آیین امضای تفاهمنامه همکاری مشترک اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی غرب کشور برای توسعه تجارت خارجی به میزبانی اتاق همدان و با حضور رؤسای اتاقهای همدان، ایلام، کرمانشاه، سنندج، زنجان، قزوین و خرمآباد برگزار شد.
مهمترین مباحث مطرحشده در این جلسه مربوط به اعزام هیأتهای تجاری مشترک به تعدادی کشور موردنظر، پذیرش هیأتهای تجاری از کشورهای مرتبط با اتاقهای عضو این تفاهمنامه و همچنین تبادلنظر درباره تجربیات تجاری بود.
هرکدام از رؤسای اتاقهای حاضر در این نشست، جهت همافزایی، به روابط و پتانسیلهای اتاق تحت مدیریت خود اشاره کرده و نظرات خود را برای بهرهمندی یکدیگر از ظرفیتهای موجود دادند.
همچنین پیشنهاد شد اتاق همدان بهعنوان دبیرخانه همکاری مشترک هفت استان غربی فعالیتهای مربوطه را انجام بدهد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان در جمع رؤسای اتاقهای غرب کشو، گفت: با توجه به روابط اتاق همدان با کشور رومانی، همدان میتواند بهعنوان نماینده 7 استان وارد گسترش روابط شده و اقدامات لازم را جهت تبادل هیات تجاری و افزایش مراودات تجاری انجام بدهد.
رحیم مرتضایی با اشاره به برپایی نمایشگاه آذر در اربیل و پاویون شهرکهای صنعتی در این نمایشگاه اظهار کرد: در این نمایشگاه نیز میتوان جایگاه مناسبی برای 7 استان تدارک دید.
وی با اشاره به روابط و تفاهمنامههای اتاق همدان با ازبکستان و بخارا بیان کرد: همدان آماده است تا اتاقهای بازرگانی دارای منافع مشترک در این تفاهمنامه را جهت استفاده از ظرفیتهای موجود کمک و همراهی کند.
مرتضایی همچنین برای تبادل اطلاعات با سایر رؤسا به اطلس صادراتی تدوینشده اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات مهم اتاق در سال گذشته تدوین اطلس صادراتی بود که سبب شد اطلاعات قابلتوجهی جهت توسعه تجارت خارجی به دست بیاید.
وی ادامه داد: اکنون نیز در حال تهیه سند چشمانداز توسعه همدان هستیم.
مرتضایی تأکید کرد: با امضای این تفاهمنامه، ازاینپس میتوانیم با یکدیگر همافزایی کرده و قدم مهمی در جهت توسعه روابط تجاری با سایر کشورها داشته باشم.
در ادامه رئیس اتاق قزوین نیز با تأکید بر چابک کردن اتاقهای بازرگانی، گفت: با پرداخت بهموقع حق عضویت اعضا و همچنین 3 در هزار و 4 در هزار سود شرکتهای مستقر در استانها، اتاقهای بازرگانی بهراحتی میتوانند به وظایف محوله بپردازند.
مهدی عبدیان ادامه داد: برخی از شرکتها در استانی مستقر هستند ولی کارت بازرگانی خود را از تهران میگیرند که این درست نیست و برای اصلاح این روند باید پیگیریهای لازم در اتاقهای بازرگانی استانی انجام شود که امور مالیاتی بیشترین کمک را در این زمینه میتواند داشته باشد.
وی تصریح کرد: شرکتهایی که مالیات خود را در استان تهران پرداخت میکنند باید هیچگونه خدماتی از طریق شرکتهای خدمات رسان و همکاری ستاد تسهیل را در استانها دریافت نکنند.
در ادامه رئیس اتاق خرمآباد هم با تأکید بر مدیریت نوین در اتاقهای بازرگانی گفت: برای اینکه اتاقهای بازرگانی نسل 4 و 5 داشته باشیم باید به سمت مدیریت نوین برویم.
خاکی اظهار کرد: اتاقهای بازرگانی همچنان با روش سنتی اداره میشوند گرچه نسبت به سایر اتاقها در کشور جایگاه ویژهای دارند.
وی با بیان اینکه بهراحتی میتوان از طریق انتقال تجربه از موفقیتهای کشورهای دیگر در این زمینه استفاده کرد، اظهار کرد: اتاقهای بازرگانی باید در حوزه بینالملل پیشرو باشند و حتی در موضوعاتی که دولت پیگیر آنهاست بتواند نظرات و راهکارهای جدید و نوین ارائه کند.
