رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

حسین سلاح‌ورزی در اجلاس هیات مدیره اتاق بازرگانی اسلامی

راه‌اندازی بازار مشترک به فعال شدن ظرفیت اتاق بازرگانی اسلامی کمک می‌کند

رئیس اتاق ایران در نشست هیات مدیره اتاق بازرگانی اسلامی در باکو، گفت: ظرفیت اقتصادی اعضای اتاق اسلامی بسیار فراتر از تجارت این کشورهاست و اقداماتی نظیر راه‌اندازی بازار مشترک اسلامی به فعال‌سازی این ظرفیت‌ها کمک می‌کند.

26 تیر 1402 - 16:06
کد خبر : 67113
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاق اسلامی را صدای جمعی فعالان اقتصادی کشورهای اسلامی، مرجع حمایت از منافع تجاری جهان اسلام و مروج همکاری و تجارت بین‌المللی در میان بخش‌های خصوصی کشورهای اسلامی دانست و گفت: چنانکه در دین ما نیز به آن سفارش شده است، هر اندازه همکاری اقتصادی و تجاری میان کشورها رونق بگیرد، صلح و امنیت بیشتری در میان دولت‌ها و ملت‌ها برقرار خواهد بود.

حسین سلاح ورزی، در سی و پنجمین اجلاس هیات مدیره اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی اسلامی که در باکو برگزار شد، افزود: تجارت عادلانه و حلال یکی از راه‌های دوستی ملت‌ها، ممارست در همکاری و عمل به تعهدات متقابل است که در دین اسلام نیز فوق‌العاده دارای اهمیت است.

او ادامه داد: از نگاه آمار و ارقام، جمعیت کشورهای عضو اتاق اسلامی و سازمان همکاری اسلامی بالغ‌بر جمعیت حدود 2 میلیارد نفر یعنی حدود 25 درصد جمعیت جهان، تجارت خارجی 1.8 تریلیون دلاری را تشکیل می‌دهد که اثربخشی و قدرت استراتژیک این کشورها را در جهان یادآور است؛ اما با توجه به میزان بالای ذخایر، ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود برای همکاری که اتاق‌های بازرگانی عضو از آن آگاهی دارند، میزان تجارت و حجم اقتصاد این کشورها می‌تواند بسیار فراتر از این ارقام قرار گیرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: شبکه‌سازی و برقراری ارتباط مستقیم و مؤثر بین اعضای بخش‌های خصوصی در راستای هم‌افزایی و تبادل دانش و تجربیات بین کارآفرینان و صاحبان کسب‌وکار راهکار ارزشمندی است که می‌تواند در رابطه با استفاده از پتانسیل‌های اتاق بازرگانی اسلامی مؤثر باشد.

سلاح‌ورزی ادامه داد: پروژه‌ها و اقداماتی نظیر ایجاد بازار مشترک اسلامی در یک افق 10 ساله به‌صورت گام‌به‌گام و تدوین بسته پیشنهادات توافقات تجارت ترجیحی میان کشورهای اسلامی و ارائه به دولت‌ها، می‌تواند زمینه‌های توسعه همکاری‌ها را هموار کند.

او افزود: همچنین فعال شدن مرکز داوری اتاق اسلامی، تقویت فعالیت کمیته‌های تخصصی در زمینه‌های تجاری، توسعه برنامه تطبیق استانداردها و رفع موانع در این زمینه میان کشورهای عضو، ترویج گردشگری حلال و تقویت همکاری در حوزه انرژی، کشاورزی و مواد غذایی و زنجیره تأمین منطقه از جمله راهبردهایی است که توجه اعضای اتاق اسلامی به آنها می‌تواند به تقویت مناسبات چندجانبه منجر شود.

به گزارش اتاق ایران آنلاین، اتاق اسلامی که به‌عنوان صدای بخش خصوصی کشورهای حاضر در سازمان همکاری اسلامی (OIC) ایفای نقش می‌کند، با هدف تشویق سرمایه‌گذاری و ایجاد فرصت‌های اقتصادی در کشورهای عضو با برگزاری جلسات منظم، سی و پنجمین جلسه هیات مدیره خود را به همراه دیگر رویدادهای جانبی به میزبانی اتحادیه ملی سازمان‌های کارفرمایی جمهوری آذربایجان، امروز و فردا (26 و 27 تیرماه 1402) در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان در حال برگزاری است.

سی و پنجمین اجلاس هیات مدیره اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی اسلامی به ریاست عبدالله صالح کامل، رئیس این اتاق و با حضور روسا و مقامات اتاق‌های بازرگانی کشورهایی عضو اعم از ایران، پاکستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، سودان، اردن، کویت، موریتانی، نیجر، عمان، فلسطین و ... برگزار می‌شود و مباحثی همچون پیگیری مصوبات دوره پیشین هیات مدیره اتاق اسلامی، تأیید نامزدان کمیته‌های تخصصی اتاق اسلامی، کمیته تجارت الکترونیک، کمیته سرمایه‌گذاری اجتماعی و اخلاقی، معرفی انتشارات جدید اتاق اسلامی، برنامه بورس‌های تحصیلی اتاق اسلامی، گزارش دوره‌ای دبیرخانه اتاق اسلامی و موارد دیگر موردبحث و تبادل‌نظر قرار خواهد گرفت.

همچنین در کنار نشست هیات مدیره اتاق اسلامی، نشست هیات مدیره مرکز تحقیقات و اطلاع‌رسانی اتاق بازرگانی و صنعت اسلامی (ایکریک) نیز برگزار خواهد شد و پیگیری پیشنهاد سامانه شبکه‌سازی سازمان‌های کوچک و متوسط سازمان همکاری اسلامی برگزاری سمینار آموزشی مرتبط با کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، گزارش فعالیت‌های حلال، پیگیری پیشنهاد زنجیره گردشگری کشورهای اسلامی و موضوعات دیگر بررسی و پیگیری خواهد شد.

در همین رابطه