رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

هنوز بانک‌های خارجی از ایران می‌ترسند

مدیرعامل بانک توسعه صادرات با بیان اینکه هنوز بانک‌های خارجی از برقراری ارتباط با ایران می‌ترسند، گفت: افزایش سرمایه بانک ها که در اصلاحیه بودجه دیده شده پول نقدی وارد نظام بانکی نمی کند.

16 آبان 1395 - 15:58
کد خبر : 5180
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با بیان اینکه هنوز بانک‌های خارجی از برقراری ارتباط با ایران می‌ترسند، گفت: افزایش سرمایه بانک ها که در اصلاحیه بودجه دیده شده پول نقدی وارد نظام بانکی نمی کند.

علی صالح‌آبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران و رییس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار تهران

علی صالح آبادی در ارتباط با وضعیت ارتباط بانک های خارجی با بانک های ایرانی، اظهار داشت: در حال حاضر و تا همین چند روز گذشته در 23 بانک خارجی افتتاح حساب کرده ایم و با 65 کشور نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم کارهای مربوط به حواله های ارزی را انجام می دهیم.

وی افزود: صادرکنندگانی که وجوه را از طریق صادرات دریافت می کنند می توانند وجوه خود را به حساب های بانک توسعه صادرات در خارج واریز کنند و بانک وجوه را به مقاصد مد نظر منتقل کند.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات در ادامه درباره برقراری ارتباط با بانک های بزرگ دنیا بعد از برجام و طی ماه های اخیر، گفت: یکی از محدودیت هایی که وجود داشت برقراری ارتباط با بانک های بزرگ بود. اخیراً یکی دو بانک بزرگ مانند بانک کی وی سی بلژیک جلو آمده و همکاری با ما را آغاز کرده اند.

صالح آبادی با تأکید براینکه هنوز موفق به برقراری ارتباط با بانک های بزرگ دیگر نشده ایم،در پاسخ به این سوال که مانع اصلی برقراری ارتباط با بانک های بزرگ خارجی چیست؟ آیا ایران هراسی کماکان وجود دارد و آمریکا این بانک ها را ترسانده است؟ گفت: من این حس را دارم. احساسم این است که هنوز این بانک ها می ترسند. البته فقط بانک های بزرگ نیستند که از ارتباط با ایران می ترسند بلکه کشورهای ضعیف تر نیز این ترس را دارند.

 اعلام شده که یکی از علل از عدم تمایل بانک های خارجی برای برقراری ارتباط با بانک های ایرانی بخاطر ضعف ساختار بانک های ایران است،‌مدیرعامل بانک توسعه صادرات در این‌باره می‌گوید:‌ این هم بخشی از موضوع است؛ بانک ها امروز در دنیا با سیستم های پیشرفته تری کار می کنند و لازم است بانک های داخلی نیز با زیرساخت های روز دنیا ارتقا پیدا کنند. سیستم های تطبیق مقررات و سایر استانداردهای روز دنیا را باید در ایران داشته باشیم که البته بانک های داخلی با همین روال حرکت می کنند.

وی نظارت های سرمایه ای را یکی از مهمترین ابزارهای برقراری ارتباط با بانک های بزرگ دنیا برشمرد و گفت: بانک های دولتی حتماً باید افزیش سرمایه بدهند.الان سرمایه بانک ها اصلاً سرمایه  مناسبی نیست.

صالح آبادی در پاسخ به این سوال که اصلاحیه بودجه که به تازگی از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد تا چه میزان می تواند در افزایش سرمایه بانک ها اثرگذار باشد؟ تصریح کرد: اگر این اجرایی شود می تواند کمک کند ولی پول نقدی وارد سیستم بانکی نمی شود.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات هم‌چنین گفت: اگر این منابع وجود داشته باشد اجرایی می شود ولی منابع لازم برای اجرای این مهم، در چند سطح دیده شده است که یکی از آنها این است که بخشی از وجوه مازاد ذخایر برای یکسان سازی نرخ ارز، بخشی برای بخشودگی جرایم و سودها دیده شود و مابقی به افزایش سرمایه اختصاص داده شود ولی مشخص نیست که مابقی چقدر است؟!

وی با مثبت خواندن طرح دولت برای افزایش سرمایه بانک ها گفت: اگر این طرح عملیاتی شود اقدام مثبتی صورت می گیرد ولی این طرح جای پول نقد را نمی گیرد و افزایش سرمایه بانک ها باید واقعا انجام و سال آینده حتماً باید در لایحه بودجه دیده شود. چراکه یکی از مهمترین استانداردهای سطح دنیا افزایش سرمایه بانک‌هاست.

صالح آبادی در خاتمه درباره برقراری روابط بانکی با امارات گفت: این کشور نه بخاطر برجام بلکه بخاطر روابط سیاسی که با عربستان دارد، الان همکاری لازم با ایران را ندارد و این یکی از مشکلاتی است که الان برای بانک های ایرانی وجود دارد.

در همین رابطه