هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 4 آذر 1403

سیدمهدی طبیب زاده در دیدار با شهردار آرماویر ارمنستان

پایگاه تجاری کرمان در ارمنستان راه‌اندازی می‌شود

رئیس اتاق کرمان می‌گوید: در راستای تفاهم‌نامه اتاق کرمان و وزارت صنعت، قرار است 6 پایگاه تجاری استان کرمان در کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا راه‌اندازی شود و یکی از این پایگاه‌ها در ارمنستان راه‌اندازی خواهد شد.

21 آبان 1401
کد خبر : 44562
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق کرمان گفت: در ادامه پیگیری امضای تفاهم‌نامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت، استانداری کرمان و اتاق کرمان در سال 1399، که قرار است 6 پایگاه تجاری در کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا راه‌اندازی شود، پایگاه تجاری کرمان در ارمنستان راه‌اندازی خواهد شد.

سیدمهدی طبیب زاده، در نشست با شهردار آرماویر ارمنستان افزود: در حال برنامه‌ریزی برای اعزام یک تیم کارشناسی برای بررسی میدانی تأسیس پایگاه تجاری کرمان در ارمنستان هستیم که امیدواریم بتوانیم بهمن‌ماه سال جاری این پایگاه را افتتاح کنیم.

وی با اشاره به اینکه کرمان یکی از بزرگ‌ترین استان‌های اقتصادی ایران است، بیان کرد: در توسعه همکاری‌های اقتصادی کرمان با کشورهای همسایه ایران، بازار ارمنستان یکی از مقاصد اصلی ماست که به‌عنوان یکی از اعضای مهم اوراسیا به آن توجه داریم.

طبیب زاده، ادامه داد: کرمان می‌تواند در صادرات محصولاتی مانند پسته، خرما، مرکبات، چدن، آهن، مصالح ساختمانی، مشتقات آلومینیومی و همچنین کشت فراسرزمینی با ارمنستان همکاری کند و البته ظرفیت‌های دو طرف بسیار فراوان است.

وی با بیان اینکه 6 هزار نوع کالا با تعرفه‌های صفر می‌توانند وارد ارمنستان شوند که این فرصت مناسبی برای صادرات مجدد کالا محسوب می‌شود، افزود: در سال گذشته 9 میلیون دلار صادرات کرمان به ارمنستان بوده اما وارداتی از ارمنستان به کرمان صورت نگرفته است.

رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: برخی ارمنی‌های ساکن ایران تخصص‌هایی در حوزه خدمات فنی و مهندسی دارند که این موضوع می‌تواند زمینه همکاری مشترک ارمنستان با شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران را فراهم کند.

طبیب زاده با اشاره به اینکه در طول یک سال گذشته شاهد سومین هیات اعزامی از ارمنستان به کرمان هستیم، گفت: پیوند خواهرخواندگی بین شهرداری کرمان و شهرداری آرماویر می‌تواند به توسعه روابط دو کشور به‌ویژه در حوزه گردشگری کمک کند.

برگزاری رویدادهای مشترک برای توسعه روابط کرمان و ارمنستان

شهردار کرمان در ادامه این نشست گفت: اولین اولویت ما افزایش رفت‌وآمد مردم ایران و ارمنستان به‌ویژه کرمان و آرماویر خواهد بود که این ارتباط از طریق برگزاری رویدادهای مشترک اقتصادی و فرهنگی برای هنرمندان و تجار در کرمان و ارمنستان محقق خواهد شد.

سعید شعرباف، با بیان اینکه در این مسیر قصد داریم از ظرفیت‌ها و امکانات اتاق کرمان که به‌نوعی اتاق فکر بخش خصوصی محسوب می‌شود، استفاده کنیم، افزود: اتاق بازرگانی ارتباط با بخش خصوصی را بر عهده دارد و از این طریق می‌توان فعالیت‌هایی مشترک را برگزار کرد.

ایرانی‌ها در تولید پسته در ارمنستان فعالیت دارند

شهردار شهر آرماویر ارمنستان نیز در این نشست به میهمان‌نوازی و خونگرم بودن کرمانی‌ها اشاره کرد و گفت: داشتن روابط خارجی جز اولویت سیاست‌های ما محسوب می‌شود که امضای تفاهم‌نامه با کرمان باعث می‌شود این ارتباط را با اهمیت ویژه‌ای دنبال کنیم.

دیوید خوداتیان افزود: هدف‌گذاری شده که ارتباطات تجاری بین دو کشور ایران و ارمنستان به حجم سه میلیارد دلار ارتقا یابد که کرمان و آرماویر می‌توانند سهم خود را در این بین به‌خوبی ایفا کنند.

وی اظهار کرد: چند شرکت ایرانی در شهر ما فعالیت دارند که در زمینه تولید پسته و بادام و همچنین خشک کردن و برگه کردن میوه‌ها فعال هستند و جزء مشاغل موفق ما محسوب می‌شوند.

خوداتیان بیان کرد: در شهرداری آرماویر، زیرساخت‌های لازم و زمین را برای سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها و به‌ویژه کرمانی‌ها فراهم خواهیم کرد و تأکید ما بر همکاری‌های علمی برای ایجاد مرکز هوشمند آرماویر، در زمینه تولیدات علمی و آکادمیک به‌ویژه در حوزه کشاورزی، فناوری‌های نو و خدمات فنی و مهندسی است.

 راه‌اندازی مرکز تجاری ایران در ایروان

در ادامه این نشست وابسته اقتصادی جمهوری ارمنستان در ایران گفت: کمتر از دو ماه آینده مرکز تجاری ایران در ایروان ارمنستان در 20 هزار مترمربع فضا و با حضور 200 شرکت آغاز به کار خواهد کرد که اگر شرکت‌های کرمانی تمایل به شرکت در این مرکز را دارند، می‌توانند هماهنگی‌های لازم را انجام دهند.

واردان گوستانیان اظهار کرد: سال گذشته 6 میلیارد دلار کالا از کشورهای مختلف به ارمنستان وارد شده که این مبلغ چشمگیر نشان‌دهنده فرصت مناسب برای فعالان اقتصادی و صادرکنندگان ایرانی محسوب می‌شود.

وی افزود: شکوفایی عظیمی از نظر ساخت‌وساز و فعالیت‌های عمرانی در ارمنستان آغاز شده و اکنون نیاز به مصالح ساختمانی به‌ویژه سیمان و میلگرد مورد نیاز است و همچنین شرکت‌های راه‌سازی ایران که خدمات با کیفیت ارائه می‌دهند نیز می‌توانند با ثبت دفتر و شرکت در ارمنستان، در مناقصه‌های داخلی این کشور شرکت کنند

گوستانیان، با اشاره به اینکه بودجه مناقصه‌های داخلی ارمنستان در سال جاری 200 میلیون دلار است، گفت: در سند چشم‌انداز عمرانی طرح بازسازی و اصلاح سدها و سایر زیرساخت‌ها مطرح است که شرکت‌های ایرانی می‌توانند همکاری کنند.

هیات ارمنستانی به سرپرستی شهردار آرماویر با حضور در کرمان ضمن بازدید از ظرفیت‌های مختلف کرمان، تفاهم‌نامه خواهرخواندگی را با شهرداری کرمان امضا کردند.

موضوعات :
در همین رابطه