ضمن اشاره به قرار داشتن 85 درصد بازار کیوی روسیه در اختیار ایران از توافق اولیه برای صادرات 100 هزار تن مرکبات به چین سخن گفت.

محمد مهدی برومندی، معاون وزیر کشاورزی میزان تولید انواع مرکبات در کشور را حدود 5.5 میلیون تن عنوان کرد و افزود: از این عدد 3.5 میلیون تن آن پرتقال است؛ حدود 2 میلیون تن از پرتقال تولید شده در کشور در مازندران و استان‌های شمالی و بقیه آن در استان‌های جنوبی تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه سالیانه 250 هزار تن مرکبات صادر می‌شود، خاطر نشان کرد: پیش‌بینی افزایش 300 هزار تنی تولید مرکبات در سال جاری دور از انتظار نیست و این احتمال وجود دارد که تولید مرکبات به 5 میلیون و 800 هزار تن برسد، از این‌رو باید به دنبال تصاحب بازارهای جدید باشیم.

معاون وزیر کشاورزی با اشاره به بالا بودن مراودات اقتصادی ایران و چین، تصریح کرد: وزارت کشاورزی به دنبال این مهم بود که مرکبات را به چین صادر کند از سوی دیگر چینی‌ها خواهان لیمو شیرین و پرتقال ایرانی هست و هم‌اکنون نیاز خود را از شیلی تامین می‌کنند.

برومندی با بیان اینکه چین برای واردات محصولات غذایی پروتکل‌های بهداشتی زیادی را مد نظرقرار می‌دهد، اذعان کرد: چینی‌ها از مراکز تولید و باغات ایران بازدید و کیفیت تولید را با آزمایشات متعدد سنجیدند و به صورت رسمی اعلام کردند که خواستار مرکبات ایران هستند.

به گفته او توافق اولیه برای صادرات 100 هزار تن مرکبات به چین انجام شده است.

معاون امور باغبانی وزارت کشاورزی از شناسنامه‌دار شدن باغات مرکبات خبر داد و افزود: باغات کیوی و کیوی ایران شناسنامه‌دار خواهند شد و به این محصول QR کد خواهیم داد در این شرایط امکان رصد کیفیت این محصولات وجود دارد.

برومندی در پاسخ به این پرسش که آیا مشکل صادرات کیوی به هندوستان حل شد، افزود: هندی‌ها ارزیابی‌های دقیقی از باغات ما داشتند و در نهایت منع صادرات کیوی به هندوستان رفع شد.

وی میزان تولید سالیانه کیوی را حدود 400 هزارتن دانست و افزود: این عدد از مجموعه 12 هزار باغات گیلان و مازندران به‌دست می‌آید.

این مقام مسئول روسیه را یکی از طرف‌های اصلی تجاری ایران در زمینه صادرات محصولات باغی معرفی کرد وافزود: حجم صادرات محصولات سبزی، صیفی و میوه به روسیه در سال‌های اخیر افزایشی شده است. 85 درصد بازار کیوی روسیه در دست ایران است برای حفظ و پایداری این بازار تلاش‌های خوبی در حال انجام است.

معاون وزیر کشاورزی خاطر نشان کرد: ما به سمت برنامه‌ریزی قوی رفتیم و بسیاری از واحدهای گلخانه واحد کنترل کیفی دارند و روس‌ها اعتراف می‌کنند که کیفیت محصولات ایرانی نسبت به سایر کشورها مرغوب‌تر است.

در همین رابطه