هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 4 آذر 1403

دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه در اتاق همدان افتتاح شد

اتاق همدان ضمن امضای تفاهم‌نامه چندجانبه با دانشگاه‌های استان همدان، واحد تعامل صنعت و دانشگاه نیز راه‌اندازی کرد.

08 مهر 1403
کد خبر : 71037
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

آیین افتتاح واحد تعامل صنعت و دانشگاه در اتاق همدان هم‌زمان با انعقاد تفاهم‌نامه مشترک اتاق همدان و دانشگاه‌های بوعلی سینا، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه صنعتی و دانشگاه جامع علمی کاربردی استان همدان برگزار شد.

رئیس اتاق همدان در این مراسم با بیان اینکه استان همدان یکی از استان‌های پیشرو در ارتباط صنعت با دانشگاه است، گفت: مقوله ارتباط صنعت و دانشگاه چند سالی است که مطرح است، موضوعی که اگر به‌طور کامل محقق شود می‌تواند موجب حل بسیاری از مشکلات صنایع گردد.

رحیم مرتضایی با اشاره به اینکه صنعت و دانشگاه دو رکن اصلی توسعه هر کشوری است، اظهار کرد: دانشگاه محل تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر است و اگر این نیروی انسانی متخصص بتواند دانش و مهارت خود را در عرصه تولید و صنعت به کار ببرد، موجب پیشرفت جامعه خواهد شد.

وی ارتباط مؤثر صنعت و دانشگاه را تعیین کننده رشد اقتصادی کشور عنوان کرد و افزود: ارتباط مؤثر صنعت و دانشگاه نه‌تنها موجب فراهم آوردن بازار کار و اشتغال‌زایی مفید برای دانش‌آموختگان و جوانان می‌شود بلکه بسیاری از مشکلات صنایع را نیز مرتفع می‌کند.

رئیس اتاق همدان تصریح کرد: اتاق همدان با 12 کمیسیون در حوزه‌های مختلف اقتصادی ورود و مسائل و مشکلات را در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مطرح و بررسی می‌کند که می‌توان نتیجه آن را برای ارائه راهکار مناسب به دانشگاه ارائه نمود.

حسین میرابیان، رئیس کمیسیون آموزش، کارآفرینی و شرکت‌های دانش‌بنیان اتاق همدان با تأکید بر لزوم شناخت چالش‌های بخش صنعت گفت: استان همدان باوجود واحدهای صنعتی فعال در حوزه کشاورزی، بازرگانی و معدنی نیازمند استفاده از دانش به‌روز دانشگاه‌هاست.

وی افتتاح واحد ارتباط صنعت و دانشگاه را به فال نیک گرفت و افزود: امیدواریم با افتتاح این واحد، نه‌تنها مأمنی برای حل مشکلات موجود ایجاد بلکه بتوانیم زمینه ارتقا و پیشرفت جامعه را فراهم آوریم.

رئیس دانشگاه بوعلی سینای همدان منشأ پیشرفت کشورهای صنعتی را ارتباط مؤثر دانشگاه و صنعت برشمرد و گفت: با توجه به توسعه صنایع استان و همچنین ارتقاء سطح دانشگاه‌ها نیاز به تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه بیش‌ازپیش احساس می‌شود.

رضوان افزود: ارتباط مؤثر صنعت و دانشگاه در برخی استان‌ها به‌خوبی رقم خورده است که همین ارتباط مؤثر موجب توسعه بیشتر آن استان‌ها گردیده است که در استان همدان نیز موعد آن رسیده است که این اتفاق رقم بخورد.

وی با بیان اینکه برای عملیاتی شدن این ارتباط در ابتدا باید مسیر و نیازهای ارتباط صنعت و دانشگاه شناسایی و مشخص شود، اظهار کرد: در ارتباط صنعت و دانشگاه الزاماتی وجود دارد که با به رسمیت شناختن این الزامات می‌توان نتایج خوبی را از آن بهره‌برداری کرد.

رئیس دانشگاه بوعلی سینای همدان با اشاره به قانون جدید جهش بنیان تصریح کرد: تمامی شرکت‌های صنعتی می‌توانند مالیات خود را در راستای توسعه زیست‌بوم نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان به دانشگاه‌ها دهند و درعین‌حال می‌توانند بهترین نیروهای متخصص را از دانشگاه‌ها استخدام کنند.

