رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

غلامحسین شافعی در نشست خبری موسسه رسانه‌ای تاتاپ تاتارستان

موقعیت جغرافیایی ایران و روسیه، زمینه‌ساز همکاری‌های چندجانبه است

رئیس اتاق ایران با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران و روسیه در کریدور شمال – جنوب، گفت: این موقعیت چنان استراتژیک است که علاوه بر توسعه روابط دو جانبه می‌تواند همکاری‌های چند چانبه با کشورهای عربی و هند را نیز پوشش دهد.

28 اردیبهشت 1402 - 08:47
کد خبر : 56428
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق ایران در جریان سفر به جمهوری تاتارستان برای حضور در اجلاس بین‌المللی اقتصادی «کازان فروم ۲۰۲۳»، با همراهی سرگئی کاترین، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه و آگیف، رئیس اتاق بازرگانی و صنعت تاتارستان، از موسسه رسانه‌ای تاتاپ به عنوان بزرگترین رسانه جمهوری تاتارستان دیدار کرد و با حضور در نشست خبری این موسسه، به سوالات خبرنگاران روسی پاسخ داد.

غلامحسین شافعی، در این نشست خبری با تاکید بر اینکه آینده اقتصاد، سیاست، فرهنگ، در گرو بالندگی و ایفای نقش رسانه‌ها خواهد بود، گفت: این موسسه رسانه‌ای، نمادی از توسعه تاتارستان است و امیدواریم در زمینه توسعه تجارت ایران و جمهوری تاتارستان نیز این رسانه بتواند اثرگذار و کمک‌کننده باشد.

او با اشاره به اینکه ایران و روسیه یک رابطه تاریخی اقتصادی و فرهنگی داشته‌اند، اظهار کرد: با وجود این روابط دیرینه، به نطر من در طول تاریخ، هیچ‌گاه فرصت طلایی برای توسعه روابط اقتصادی به شکلی که امروز وجود دارد، ایجاد نشده بود و اکنون دو کشور در شرایطی قرار گرفته‌اند که می‌توانند با سرعت و ظرفیت بالا در راستای توسعه همکاری‌های اقتصادی قدم بردارند.

شافعی ادامه داد: سفر هیات ایرانی به کازان با این هدف انجام شد که پاسخ مناسبی به سفر چند ماه پیش هیات روسی به ایران بدهیم و امیدواریم مبادله هیات‌های تجاری بین دو کشور همچنان ادامه داشته باشد.

رئیس اتاق ایران در پاسخ به سوال خبرنگار روسی مبنی بر اینکه ظرفیت توسعه تجارت میان دو کشور را چگونه ارزیابی می‌‎کند، گفت: برای ارزیابی ظرفیت دو کشور، چند عامل وجود دارد. ابتدا ارتباط ویژه میان ایران و فدراسیون روسیه و به طور خاص جمهوری تاتارستان است و دیگری موقعیت جغرافیایی دو کشور که استراتژیک و پرظرفیت است.

شافعی با اشاره به اینکه ایران و روسیه میتوانند بخش قابل توجهی از نیازهای اقتصادی یکدیگر را مرتفع کنند، افزود: موقعیت جغرافیایی دو کشور چنان استراتژیک است که به واسطه آن نه تنها می‌توان روابط دو جانبه را توسعه داد، بلکه می توانیم مجموعه کشورهای عربی و حتی هند را با همکاری‌های چند چانبه پوشش دهیم.

به عقیده شافعی، این یک توانمندی و ظرفیت استراتژیک است که باید از آن استفاده کرد.

رئیس اتاق ایران در پاسخ به سوال دیگری در مورد همکاری‌های حمل و نقلی ایران و روسیه، اظهار کرد: ما در کریدور بسیار مهم شمال – جنوب می‌توانیم با همکاری‌های حمل‌ونقلی، بخش بزرگی از اقتصاد دنیا را تحت تاثیر قرار دهیم و با استفاده از ظرفیت‌های این کریدور، همکاری‌های چندجانبه را ارتقا بخشیم.

او همچنین در مورد ظرفیت‌های اقتصادی ایران و جمهوری تاتارستان برای توسعه مناسبات، گفت: من در بررسی بازار و صنعت تاتارستان متوجه شدم که تولیدات ما با روسیه و جمهوری تاتارستان بسیار مکمل یکدیگر هستند و این برای تقویت مناسبات بسیار اهمیت دارد.

شافعی ادامه داد: با توجه به مسیرهای دریایی موجود میان ما و فدراسیون روسیه از روخانه‌های شمالی نظیر ولگا گرفته تا دریای خزر، ایران و روسیه می‌توانند ارزان‌ترین نوع مبادلات اقتصادی را در این متنطقه داشته باشند و یک بازار رقابتی بسیار خوب در منطقه ایجاد کنند.

او در مورد حوزه‌های مستعد برای همکاری‌های دو جانبه، گفت: در بخش کشاورزی، ما بسیاری از محصولات تولیدی در تاتارستان را نیاز داریم و آن را از سایر کشور وارد می‌کنیم، در مقابل بسیاری از نیازهای تاتارستان در حوزه‌های کشاورزی، صنعت، پتروشیمی و نفت می‌تواند توسط ایران تامین شود و دو کشور محمل یکدیگر در تامین نیازها باشند.

رئیس اتاق ایران در پاسخ به سوال حبرنگاران در مورد کنفرانس حلال کازان، اظهار کرد: ایران با یک تجربه تاریخی در حوزه حلال و میزبانی مرکز تحقیقات اتاق‌های اسلامی در مدیریت جهانی حلال، کانون قوی در بحث حلال به شمار می‌رود و از مسیر این کنفرانس، ما می‌توانیم در همکاری اتاق‌های اسلامی و روسیه، همکاری‌های جدی‌تری داشته باشیم.

شافعی در مورد سوال دیگری که خبرنگاران در مورد اهمیت تجارت با تاتارستان برای ایران مطرح کردند، گفت: ما می دانیم که تاتارستان از توسعه یافته ترین مناطق روسیه است و همین مساله برای نگاه ویژه ما به این منطقه کافی‌ است؛ اما فراموش نکنید که وقتی من به موقعیت جغرافیایی ایران و روسیه اشاره می‎کنم، بخش بزرگی از این مزیت در تاتارستان است که با 8 استان بزرگ ما فاصله کمی دارد.

او ادامه داد: همچنین وقتی بحث حلال و نقش پررنگ ایران را مطرح می‌کنم، این مساله را مدنظر قرار دهید که در فدراسیون روسیه، مرکزیت حلال در تاتارستان واقع شده است.

شافعی به حضور بزرگترین مجموعه کامیون سازی روسیه در تاتارستان نیز اشاره کرد و گفت: صنعت خودروسازی سنگین در ایران بسیار فعال است ظرفیت‌های چشمگیری برای توسعه همکاری وجود دارد که باید به آنها توجه کرد.

در همین رابطه