رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

نایب رئیس اتاق ایران مطرح کرد

مشکلات تامین اجتماعی صنعت و تولید را زمین گیر کرده است

مسعود خوانساری می‌گوید:«مشکلات با تأمین اجتماعی یک مثال خیلی ساده است. اگر در قانون به 6 ماه برای بازرسی اشاره شده همان را رعایت کنند یا به خرید و فروش که نباید دیگر بیمه تعلق بگیرد! خیلی از بنگاه‌ها سر این موضوعات واقعاً زمین گیر شده‌اند ، بدهی دارند، صاحبانشان به زندان افتاده‌اند و حساب‌هایشان بسته شده است.»

18 آبان 1395 - 17:14
کد خبر : 5237
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
مسعود خوانساری می‌گوید:«مشکلات با تأمین اجتماعی یک مثال خیلی ساده است. اگر در قانون به 6 ماه برای بازرسی اشاره شده همان را رعایت کنند یا به خرید و فروش که نباید دیگر بیمه تعلق بگیرد! خیلی از بنگاه‌ها سر این موضوعات واقعاً زمین گیر شده‌اند ، بدهی دارند، صاحبانشان به زندان افتاده‌اند و حساب‌هایشان بسته شده است.»

مسعود خوانساری؛ رئیس اتاق تهران

بیستمین جلسه هیات نمایندگان اتاق تهران صبح امروز با حضور اعضا هیات نمایندگان اتاق تهران در ساختمان این مجموعه برگزار شد، مسعود خوانساری رئیس اتاق تهران در ابتدای این جلسه به بیان آمارهایی از فضای کسب و کار و تجارت فرامرزی پرداخت و از مشکلات کنونی فعالان اقتصادی و بخش خصوصی در حوزه تامین اجتماعی گفت، مشکلاتی که به گفته او با تلاش ها و جلسات مختلف همچنان حل نشده و آسیب های جدی به تولید و صنعت در کشور وارد کرده است.

کثرت قوانین و مقررات، کسب‌وکار کشور را مختل کرده است

خوانساری در ابتدای صحبت های خود گفت:« مهم‌ترین رخدادی که در هفته گذشته صورت گرفت بحث ترمیم کابینه بود، سه تن از وزاری کابینه تغییر پیدا کردند و خوشبختانه با رأی خوبی که مجلس به این افراد داد این امید را در دل همه ما زنده کرد که همراهی مجلس و دولت افزایش پیدا کرده است. سه وزیری که پیشنهاد شدند هر سه در مجلس قبل هم پیشنهاد شده بودند ولی رأی نیاورده و این مجلس به آن‌ها رأی داد و این نشانه همراهی مجلس با دولت است که ما این را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم که دولت از این موقعیت و همراهی بتواند حداکثر استفاده را بکند و مسائل و مشکلاتی که به خصوص در محیط کسب و کار وجود دارد را با مجلس در میان بگذارد و در جهت حل آن‌ها اقدام کنند.»

او در ادامه گفت:« مهم‌ترین بحثی که فکر می‌کنم دولت باید عاجلا روی آن کار کند بحث کثرت قوانین و مقرراتی است که محیط کسب و کار کشور را مختل کرده، با پایش آن‌ها و استمداد از مجلس جهت حذف یک سری از قوانین و یا با ترمیم آن‌ها می توان در این جهت اقدام موثری را انجام داد. موضوع دیگر بحث بودجه است که خوشبختانه سیاست و خط مشاء کلی آن را دولت تدوین کرده و درحال تهیه بودجه است، امیدواریم یک زخم کهنه ای که در چندسال گذشته وجود دارد و آن پرداخت بدهی‌های دولت به بخش خصوصی است با کمک مجلس انشالله در بودجه دیده و در سال 96 طلب بخش خصوص کلاً پرداخت شود. انتظار دیگری هم که از مجلس و دولت داریم واقعی نوشتن بودجه است چون هرسال بودجه ای نوشته می‌شود حدود 50،60 درصد مازاد بر واقعیت‌ها هست و عملاً آن چیزی که مقفول می ‌ماند بحث توسعه و پروژه‌های عمرانی است که معطل می ‌ماند و گرنه بودجه‌های جاری که پرداخت می‌شود. امیدواریم بودجه ای که امسال تنظیم می‌کنند براساس عملکرد واقعی سال 95 باشد.»

