رادیو مجازی اتاق ایران - 20 آذر 1403

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در اتاق بازرگانی یزد مطرح کرد

یزد در ادامه راه توسعه باید رشد بخش خدمات را ارتقا دهد

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در دیدار با رؤسا و دبیران کمیسیون‌های اتاق یزد و معاونان پژوهشی برخی دانشگاه‌های این استان، بر لزوم توسعه خدمات مدرت در استان یزد تأکید کرد.

19 آذر 1403
کد خبر : 72114
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در خصوص شاخص‌های توسعه و ساختار اقتصادی استان یزد، گفت: سهم استان یزد در تولید ناخالص داخلی کشور نسبت به جمعیت وضعیت خوبی دارد، این بدین معناست که بهره‌وری شهروندان در استان یزد بالا و درمجموع این نرخ امیدوارکننده است. از سوی دیگر درصورتی‌که استان‌های با درآمدهای نفتی را در نظر نگیریم یزد رتبه دوم در درآمد سرانه اقتصاد محلی را دارد.

حجت میرزایی در دیدار با رؤسا و دبیران کمیسیون‌های اتاق یزد و معاونان پژوهشی برخی دانشگاه‌های این استان، افزود: در سال‌های 79 تا 93 استان یزد بالاترین رشد اقتصادی کشور را داشته است که عموماً ناشی از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.

میرزایی تأکید کرد: در استان یزد، غلبه با بخش صنعت است از همین روی، هم با استان‌های توسعه‌یافته و هم متوسط ملی تفاوت ماهوی دارد. آنچه به‌طور مطلوب اتفاق خواهد افتاد این است که سهم کشاورزی در استان که با محدودیت آب همراه است به کمتر از 10 درصد خواهد رسید. به همین دلیل در ادامه راه توسعه نرخ رشد خدمات در یزد باید پیشی بگیرد.

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران تصریح کرد: یزد در کنار کریدور اصلی جنوب شمال و در مسیر ترانزیت خلیج‌فارس به ترکیه است؛ درنتیجه سهم خدمات مدرن ترانزیت تا گردشگری و خدمات واسطه‌گری مالی و خدمات مبتنی بر فناوری باید در این استان توسعه پیدا کند. این استان جایی است که می‌تواند مرکز هوشمندسازی باشد. طی سال‌های گذشته بسیاری از کارگاه‌ها و خانه‌های قدیمی تبدیل به هتل و رستوران شده و در ادامه می‌تواند به کارگاه هوش مصنوعی و محلی برای سرمایه‌گذاری استارتاپ‌ها و خطرپذیرها تبدیل شود. در همین راستا یزد به‌عنوان الگوی هوشمندسازی شهری همچنین محلی برای توسعه بازارهای مالی مدرن قابل سرمایه‌گذاری است.

یزد می‌تواند به پارک علم و فناوری کشور تبدیل شود

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در ادامه نشست، با تأکید بر تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، گفت: جذابیت یزد به علت نبود ترافیک شهری، دسترسی آسان به مراکز درمانی و مردمان خوب با پذیرش بالا برای طبقه خلاق کشور زیاد است به همین دلیل یزد می‌تواند به پارک علم و فناوری کشور تبدیل شود. سطح بالای شاخص مدارا در یزد این موارد را تقویت می‌کند. بااین‌حال باید روی خدمات حمل‌ونقل به‌خصوص حمل‌ونقل ریلی بیشتر کار کرد. از سوی دیگر ضروری است که انباشت سرمایه دانایی در یزد شکل‌گرفته و تلاش‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری به کار بگیرد.

میرزایی با اشاره به اینکه مقیاس تولید در استان از متوسط کشور بزرگ‌تر است گفت: بنگاه‌های بزرگ‌مقیاس استان 16 درصد صنعت را شامل شده که حدود 83 درصد ارزش‌افزوده را تشکیل می‌دهند درنتیجه سرمایه‌گذاران استان باید به سمت خدمات مدرن بروند و در انبارداری، حمل‌ونقل، هوشمند سازی و … سرمایه‌گذاری کرده تا به بازارهای جهانی متصل شده و درنهایت مسیر توسعه یزد هموار شود.

وی در پایان به موضوع توسعه کسب‌وکار اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین ضرورت و پیش‌نیاز توسعه، اصلاح سازوکار حکمرانی اثربخش است. توسعه می‌تواند تبدیل به قاعده در سطح جهان شود و راه میان‌بر هم وجود دارد مهم‌ترین شرط برای توسعه، حکمرانی بر اساس دولت توانمند باقدرت تنظیم‌گری بالا و ثبات سیاسی است. شفافیت، مهار فساد، گسترش و بهبود کیفیت و فراگیری کالاها و خدمات به توانمندسازی حاکمیت و بهبود حکمرانی منجر خواهد شد.

در این نشست، غضنفر امیرجلیلی، نایب‌رئیس اتاق یزد نیز با بیان اینکه تدوین و تصویب برخی قوانین و بخشنامه‌ها بدون پژوهش سبب ایجاد مشکلاتی برای فعالان عرصه اقتصاد شده است، گفت: یکی از مسائل مهم در استان، شاخص‌های توسعه اقتصادی استان است. در همین راستا اگرچه اتاق یزد قدرت اجرایی ندارد؛ ولی انتقال‌دهنده خوبی برای صنعتگران است و شاید بتواند اثربخش باشد.

موضوعات :
در همین رابطه