رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

فرشاد مؤمنی در اتاق کاشان مطرح کرد

پاکدامنی اقتصادی اصلی‌ترین معیار برای سرمایه‌گذارن است

فرشاد مؤمنی استاد اقتصاد دانشگاه علامه تاکید کرد؛ آمار و سرشماری‌های انجام‌شده از سال 1335 تا 1385 نشان می‌دهد رابطه تعداد کارفرما و شاغلان سیر نزولی داشته است.

15 آبان 1395 - 11:31
کد خبر : 5127
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

همایش سازوکارهای رونق‌بخشی به تولید با حضور تولیدکنندگان و کارآفرینان و با سخنرانی «فرشاد مؤمنی» عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی در اتاق کاشان برگزار شد.

«فرشاد مؤمنی»، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به فقدان امنیت به‌ عنوان مشکل اصلی تولیدکنندگان در ایران، رسیدن به بلوغ فکری به‌عنوان یک وظیفه همگانی را چاره این مشکل عنوان کرد و افزود: آمار و سرشماری‌های انجام‌شده از سال 1335 تا 1385 نشان می‌دهد رابطه تعداد کارفرما و شاغلان سیر نزولی داشته به‌طوری‌که در سال ۳۵ هر کارفرما ۳۳ نفر را تحت نظر داشته ولی این تعداد در سال ۸۵ کمتر از پنج نفر بوده است.

مؤمنی بابیان این‌که بنگاه‌های تولیدی در ایران برای مواد اولیه خود هم نیازمند واردات هستند و بیش از ۹۰ درصد آن‌ها زیر ظرفیت خود تولید می‌کنند، گفت: بازی کردن با نرخ ارز یکی از مهلک‌ترین ضربه‌ها را به تولید می‌زند. این وضعیت تولید در بنگاه‌های فعلی و تولد بنگاه‌های جدید به خاطر نرخ ارز، منجر به صنعت‌زدایی می‌شود.

نویسنده کتاب «اقتصاد ایران در دوران تعدیل ساختاری» با اشاره به این‌که بی‌سابقه‌ترین صنعت‌زدایی را از سال ۸۴ تا ۹۰ داشتیم و بابیان این‌که در دولت قبل ادعا می‌شد برای سرمایه‌گذارهای خارجی فرش قرمز پهن است، تأکید کرد: سرمایه‌گذار به فرش قرمز نیاز ندارد به امنیت نیاز دارد، شاید قبلاً با دست‌کاری در آمار و عدم انتشار واقعیت‌ها، می‌شد مخفی‌کاری کرد. ولی در حال حاضر که در عصر ارتباطات هستیم، سرمایه‌گذار میزان امنیت و پاک‌دامنی اقتصادی کشورها را می‌سنجد و بعد سرمایه خود را به کشور موردنظرش می‌برد.

مؤمنی با اشاره به این‌که نتایج کل تحقیقاتم در اقتصاد ایران را تحت عنوان «هدیه تاریخی فرشاد مؤمنی» به رئیس‌جمهور داده‌ام، خاطرنشان کرد: در این تحقیق گفته‌ام اگر می‌خواهید فساد را کنترل کنید، باید مجراهای اصلی آن را ببندیم. اشاره‌کرده‌ام که در ۵۰ سال گذشته، پاک‌دامنی اقتصادی، در دوره جنگ تحمیلی منحصربه‌فرد بوده است، رئیس دولت وقت با پنج نوآوری که یکی از مهم‌ترین آن‌ها تعیین تکلیف دلارهای نفتی بود که یکی از بهترین پیامدهایش این بود که قوه‌ی مجریه در مقابل نمایندگان مردم حساب کتاب کرد و پاسخ‌گو بود.

موضوعات :
در همین رابطه