رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

رئیس اتاق کرمان در نشست علمی صنایع‌دستی استان کرمان عنوان کرد

ظرفیت صادرات 40 درصدی صنایع‌دستی کرمان به اروپا

رئیس اتاق کرمان گفت: امکان صادرات 40 درصد صنایع‌دستی کرمان به بازار کشورهای اروپایی وجود دارد اما باید دید فعالان این بخش برای تولید کالاهای باکیفیت و متناسب باسلیقه مردم آن کشورها آماده هستند؟

24 آذر 1395 - 10:33
کد خبر : 5882
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق کرمان گفت: امکان صادرات 40 درصد صنایع‌دستی استان به بازارهای کشورهای اروپایی وجود دارد اما باید دید فعالان این بخش برای تولید کالاهای باکیفیت و متناسب باسلیقه مردم آن کشورها آماده هستند؟

سید مهدی طبیب در نشست علمی صنایع‌دستی استان کرمان، بابیان اینکه میزان استفاده مردم از صنایع‌دستی به سطح زندگی و رفاه آن‌ها بستگی دارد، افزود: صنایع‌دستی ما باید در کشورهای پیشرفته و ثروتمند عرضه شود همان‌طور که در حال حاضر بیش از 77 درصد کالاهای این حوزه به کشورهای تراز اول جهان مانند آمریکا، هلند، انگلیس، ژاپن، بلژیک، اسپانیا و کره جنوبی صادر می‌شود.

وی ادامه داد: قیمت تمام‌شده صنایع‌دستی به دلیل نوع محصول، مواد اولیه و زمانی که برای تولید آن‌ها گذاشته می‌شود، بالاست و اگر در استان کرمان نیز که به سمت صنعتی و فرا صنعتی شدن پیش می‌رود، درآمد سرانه افزایش یابد مصرف داخلی صنایع‌دستی نیز افزایش می‌یابد. طبیب‌زاده تصریح کرد: معتقدیم اگر برای این رشته بازاریابی خوبی انجام شود می‌تواند بخشی از مشکل اشتغال و افزایش درآمد سرانه استان را حل کند. رئیس اتاق کرمان افزود: در صنایع‌دستی مانند سایر رشته‌ها تمرکز و عمده سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات بر حلقه تولید است درحالی‌که بیشترین ارزش‌افزوده در طراحی و بازاریابی است اما متأسفانه در بیشتر مواقع تولید بدون توجه به بازار و سلیقه مشتریان انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: باید بازار هدف داخل و خارج، صحیح و دقیق بررسی و سلایق به طراحان صنایع‌دستی دیکته شود تا تولید و بسته‌بندی متناسب با بازار شکل گیرد که اتاق کرمان از روش‌های جدید برای تحقق این مهم استفاده خواهد کرد. طبیب‌زاده بیان کرد: در این راستا به دنبال راه‌اندازی مرکز شتاب‌دهی ایده‌ها برای تبدیل ایده به محصول و تجاری‌سازی آن‌ها هستیم که در این زمینه از ایده‌های مختلف استقبال و از برترین‌های آن‌ها تقدیر می‌شود. وی با اشاره به اینکه می‌توان استارت‌آپ‌ویکندها را در صنایع‌دستی راه‌اندازی کرد، گفت: همچنین می‌توان با احیا کردن صنایع منسوخ‌شده مانند چاقوسازی، شال‌بافی و سیس بافی، افراد بسیاری را در سطح شهرستان‌های استان مشغول به کارکرد.

رئیس اتاق کرمان از مسئولان استان درخواست کرد شرایطی فراهم شود تا فعالان صنایع‌دستی استان بتوانند در اقتصاد رقابتی دنیا که بازار وسیعی از آن در اختیار کشورهای چین و پاکستان است، حضور یابند. وی در ادامه ضمن قدردانی از روسای کمیسیون قالی و صنایع‌دستی اتاق کرمان و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان، از آمادگی اتاق برای خدمت به توسعه صنایع‌دستی و میراث فرهنگی کرمان خبر داد. طبیب زاده، بابیان اینکه هنرمندان بی‌ادعا، نجیب و پرتلاش استان از دیرباز تاکنون در رونق اقتصادی این دیار نقش داشته‌اند، به جایگاه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی در تبادلات بازرگانی اشاره کرد و گفت: وجود نقشه راه در صنایع‌دستی می‌تواند این رشته ارزآور و با اشتغال‌زایی بالا را در مسیر صحیح و حساب‌شده پیش ببرد.

