هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 4 آذر 1403

گزارش پایگاه خبری اتاق ایران از بازار پولی سال 2016

کشورهای برنده و بازنده در مقابل «دلار امریکا» را بشناسید

ارزش پوند بریتانیا به پایین‌ترین میزان خود طی سه دهه گذشته رسیده و در مقابل دلار امریکا، 17 درصد افت داشته است. از سوی دیگر، ارزش ارز برزیل در برابر دلار، 17 درصد رشد کرده است.

01 آبان 1395
کد خبر : 4790
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

پوند بریتانیا در مقابل دلار امریکا، به پایین‌ترین حد خود در 31 سال گذشته رسید.بعد از برگزیت در ماه ژوئن و خارج شدن بریتانیا از اتحادیه اروپا، پوند در مقابل دلار سقوط کرد و نسبت به سال گذشته، با 17 درصد افت ارزش مواجه شد.

داده‌پرداز رویترز، ارز رایج سی کشور را مورد بررسی قرار داده و بعد از بریتانیا، تنها ارز نیجریه در مقابل دلار افت شدید‌تری داشته است.  

از طرف دیگر، ارز برزیل بیشترین صعود ارزش را در برابر دلار داشته و ارزش آن نسبت به سال گذشته 24 درصد افزایش یافته است.

بعد از آن نیز روبل روسیه با 16 درصد افزایش ارزش در برابر دلار، در جایگاه دوم قرار گرفته است.

اما افت ارزش پوند در بیشترین میزان برای سه دهه گذشته، به دلیل مؤلفه‌های مؤثر مختلفی مثل رشد اقتصادی، تورم و نرخ سود بانکی بوده است.

روزنامه تلگراف لندن دراین‌باره می‌نویسد: «اقتصادهای قوی، ارزهای قوی دارند. چراکه سرمایه‌گذاران مایل‌اند پول‌هایشان را در کشورهایی سرمایه‌گذاری کنند که چشم‌انداز رشد آن‌ها قوی باشد. آن‌ها برای این کار، به ارز رایج و محلی نیاز دارند و افزایش تقاضا، ارزش ارزها را نیز افزایش می‌دهد. همین است که هنگام رسیدن خبرهای خوب اقتصادی مانند افزایش رشد و افزایش اشتغال، ارزش پوند نیز افزایش می‌یابد. سرمایه‌گذاران باور دارند تصمیم بریتانیایی‌ها برای ترک اتحادیه یورو، چشم‌انداز رشد اقتصادی را کاهش داده است. همین مسئله، باعث کاهش فروش استرلینگ شده است. در هفته‌ها و ماه‌های پیش رو، ممکن ست سرمایه‌گذاران خارجی برای خرید و فروش دارایی‌های انگلیسی‌شان بی‌قرارتر شوند.»

نرخ سود بانکی در بریتانیا نیز به مشکلات دامن زده است. در ابتدای شروع سال 2016، بازارهای مالی باور داشتند که انگلستان، نرخ سود بانکی را در ماه آگوست بالا برده و این مسئله به افزایش ارزش پوند در مقابل سایر ارزها می‌انجامد.

اما رای‌گیری برگزیت به این معنا بود که تاجران، رشد پایین‌تر و نرخ سود بانکی پایین‌تری را برای دوره طولانی مدتی پیش‌بینی می‌کنند. نتیجه چه شد؟ تمام بازارها در انتهای سال، کاملا افت کردند.

تلگراف می‌نویسد:«انتظار نمی‌رود نرخ‌ها تا ماه نوامبر دوباره افزایش پیدا کنند... البته، نوامبر 2020!»

موضوعات :
در همین رابطه