رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

در همایش فرصت‌ها و خدمات صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری ایران مطرح شد

نظام بانکی سازوکار مناسبی برای تأمین مالی صنایع کوچک نیست

به‌گفته محمدحسین مقیسه، با توجه به مشکلات بانک‌ها در تأمین مالی، صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری مهم‌ترین ابزار دولت‌ها در تأمین منابع مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط است.

19 آذر 1403 - 11:25
کد خبر : 72117
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

همایش ارائه فرصت‌ها و نحوه استفاده از خدمات و تسهیلات صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری ایران با حضور محمدحسین مقیسه، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک، در اتاق یزد برگزار شد.

در این نشست، محمدحسین مقیسه درباره نقش بورس در تأمین مالی صنایع، گفت در حال حاضر یکی از چالش‌های مهم صنایع کوچک در کشورهای درحال‌توسعه بحث تأمین منابع مالی است؛ بنابراین، باتوجه‌به ماهیت صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک، باید اقدامات حمایتی لازم از صنایعی با کمتر از ۵۰ نیروی کار انجام شود.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک، افزود: نظام بانکی با توجه به محدودیت سقف پرداختی، نمی‌تواند تنها سازوکار مناسب برای تأمین منابع مالی صنایع زیرمجموعه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک باشد. به همین دلیل در حال حاضر بازار سرمایه باتوجه‌به ابزارهای موجود یکی از مهم‌ترین مسیرهای تأمین مالی به‌حساب می‌آید.

مقیسه تأکید کرد: مشکلات تأمین مالی شامل عدم توانایی برای نرخ بالای سود بانکی، عدم توجیه اقتصادی، ارزیابی این درخواست‌ها در شبکه بانکی و عدم اعتماد بانک به وثایق غیر سهل البیع است. صنایع کوچک برای تأمین مالی در نظام بانکی چالش دارند صندوق‌های ضمانت ایجادشده‌اند تا این چالش را پر کنند.

او با اشاره به خدمات صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری، صدور ضمانت‌نامه (ضمانت‌نامه اعتباری، ضمانت‌نامه خرید اعتباری)، ضمانت‌نامه تأمین مالی جمعی، ضمانت‌نامه تأمین مالی زنجیره تأمین، تجهیز تسهیلات و غیره را از اصلی‌ترین خدمات این صندوق عنوان کرد.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک گفت: در بیست و چهارم آذرماه سال 1383 مجلس شورای اسلامی ایران قانونی موسوم به قانون تأسیس صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک تصویب کرد. پس از تصویب این قانون، صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک در سال 1385 تأسیس شد. هدف نهایی این صندوق، ضمانت اصل و سود تسهیلات بانکی صنایع کوچک است. صندوق ضمانت مهم‌ترین ابزار دولت‌ها در تأمین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط است و تا حداکثر 70 درصد این تسهیلات و سود آن‌ها را تضمین می‌کند.

در این نشست مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزد هم گفت: هدف از تأمین مالی، سرمایه‌گذاری، سودآوری، کاهش ریسک و برطرف‌کردن نیازهای اقتصادی و اجتماعی شرکت و بنگاه‌های اقتصادی است؛ بر اساس همین هدف یکی از برنامه‌های حمایتی معاونت صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزد از واحدهای صنعتی کوچک و متوسط، کمک به تأمین مالی آن‌ها است.

مسلم فلاح‌زاده ادامه داد: مشکلات اساسی صنایع کوچک عدم دسترسی به منابع مالی است و همواره صنایع کوچک کمتر توانستند از منابع مالی استفاده کنند. امروز این فرصت توسط صندوق فراهم‌شده است. این صندوق متولدشده وزارت صنعت و معدن است و از جنس ارکان بانکی نیست در نتیجه می‌تواند مشکلات صنایع تازه تأسیس را مرتفع کند.

او کوتاه کردن مدت‌زمان اجرای طرح‌های اشتغال‌زایی، بحث تضمین، ملزومات سرمایه‌گذاری و رونق اشتغال و تولید را از اهداف اصلی این صندوق عنوان کرد.

در این نشست محمد سپهر، دبیرکل اتاق یزد هم درباره وضعیت صنایع استان یزد، گفت: صنایع استان یزد به تأمین مالی از فضای بانکی عادت کرده‌اند. نخستین گزینه مدیران برای تأمین اعتبار پروژه‌ها، استفاده از تسهیلات بانکی است درواقع بانک محور بودن نظام تأمین مالی، ویژگی اصلی اقتصاد ایران است. اما واقعیت این است که این روش دیگر پاسخگوی نیازهای صنعت نیست.

سپهر ادامه داد: با توجه به شرایط خاص اقتصادی، استفاده از هر فرصتی چه در بخش خصوصی و چه دولتی غنیمت است. اما بسیاری از صنایع از حمایت‌های غیربانکی اطلاعی ندارند. در این همایش میزبان صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری صنایع کوچک هستیم تا صاحبان صنایع با بعد دیگری از تأمین مالی آشنا شوند.

سپهر تصریح کرد: قریب به 30 درصد ظرفیت صنایع در استان فعال است و باتوجه‌به مشکلاتی از قبیل ناترازی انرژی و کمبود آب، فعال کردن ظرفیت موجود گزینه بهتری است. متأسفانه با شرایطی مواجه هستیم که مجوزهای جدید صادر می‌شود و این یعنی درخواست آب و برق و گاز جدید و درنتیجه چندین برابر شدن مشکلات. پیشنهاد می‌کنم مدیران برای صدور مجوزهای جدید صنعتی به‌خصوص در حوزه کاشی و سرامیک تأمل بیشتری داشته باشند.

موضوعات :
در همین رابطه