رئیس کمیسیون قالی و صنایع‌دستی اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست، با اشاره به تأکید و توصیه سیاست‌های برنامه ششم توسعه در حمایت از صنایع‌دستی گفت: نقش دولت در تولید صنایع‌دستی نزدیک به صفر است اما تمامی برنامه‌ریزی‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و نظارت‌ها بدون حضور بخش خصوصی انجام می‌شود. فخری الله‌توکلی، خاطرنشان کرد: رفع موانع صادرات صنایع‌دستی، به‌کارگیری بازاریاب‌های مجرب برای حضور در بازارهای جهانی، استفاده از فضاهای رسانه‌ای و تبلیغات خلاقانه و استاندارد می‌تواند به رونق این حوزه کمک کند.

وی تصریح کرد: نبود خلاقیت در ایده و تولید محصولات جدید، عدم توجه جدی به برند، بسته‌بندی و قیمت‌گذاری محصولات صنایع‌دستی و عدم وجود سیاست‌های حمایتی و تشویقی لازم از فعالان این حوزه، مهم‌ترین موانع پیش روی توسعه این بخش است. الله توکلی، در ادامه به مواردی که موجب عدم پویایی صنایع‌دستی استان شده است اشاره کرد و گفت: کمرنگ شدن حضور استادکاران صنایع‌دستی، غلبه تفکر تجاری و دلالی بر فعالیت‌های تولیدی، تأمین نشدن امنیت کافی در بیمه هنرمندان، بالابود سود تسهیلات، ارائه نشدن خدمات فنی و آموزشی کافی و... ازجمله این موارد است.

در ادامه این نشست مدیرکل اجتماعی و امور فرهنگی استانداری کرمان گفت: اگر نگاه علمی در صنایع‌دستی وجود نداشته باشد در عرضه و صادرات آن با مشکل روبرو می‌شویم. زهرا موسی‌پور، افزود: باید بتوان صنایع‌دستی را به‌عنوان یک هنر و ارزش در جامعه مطرح و از پیشکسوتان این حوزه برای برون‌رفت از مشکلات حوزه صنایع‌دستی استفاده کرد. وی تصریح کرد: امروز یکی از معضلات شهر کرمان نبود مکان مناسب برای نمایش و فروش دائمی صنایع‌دستی استان است، مکانی که گردشگران در شهر کرمان از این هنر دستی استفاده کنند.

در ادامه این نشست مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمان نیز گفت: صنایع‌دستی بدون اتکا به گردشگری نمی‌تواند خود را نشان دهد و نقشه راه صنایع‌دستی بدون ارتباط با نقشه راه گردشگری معنایی ندارد. محمود وفایی، بابیان اینکه صنایع‌دستی کاربرد اقتصادی و ارزش‌افزوده بالایی دارد، افزود: در صنایع بزرگ برای ایجاد یک شغل باید بین 700 تا 800 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرد اما در صنایع‌دستی با دو میلیون تومان می‌توان یک شغل ایجاد کرد. وی افزود: صنایع‌دستی می‌تواند در بحث صادرات غیرنفتی حرف اول را بزند، اشتغال‌زایی کند و برای جلوگیری از مهاجرت ابزار قابل‌توجهی باشد و همه این موارد با باور قابلیت صنایع‌دستی ممکن است.

این نشست با همکاری معاونت صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان، کمیسیون قالی و صنایع‌دستی اتاق کرمان و دانشگاه علمی کاربردی جهانگردی، با ارائه سخنرانی‌های علمی برگزار شد.

موضوعات :
در همین رابطه