وی با تأکید بر لزوم شناسایی ظرفیت‌های دانشگاهی در صنایع اظهار کرد: بسیاری از واحدهای صنعتی از ظرفیت‌های دانشگاهی بی‌اطلاع هستند که با شناسایی این ظرفیت‌ها می‌توانند آنها را در راستای رفع مشکلات، توسعه و پیشرفت واحدها در خدمت بگیرند.

رئیس دانشگاه صنعتی همدان با بیان اینکه زمینه‌های همکاری دانشگاه صنعتی و بخش صنعت استان با کمک اتاق بازرگانی فراهم و امکان‌پذیر است، گفت: با توجه به اینکه رمز موفقیت هر جامعه‌ای صنعت دانش‌بنیان است، لذا این هم‌افزایی و همکاری بین دانشگاه و صنعت بسیار مهم و اثرگذار خواهد بود.

امیر مؤمنی افزود: دانشگاه به‌عنوان مظهر علم و دانش باید در کنار صنعت باشد که بتوانیم به پیشرفت و اعتلای جامعه دست یابیم.

وی خاطرنشان کرد: با تعامل و همکاری بیشتر صنعت و دانشگاه می‌توانیم شاهد استفاده از ظرفیت دانشگاهیان در واحدهای تولیدی و صنعتی باشیم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان همدان نیز با اشاره به اینکه اتاق همدان حلقه اتصال صنعت و دانشگاه است، گفت: با برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه می‌توان در راستای اشتغال‌زایی از نخبگان دانشگاهی در صنعت بهره گرفت.

سعید نظری اظهار کرد: ارتباط صنعت و دانشگاه زمینه هم‌اندیشی و تبادل اطلاعات موجب از بین بردن خلأ علم دانشگاه و عمل صنعت خواهد گردید.

در ادامه مبارک‌آبادی رئیس سازمان مدیریت صنعتی استان همدان با بیان اینکه نبود ارتباط قوی بین بخش صنعت و دانشگاه باعث بی‌اعتمادی این دو بخش نسبت به هم شده است، اظهار کرد: برخی از مشکلات اقتصادی واحدهای صنعتی و تولیدی با اعتماد دوطرفه میان دانشگاهیان و صنعتگران می‌تواند مرتفع گردد.

در ادامه ذوالحواریه، دبیر کمیسیون آموزش اتاق همدان نیز گفت: واحد تعامل صنعت و دانشگاه در اتاق همدان برای انتقال نیازهای صنعتی و دانشگاه و همچنین اطلاع‌رسانی به واحدهای صنعتی- آموزشی و دانشگاه‌ها راه‌اندازی شده است.

وی افزود: این واحد مستقر در اتاق همدان محلی برای ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت هم در تعاملات پژوهشی و هم در ارتباطات حوزه دانشجو به واحدهای صنعتی است.

تفاهم‌نامه‌ای نیز برای ارتباط دانشگاه با واحدهای صنعتی با هدف اعزام دانشجو به واحدهای صنعتی با محوریت اتاق بازرگانی، احصای مشکلات واحدهای صنعتی و فعالان اقتصادی، نظامندشدن استفاده از مؤسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان در حل مشکلات واحدهای صنعتی و... با استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها برای معرفی محصولات تولیدی تدوین و به امضاء طرفین رسید.

در این نشست تفاهم‌نامه‌ای با بندهای تلاش در جهت توسعه و ارتقاء سطح کیفی و کمی صادرات محصولات یا خدمات فناورانه و دانش‌بنیان در بازارهای داخلی و خارجی از طریق تعامل با دانشگاه، همکاری در زمینه اخذ گواهینامه‌ها و مجوزهای بین‌المللی برای صادرات محصولات و خدمات واحدهای صنعتی و خدماتی، برگزاری نشست‌های حضوری و مجازی جهت معرفی خدمات اتاق و دانشگاه، همکاری و مشاوره در زمینه بازاریابی و صادرات محصولات و خدمات و دستاوردهای واحدهای صنعتی و خدماتی و دانش‌بنیان، اعلام نیازهای آموزشی در زمینه‌های تولیدات صنعتی، معدنی، کشاورزی، فنی و مهندسی، گردشگری به امضا رسید.

موضوعات :
در همین رابطه