رئیس اتاق سنندج نیز با اشاره به استفاده از ظرفیت اتاقهای بازرگانی در خصوص روابط تجاری با سایر کشورها، گفت: باید در اعزام هیأتهای تجاری به کشورهای دیگر از ظرفیتهای یکدیگر استفاده کنیم.
عبدالملکی اظهار کرد: در سفر به کره جنوبی مذاکراتی داشتیم که آنها اعلام کردند آمادگی اعزام هیأت تجاری حرفهای به ایران را دارند.
وی ادامه داد: آنها در حال آماده شدن برای اعزام هیأت تجاری به ایران هستند و اگر هرکدام از اتاقهای عضو در این تفاهمنامه ظرفیت مشخصی دارند، میتوانند جهت اطلاع به کره اعلام کنند.
عبدالملکی افزود: هر استانی ظرفیتهای خود را ارائه کند تا از کره بخواهیم اعضای هیأت تجاری خود را بر اساس ظرفیتهای ما اعزام کند.
رئیس اتاق سنندج با تأکید بر اینکه باوجود تحریمها اما میتوان روابط تجاری خوبی با کره جنوبی و ژاپن برقرار کرد، گفت: در بهمنماه نیز کره و ژاپن هفتههای فرهنگی برگزار میکنند که ما میتوانیم به مدت 10 روز هیأت تجاری مشترک به آیت کشورها اعزام کنیم.
وی با بیان اینکه تمام امکانات سفر را کره در اختیار ما میگذارد، تأکید کرد: چین در صادرات به ایران نقش اول را دارد و در توسعه تجارت نباید این کشور را فراموش کنیم زیرا برای ما اهمیت بیشتری نسبت به بسیاری از کشورها دارد.
رئیس اتاق زنجان نیز با تأکید بر اینکه همدان از ابتدا شهری اقتصادی بوده، گفت: در حال حاضر بزرگترین شریک تجاری زنجان کشور ترکیه است.
صمد یوسفی با بیان اینکه هر استانی که دارای مزیت صادراتی به ترکیه است میتواند اعلام کند، افزود: برای توسعه تجاری سایر اتاقهای دور این میز میتوانیم کمکهای لازم را داشته باشیم تا ارتباط مناسب با آنها برقرار کنید.
نایبرئیس اول اتاق همدان نیز با اشاره به مشکلات پیش رو برای دریافت سود 3 در هزار و 4 در هزار برخی از شرکتهای مستقر در استان گفت: باید دستبهدست هم راهکاری بیابیم تا این مشکل را از ریشه حل کنیم.
خیرالله اسدی ادامه داد: برخی از این واحدهای تولیدی مشترک بین 2 استان هستند که بههرحال باید تعادلی برقرار کرده و مشکل پرداختی آنها به این استانها نیز حل شود.
نایبرئیس دوم اتاق همدان هم گفت: اجرای تعهدات ارزی مشکلات عدیدهای برای صادرکنندگان ایجاد کرده که باید فکری برای آن کرد.
مؤمنعلی خزایی افزود: تا زمانی که مشکلات مربوط به ارز حل نشود تولید و صادرات روزبهروز ضعیفتر میشود، اظهار کرد: دولت جدید باید ارز حاصل از صادرات را تعیین تکلیف کند.
ناصر قنبری، عضو هیأت رئیسه اتاق همدان هم با اشاره ظرفیتهای تولیدی و صادراتی ملایر گفت: مبل و منبت ملایر ثبت جهانی است و ظرفیت بزرگی برای صادرات به کشورهای مختلف دارد.
حسین میرابیان، عضو هیأت نمایندگان اتاق همدان نیز با اشاره به پژوهشهای کمیسیون آموزش اتاق همدان گفت: برای ایجاد پیوند بین دانشگاه و صنعت پژوهشهای گستردهای در این کمیسیون توسط دانشگاهیان صورت گرفته که درنهایت منجر به امضای تفاهمنامه بین صنعت و دانشگاه در استان شد.
حسین میرابیان بیان کرد: هدف ما ایجاد رابطه عمیق بین صنعت و دانشگاه است و امیدواریم کمیسیون آموزش سایر استانها جهت تبادل اطلاعات با ما ارتباط بگیرند.
این نشست با امضای تفاهمنامه در قالب 5 ماده بین اتاق همدان، ایلام، زنجان، قزوین، کردستان، کرمانشاه و لرستان به پایان رسید و مقرر شد دبیرخانه هرسال در یکی از اتاقها مستقر باشد.