هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

رئیس اتاق ایران در نشست با اعضای اتاق بازرگانی کراچی

چارچوب مکانیزم تهاتر بین ایران و پاکستان در یک کمیته تخصصی تعیین می‌شود

رئیس اتاق ایران در دیدار با رئیس اتاق کراچی از توافق با مدیران بانک مرکزی پاکستان درباره تشکیل کمیته ۱۰ نفره و تعیین روند اجرای مکانیزم تهاتر بین دو کشور خبر داد.

سارا ترابی

خبرنگار
05 آبان 1401
کد خبر : 44317
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هیات تجاری اتاق ایران به سرپرستی رئیس اتاق با رئیس و اعضای اتاق بازرگانی کراچی پاکستان دیدار کردند. در این نشست تفاهم‌نامه همکاری در حوزه‌های مختلف تجاری بین اتاق اصفهان و اتاق کراچی به امضا رسید.

در ابتدای جلسه محمد طارق یوسف، رئیس اتاق بازرگانی کراچی، روابط اقتصادی بین دو کشور را نامناسب ارزیابی کرد و گفت: در صنعت کاشی و سرامیک تجربه خوبی بین دو کشور شکل گرفته است، هرچند در این بخش هم شرایط آن طور که باید نیست؛ اما می‌توان از آن الگو گرفت و سطح همکاری‌ها را در دیگر حوزه‌ها تقویت کرد.

رئیس اتاق کراچی از بهبود تجارت صیفی و انواع سبزیجات در قالب مکانیزم تهاتر میان تجار دو کشور خبر داد و افزود: این روند همچنان رضایت‌بخش نیست اما گام روبه‌جلویی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه زبیر موتی‌والا، رئیس گروه بازرگانی اتاق کراچی پاکستان تجارت رسمی بین ایران و پاکستان را ناچیز عنوان کرد گفت: در حال حاضر دو کشور بیشتر به صورت غیررسمی با هم تجارت دارند. در این بین تحریم‌ها علیه ایران هم اثرگذار بود؛ اما با همکاری هم مشکلات را برطرف می‌کنیم. این تحریم‌ها زندگی مردم ایران را تحت تاثیر قرار داده و باید متوقف شود.

او در ادامه به خروج پاکستان از لیست خاکستری FATF اشاره کرد و بهره‌گیری از این فرصت را خواستار شد.

زبیر موتی‌والا گفت: کالاهایی در هر دو کشور وجود دارد که در تجارت و سرمایه‌گذاری مشترک برای تولید آنها ظرفیت نسبی داریم. برای استفاده از آن باید کارگروها‌ه‌هایی شکل بگیرند و از افرادی که بازارهای دو طرف را می‌شناسند و می‌توانند اطلاعات لازم را دراختیار یکدیگر قرار دهند، استفاده کنیم.

موتی‌والا تاکید کرد: پاکستان به دلیل فصل سرمای پیش‌رو و کمبود انرژی موردنیاز باید درباره تعطیلی و یا فعالیت کارخانه‌های خود اولویت‌بندی کند، این درحالی ایت که می‌تواند انرژی موردنیاز خود را از طریق ایران تامین کند؛ اما متاسفانه تحریم‌ها مانع از این شده است.

رئیس گروه بازرگانی اتاق کراچی همچنین از امکان صادرات محصولات تولیدی ایران در خاک پاکستان به شرط لحاظ شدن منافع دو طرف سخن گفت.

 تنظیم چگونگی اجرای مکانیزم تهاتر بین ایران و پاکستان

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران از کراچی به عنوان پایتخت اقتصادی پاکستان یاد کرد که همچنان ریشه‌های عمیق تاریخی و فرهنگی خود را حفظ کرده است. شافعی با اشاره به روابط تجاری دو کشور گفت که با وجود ظرفیت‌های چشمگیر در هر دو طرف، همچنان سطح مناسبات تجاری دو کشور بسیار محدود است.

شافعی به اقدامات خوبی که برای افزایش مناسبات ایران و پاکستان شروع شده اشاره و اظهار امیدواری کرد که هر چه زودترموافقت‌نامه تجارت آزاد اجرایی شود.

او از امضای تفاهم نامه برای تشکیل شورای بازرگانی و امضای تفاهم‌نامه داوری و حل اختلافات احتمالی بین فعالان اقتصا‌ی بین دوکشور خبر داد.

شافعی همچنین با نگاهی به تجارت غیررسمی و فعالیت تجار غیرحرفه‌ای در ارتباط بین ایران و پاکستان و آسیب‌هایی که به تجارت دوکشور وارد کرده است، تشکیل شورای بازرگانی را حرکتی برای حل این معضل مهم عنوان کرد.

او همچنین از توافق برای تشکیل کمیته ۱۰ نفره و تصمیم‌گیری درباره روش‌های اجرای مکانیزم تهاتر بین دو کشور خبر داد.

شافعی حضور نمایندگان مجلس ایران در هیات اعزامی بخش خصوصی به پاکستان را بیانگر پشتیبانی همه جانبه ایران از توسعه سطح مناسبات بین دو کشور دانست.

تلاش برای عبور از سد تحریم

حسن نوریان، سرکنسول ایران در کراچی تحریم ایران را تحریم همسایگان این کشور برشمرد و از برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران دراوایل ۲۰۲۲ در کراچی خبر داد.

مسعود گلشیرازی، رئیس اتاق اصفهان نیز در واکنش به فشارهای ناشی از تحریم و اثرات آن بر تولید و صادرات کشور گفت: ملت و دولت ایران تا به امروز فشارهای تحریم را تحمل کرده و در همین شرایط پیشرفت هم کرده‌اند. ایران تبدیل به تولیدکننده و صادرکننده کالاهایی شده که پیش از این واردکننده آن بوده است.

این فعال اقتصادی از استان اصفهان به عنوان صنعتی‌ترین استان ایران یاد کرد که بیش از ۴۰ هزار واحد کوچک و متوسط در آن فعالیت می‌کنند و قطب نساجی ایران شناخته می‌شود.

بر اساس اظهارات این فعال اقتصادی ایران و پاکستان باید روی تقویت روابط تجاری شهرهای مختلف خود با یکدیگر متمرکز شوند. 

در همین رابطه