رئیس اتاق تهران در ادامه آمارهایی از شرایط اقتصادی کشور ارائه کرد و گفت:« در آخرین گزارش بانک جهانی رتبه ایران در فضای کسب و کار در بین 190 کشور از 118 در سال 2015 به 120 در سال 2016 تنزل پیدا کرده است که این خبر خوبی نیست؛ ایران جزو 20 کشور بزرگ اقتصادی دنیا است ولی این جایگاه در فضای کسب و کار مناسب کشورما نیست و این یک نشانه هست که تشویق سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری انجام نمی‌ شود.»

مسعود خوانساری همچنین به آمار تجارت فرامرزی و رتبه جهانی ایرانی اشاره کرد و گفت:« در بین 190 کشور در این حوزه رتبه ما 170 است که این رتبه خیلی بدی است اگرچه با ایجاد پنجره واحد رتبه کشورما یک رتبه ارتقاء پیدا کرد ولی متاسفانه در این زمینه و بحث واردات و صادرات خیلی مشکل داریم به طوری که با مقایسه باچند کشور این موضوع را به خوبی می‌توان متوجه شد. زمان انطباق صادرات مرزی ایران را طبق این آمار متوسط 101 ساعت برآورد کرده‌اند درحالی که این در 18 کشور صفر است و در 25 کشور زمان انطباق اسناد صادرات یک ساعت اعلام شده است؛ اگر ما می‌خواهیم روی توسعه صادرات تلاش کنیم باید این چالش‌ها و بحث مجوزها و بروکراسی که حاکم است را حل کنیم که روی رتبه جهانی ما تأثیر بسیاری دارند.»

نرخ سرمایه‌گذاری در ایران منفی است

رشد سرمایه گذاری در ایران موضوع بعدی بود که رئیس اتاق تهران درباره آن صحبت کرد، او گفت:« همان طور که می دانید نرخ رشد سرمایه گذاری از سال 91 به این طرف منفی است، اگر ما می‌خواهیم کشور را توسعه دهیم و اشتغال ایجاد کنیم اولین اقدامی که باید انجام دهیم همین مثبت کردن نرخ سرمایه گذاری هست. متاسفانه به دلیل مشکلاتی که داریم بانک‌ها امکان سرمایه گذاری ندارند، در جذب سرمایه گذاری خارجی هم هنوز موفق نشده‌ایم و در این بین راهی که شاید سریع تر قابل دسترس باشد همین موضوع بهبود محیط و فضای کسب و کار است که خیلی می‌تواند سرعت بدهد و مشکلات را حل و فصل کند تا افراد به سرمایه گذاری تشویق و ترغیب شوند.»

او در ادامه از مشکلاتی که فعالان بخش خصوصی با تامین اجتماعی دارند و تاکنون حل نشده است به عنوان مثال یاد کرد و گفت:« یکی از دستگاه‌هایی که من فکر می‌کنم درحال حاضر صنعت را زمین گیر کرده، تأمین اجتماعی است و مشکلاتی که در سال‌های گذشته به خصوص در این دو، سه سال گذشته ایجاد کرده آسیب های جدی به تولید کشور زده است. ما سه مشکل عمده با تأمین اجتماعی داریم؛ یکی بحث بازرسی کارگاه‌هاست که قانونا تا 6 ماه می‌توانند این بازرسی را انجام دهند که آن را بسط داده‌اند به 10 سال، بحث بیمه از خرید و فروش کالا مشکل دیگری است که کاملاً غیرقانونی و ظلمی است که درحال انجام آن هستند و موضوع سوم هم بحث ترکیب اعضا هیات های حل اختلاف است و ما انتظار داشتیم از دولت و سازمان تأمین اجتماعی که این مشکلات حل و فصل شود. در این ارتباط از حدود یک سال پیش ما جلساتی را در ابتدا با مسئولان سازمان تأمین اجتماعی داشتیم که قول دادند این مشکلات را حل کنند ولی متاسفانه اتفاقی نیفتاد، بعد از آن مشکلات به شورای گفت و گو ارجاع شد، درشورا هم چندین جلسه روی این موضوعات صحبت شد و همه تایید کردند که کار تأمین اجتماعی غیرقانونی و به ضرر تولید و صنعت است و قول حل دادند ولی بازهم عملی نشد. پس از آن برای حل مشکلات نامه ای را خدمت آقای جهانگیری ارسال کردیم و ایشان جلسات متعددی را دستور دادند که تشکیل شد و در آن جا هم باز در حضور معاون ایشان آقای دکتر ویسه صورت جلسه شد اما باز هم قولشان اجرایی نشد. بعد از آن باز شاهد بودید که آقای ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشریف آوردند به جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران که مشکلات آن جا هم مطرح شد و اعلام کردند که آن ها را حل می کنند که باز هم نشد؛ خب یکی از نکاتی که ما باید بررسی کنیم و ببینیم چرا رتبه ما در فضای کسب و کار 120 است و یا در تجارت فرامرزی 170 و... به همین موضوعات برمی گردد.»

