رادیو مجازی اتاق ایران - 7 آذر 1403

عضو هیات‌رئیسه انجمن ملی صنایع پلیمر ایران درباره نشست INC5 مطرح کرد

سند مقابله با آلودگی پلاستیک، باید منافع کل زنجیره ارزش را در نظر بگیرد

برمک قنبرپور،عضو هیات‌رئیسه انجمن ملی صنایع پلیمر ایران گفت: برای تدوین سند مقابله با آلودگی پلاستیک و اجرالی درست آن، باید ذی‌نفعان به همگرایی برسند و منفعت همگانی در طول زنجیره محصولات پلاستیکی دیده شود.

07 آذر 1403
کد خبر : 71872
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

عضو هیات‌رئیسه انجمن ملی صنایع پلیمر ایران درباره نشست 8 روزه INC5  که در بوسان کره جنوبی در حال برگزاری است، گفت: روند مذاکرات در نشست INC در دوره‌های گذشته مخصوصاً در دو دوره اخیر نشان می‌دهد که رسیدن به یک همگرایی درباره تدوین و تصویب سند الزام‌آور و نهایی مقابله با آلودگی پلاستیک که مورد اقبال تمام ذی‌نفعان باشد بسیار سخت است.

برمک قنبرپور در گفت‌وگو با «اتاق ایران آنلاین»، افزود: مهم‌تر از اینکه در تدوین سند مقابله با آلودگی پلاستیک، یک همگرایی صورت بگیرد یا خیر، باید متن سند به‌گونه‌ای باشد که تمام طرف‌های ذی‌نفع با موقعیت‌های مختلف جمعیتی، جغرافیایی، زیرساختی و منابع بپذیرند که مطابق متن سند عمل کنند.

قنبرپور با بیان اینکه اگر در سند پایانی منافع همه کشورها دیده نشود، اجرای آن دچار اشکال می‌شود، گفت: این موضوع را از دو منظر می‌توان بررسی کرد. از نظر فنی اگر ما به دنبال حذف پلاستیک هستیم، آیا جایگزینی برای آن وجود دارد؟ ضمن آنکه آیا این جایگزین پلاستیک از لحاظ زیست‌محیطی برای طبیعت جایگزین بهتری به نسبت پلاستیک است یا خیر؟

عضو هیات‌رئیسه انجمن ملی صنایع پلیمر ایران تصریح کرد: شما بایستی در نظر بگیرید که پلاستیک‌ها به دلیل وزن کم، سهولت جمع‌آوری و مدریت پسماند، نیاز به انرژی کم برای شکل‌دهی و بازیافت و درنتیجه کمتر ساطع شدن گازهای گلخانه‌ای نمونه‌های بهتری برای جایگزینی هستند. بنابراین وقتی ما می‌خواهیم بگوییم که فلان محصول بهتر از پلاستیک‌هاست جهت جایگزینی باید تمام مواردی که گفتم را لحاظ کرده و مقایسه کنیم.

رئیس کمیسیون آموزش انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با بیان اینکه از لحاظ اقتصادی نیز باید منافع تمام کشورها در سند نهایی لحاظ شود، گفت: برای مثال در کشورهای اروپایی درختان بیشتری به نسبت خاورمیانه وجود دارد؛ یعنی منابع و زیرساخت‌های آنان با ما متفاوت است. درواقع باید کل منفعت در طول زنجیره محصولات پلاستیکی و یا هر جایگزینی برای ذی‌نفعان دیده شود. اینکه متن به‌گونه‌ای باشد که فشار مضاعفی را به برخی کشورها وارد کند و منافع اقتصادی بسیاری برای گروه دیگر از کشورها داشته باشد، شانس سند را برای اقبال جهانی کم می‌کند.

او با اشاره به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، گفت: اگر در سند پایانی مواردی را که گفتم لحاظ نشده باشد به دلیل نقش آمریکا در اقتصاد دنیا و رویکردهای رئیس‌جمهور سند مذکور به شکل مضاعف‌تری مورد اقبال قرار نخواهد گرفت.

در همین رابطه