رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بجنورد، بر ضرورت همراهی بخش دولتی با بخش خصوصی در مقابله با چالشها و مشکلات فعالان اقتصادی تأکید کرد و گفت: جایگاه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در اقتصاد کشور با تلاشهای اعضای این شورا محقق خواهد شد.
مازیار زند در صد و دومین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان شمالی، با اشاره به دستور کار این نشست، افزود: بررسی مشکلات متقاضیان صدور و تمدید کارت بازرگانی در حوزه ثبت شرکتها و اداره کل پست با در نظر گرفتن طولانی بودن زمان تأیید، یکی از مواردی است که به شورا ارجاع شده و برای رفع آن تلاش میشود.
وی ادامه داد: بررسی اختلافنظر میان شرکت گاز و اداره کل مالیاتی در خصوص نحوه اخذ مالیات بر ارزشافزوده گاز بهای شرکتهای صادرات محور در راستای تبصره 5 ماده 8 قانون مالیات بر ارزشافزوده نیز توسط نمایندگان دولت، مجلس و بخش خصوصی در شورای گفتوگوی استان بررسی خواهد شد و بررسی مشکل واردکنندگان ماشینآلات با منشأ ارز شخصی و عدم امکان تخصیص کد بانک مرکزی جهت ادامه فرایند نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
ضرورت ارتقای جایگاه صادرات و تولید استان در سطح کشور
استاندار خراسان شمالی نیز در این نشست بر ارتقای جایگاه تولید و صادرات استان در سطح کشور تأکید کرد و گفت: اتاق بازرگانی با همدلی باید بتواند به ارتقای صادرات استان کمک کند.
محمدرضا حسین نژاد افزود: پرورش تجار و بازرگانان در راستای افزایش صادرات کمک مؤثری در ارتقای جایگاه استان خواهد داشت.
وی بر رفع مشکلات موجود در بخش چاههای کشاورزی و ذخیره آب در استخرهای ذخیره تأکید کرد و گفت: کشاورزان نباید درگیر چنین موضوعاتی باشند.
حسین نژاد اظهار کرد: برای موضوع گاز مصرفی صنایع تبدیلی باید قانون اصلاح شود نباید تصمیمات ما در تعارض با قانون باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی نیز گفت: تسهیلات سفر رئیسجمهور به استان پیگیری شد بهطوریکه پرداخت این تسهیلات توسط بانکها بررسی و پذیرفته شد و پروندههای شهرستانها توسط آنان بررسی خواهد شد.
ناصر فخر موحدی به اجرای طرح توسعه زنجیرههای تولید ارزش راهبردی در استان اشاره کرد و گفت: در حوزه فولاد، سیمان، پتروشیمی، آلومینا، گیاهان دارویی، نوغانداری، زنبورعسل و صنایع پاییندستی زنجیره ارزش تعریف شده که امیدواریم بتوانیم این هشت زنجیره را پیگیری کنیم که تحقق آن مستلزم مشارکت بخش خصوصی و دولتی است.
رئیس مجمع نمایندگان خراسان شمالی در مجلس نیز با اشاره به اینکه در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲، اختیارات تبصره ۱۸ به استانها واگذار شد، اظهار کرد: در بحث پرداخت تسهیلات در کشور ناعدالتی دیده میشود.
وحیدی تصریح کرد: بانکهای استان بر اساس میزان مصارف و منابع سنجیده میشود که به علت پایین بودن منابع استانهای ضعیف این موضوع برای خراسان شمالی مطلوب نیست.
وی با تأکید بر اینکه باید سند توسعه برنامه هفتم در اختیار اتاق بازرگانی قرار گیرد، ادامه داد: تصمیمات بودجهای استان نیاز است که بر مبنای برنامه هفتم توسعه باشد.
وحیدی با بیان اینکه اکثر مصوبات مجلس شورای اسلامی در حوزه اقتصاد است، ادامه داد: در موضوع تبصره ۱۸ باید نگاه عدالت محور شهرستانی وجود داشته باشد.
وی در خصوص قطع برق حوزه کشاورزی، اضافه کرد: بخش زیادی از چاههای کشاورزی استان دارای چندین بهرهبردار است و قطع برق برای استانی مانند خراسان شمالی که تولید استان مبتنی بر فصل تابستان است، مورد ایجاد نارضایتی میشود که نیاز است هماهنگیهای بیشتر برای کاهش مشکلات این حوزه انجام شود.