دیگر نمی‌دانیم با چه زبانی با تامین اجتماعی صحبت کنیم

خوانساری در ادامه صحبت‌هایش برای حل چالش‌هایی که بخش خصوصی با تأمین اجتماعی دارد از اصحاب رسانه و خبرنگاران حاضر در جلسه کمک خواست و گفت:« ما دیگر نمی‌دانیم که باید با چه زبانی با تأمین اجتماعی و دولت صحبت کنیم، من همین جا از خبرنگاران محترم که حضور دارند می‌خواهم که به این مسئله بپردازند، بیش از یک سال است که فریاد همه تولیدکنندگان و صنعتگران به آسمان است تا این مشکل حل شود، کارهایی کاملاً خلاف قانون درحال انجام شدن است و هیچ کس هم پاسخگو نیست، نه در دولت، نه در مجلس، نه شورای گفت و گو و... نه حرف رد می ‌زنند و نه مشکل را حل می‌کنند، یعنی کسی مشکل را رد نمی‌کند ولی آن را حل هم نمی‌کنند. اگر ما واقعاً دنبال سرمایه گذاری و اشتغال در کشور هستیم، با این روش که نمی‌شود عمل کند، حالا تازه مشکلات دیگر مانند مالیات و... بر سر جای خودش است.»

او ادامه داد:« مشکلات با تأمین اجتماعی یک مثال خیلی ساده است و انتظار ما این است که تنها قانون رعایت شود. اگر در قانون به 6 ماه برای بازرسی اشاره شده همان را رعایت کنند یا به خرید و فروش که نباید دیگر بیمه تعلق بگیرد! خیلی از بنگاه‌ها سر این موضوعات واقعاً زمین گیر شده‌اند ، بدهی دارند، صاحبانشان به زندان افتاده‌اند و حساب‌هایشان بسته شده است، من خواهشم این است که برای یک بار این مشکلات حل و فصل شود، خواهش و انتظارم از رسانه‌ها این است که امروز در روزنامه‌ها، شبکه‌ها و... به این موضوع بپردازید، صدای ما به جایی نرسیده است و از دولت بخواهید که پاسخگو باشد، اگر حرف ما غیرمنطقی است بگویند غیرمنطقی است ولی اگر طبق قانون هست چه مشکلی وجود دارد که عمل نمی‌شود؟ این مشکلات الان سد راه تولید هست.»

او درادامه همچنین به آمار صادرات اشاره کرد و گفت:« در 7 ماه نخست امسال آمار صادرات بدون نفت 4.3 درصد خوشبختانه رشد داشته است که رقم آن هم حدود 24.6 میلیارد دلار بوده و واردات ما هم در همین دوره 24 میلیارد دلار بوده است که نسبت به سال گذشته یک دهم درصد کاهش داشته. ما اگر مشکلاتی که وجود دارد را حل کنیم مطمئناً صادراتمان می‌تواند رشد بهتری هم داشته باشد.»

در همین رابطه