رادیو مجازی اتاق ایران - 7 بهمن 1403

در جلسات کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران چه گذشت-12

زهرا پیراوی‌ ونک: قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، انسجام حوزه غذا را ممکن می‌کند+ ویدئو

مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد سازمان ملی استاندارد در جمع اعضای کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران، انسجام‌بخشی به سیاست‌های حوزه غذا را با استناد به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، ممکن دانست.

سارا ترابی

خبرنگار
06 بهمن 1403 - 13:21
کد خبر : 73238
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد سازمان ملی استاندارد تصریح کرد: تدوین قانون جامع غذا ایده خوب و کارسازی است؛ اما در کوتاه‌مدت قابلیت اجرا نداشته و بهتر است در کوتاه‌مدت از ظرفیت قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد بهره برد و در چارچوب آن مانع از هرگونه اقدام موازی در روند تصمیم‌سازی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها در بخش غذا شد.

زهرا پیراوی‌ ونک در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین تأکید کرد: درباره پیشنهاد اعضای کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران مبنی بر تدوین قانون جامع غذا، نقطه نظرات را دریافت کردم و بحث‌هایی هم از قبل در این رابطه داشتیم.

او ادامه داد: به طور هم‌زمان درباره قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد نیز در شورای عالی استاندارد که یکی از اعضای آن نماینده اتاق ایران است و کانون انجمن‌های صنایع غذایی است، صحبت کردیم؛ چراکه معتقدم پرداختن به تدوین قانون جامع غذا در عین حال که ضروری و مؤثر است، نیازمند بررسی‌ها و هماهنگی‌های بسیاری است و می‌توان آن را یک هدف طولانی‌مدت در نظر گرفت.

مدیرکل دفتر نظارت بر استاندارد سازمان ملی استاندارد، افزود: در کوتاه‌مدت می‌توان از قوانین و مقررات موجود استفاده بهینه کرد. به طور خاص اشاره‌ام به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، مصوب سال 1396 است که در این قانون، قانون‌گذار به خوبی درک کرده است، چندین دستگاه در حوزه غذا و موضوعات بهداشتی فصل اشتراک دارند؛ بنابراین 4 مأموریت را برای سازمان ملی استاندارد در نظر گرفته است؛ استانداردسازی، تعیین صلاحیت، اندازه‌شناسی و ارزیابی انطباق.

او تصریح کرد: علاوه بر مأموریت‌هایی که داده شده تا روند نظارت‌ها در بخش غذا و مسائل بهداشتی دچار اختلاف یا موازی‌کاری احتمالی نشود، قانون‌گذار در ماده 24 قانون، ظرفیت بهره‌برداری از پروتکل‌های بین‌المللی را برای سازمان دیده است و همین موضوع کمک می‌کند بسیاری از چالش‌ها در این بخش برطرف شود و به صورت منسجم و هماهنگ در حوزه غذا حرکت کنیم.

پیراوی‌ ونک، با اشاره به تعدد و تنوع پروانه‌های ساخت در حوزه صنایع غذایی، افزود: در این رابطه نیز با اعضای کمیسیون صنایع غذایی صحبت شده و آنها به برخی مشکلات ناشی از این تعدد اشاره کردند. به نظر می‌رسد بهترین راه برای حل این دغدغه‌ها، توجه به استانداردهای ملی جامع است که تنوع در آنها دیده شده است و پروانه‌ها با استناد به همین استانداردهای ملی قابلیت صدور دارند. به این ترتیب تنوع در فراورده‌ها هم دیده شده و مسئله حل می‌شود.

در همین رابطه