رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

به سازمان تجارت جهانی اعلام شد

مقررات نظام قرنطینه‌ای اندونزی تغییر کرد

سازمان قرنطینه اندونزی (IQA) طی اعلام به سازمان تجارت جهانی مقررات جدیدی در مورد اسناد و مهرهای قرنطینه‌ای، منتشر کرد.

29 شهریور 1403 - 13:21
کد خبر : 70946
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

 رئیس اداره قرنطینه اندونزی با دعوت از مسئولان 39 سفارت‌خانه خارجی مقیم جاکارتا اقدامات صورت گرفته در آن نهاد درباره بهداشت و قرنطینه گیاهی که پیش از آن با عنوان پیش‌نویس فرمان رئیس سازمان قرنطینه اندونزی در مورد سند و مهر قرنطینه در تاریخ 4 جولای 2024 اطلاع‌رسانی شده بود، تشریح کرد.

چهارم جولای ۲۰۲۴، سازمان قرنطینه اندونزی (IQA) به سازمان تجارت جهانی (WTO) اطلاع داد که قصد دارد مقررات جدیدی در مورد اسناد و مهرهای قرنطینه‌ای، منتشر کند.

برخی مفاد این پیش‌نویس مستلزم آن است که صادرکنندگان کلیه کالاهای کشاورزی قبل از خروج محموله‌های صادراتی به مقصد این کشور از نقطه بارگیری، موظف به ارائه اطلاعات اولیه شامل اسنادی از جمله گواهی آنالیز (COA) و اطلاعات مربوط به وضعیت (GMO) محصولات برای هر محموله هستند. پیش از این، مقررات مربوط به اسناد و مهرها در اسناد مختلف قرنطینه پراکنده بودند و در یک سند مستقل گردآوری نشده بودند.

نکته قابل توجه در مقررات جدید آن است که اسناد برای واردات حیوانات و محصولات حیوانی، ماهی، محصولات دریایی و گیاهان و محصولات گیاهی قبل از بارگیری باید به اطلاع نهاد مربوطه در اندونزی رسانیده شود. البته این موضوع نافی ارسال اصل مدارک همراه با بار صادراتی به مقامات مربوطه نیست؛ اما در این مقررات جدید اطلاع‌رسانی اولیه به عهده طرف صادرکننده گذاشته شده است.

صادرکننده موظف است با ثبت نام در سایت مربوطه اسناد صادراتی را بارگذاری کند. چنانچه ورود کالایی در چارچوب الزامات قرنطینه‌ای ممنوع باشد، این وبسایت اجازه ثبت به صادرکننده را نخواهد داد و کالا غیر قابل ورود با این کشور محسوب می‌شود.

نهاد قرنطینه اندونزی با فرمان ریاست جمهوری به عنوان یک شخصیت حقوقی مستقل از سال 2023 تأسیس شد. پیش از این مسئولیت میان وزارت کشاورزی و وزارت امور دریایی تقسیم شده بود.

پانگابین، رئیس اداره قرنطینه اندونزی ضمن رونمایی از وبسایت مربوط به حوزه قرنطینه تصریح کرد: اعلام اولیه صادرکنندگان کالاهای گیاهی، شیلاتی و حیوانی اقدامی مؤثر برای افزایش بهره‌وری و سرعت تبادل اطلاعات میان صادرکننده، واردکننده و نهاد قرنطینه در این کشور خواهد بود.

در همین رابطه