سالروز میلاد حضرت امام حسین علیه‌السلام مبارک باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 8 بهمن 1403

در نشست روسای کمیسیون‌ها با نواب رئیس اتاق ایران مطرح شد

فعالیت کمیسیون‌ها و بخش بین‌الملل اتاق ایران هماهنگ می‌شود | لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت بخش خصوصی برای تحقق اهداف

در نشست روسای کمیسیون‌ها با نواب رئیس اتاق ایران بر هماهنگی بیشتر بین فعالیت‌های بین‌المللی و کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران تأکید شد. به اعتقاد آنها این انسجام به پیشبرد اهداف بین‌المللی بخش خصوصی منجر می‌شود.

13 بهمن 1403 - 17:43
کد خبر : 73382
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران حضور هدفمند اعضای اتاق ایران در هیات‌های تجاری که به کشورهای مختلف اعزام می‌شوند و هماهنگی بین بخش بین‌الملل و اتاق‌های مشترک با کمیسیون‌های اتاق ایران برای مشارکت منسجم بخش خصوصی در نمایشگاه‌های تخصصی بین‌المللی را ضروری توصیف کردند و خواستار هماهنگی بیشتر بین این دو حوزه شدند.

در ابتدای این نشست فرصتی فراهم شد تا روسای کمیسیون‌ها دغدغه‌ها و انتظارات خود را از حوزه بین‌الملل اتاق ایران که شامل اتاق‌های مشترک و معاونت بین‌الملل می‌شود، بیان کنند.

سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران از لزوم هماهنگی بیشتر کمیسیون‌ها و معاونت بین‌الملل اتاق ایران صحبت کرد و گفت: ضرورت دارد در معاونت بین‌الملل میز تخصصی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات داشته باشیم و یا به این نکته برسیم که هماهنگی بین کمیسیون و بخش بین‌الملل اتاق ایران را دنبال کنیم.

او استفاده از ظرفیت اتاق‌های مشترک را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: ممکن است نمایشگاه‌های بین‌المللی در سطح کشورهای مختلف برگزار شود که باید به اطلاع کمیسیون تخصصی برسد. بدون شک اعضای کمیسیون می‌توانند از موقعیت نمایشگاه‌ها و همایش‌های بین‌المللی بهره ببرند. از طرفی گاهی اتاق‌های مشترک نسبت به برخی رویدادها منفعل رفتار می‌کنند.

این فعال اقتصادی پیشنهاد داد: اتاق‌های مشترک و کمیسیون‌های تخصصی باید با هماهنگی هم نسبت به موضوعات برنامه‌ریزی کنند.

آبایی برگزاری نشست‌های دستاورد سفر بعد از اعزام هیات‌ها را نیز مهم و ضروری دانست.

علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران، سیاست‌گذاری در حوزه ارتباط بین کمیسیون‌های تخصصی و بخش بین‌الملل اتاق ایران را امری ضروری توصیف کرد و گفت: اگر اطلاعاتی در سطح بین‌المللی به دست معاونت بین‌الملل اتاق ایران می‌رسد باید به کمیسیون‌های تخصصی اطلاع داده شود تا نسبت به آنها واکنش به‌موقع و درخور نشان دهند.

در این راستا احمد آتش‌هوش، رئیس کمیسیون حقوقی، حمایت‌های قضایی و مقرراتی اتاق ایران نگاهی به شرایط و ماهیت حقوقی حاکم بر کمیسیون‌ها داشت و تصریح کرد: بر اساس شیوه‌نامه کمیسیون‌ها، جایگاه این بخش مشخص بوده و لازم است همه حوزه‌های تخصصی بدنه اتاق ایران در ارتباط مستمر با کمیسیون‌های تخصصی به فراخور موضوع، حرکت کنند. بنابراین باید برای ارتباط این حوزه‌ها، تعریفی صورت بگیرد.

شهاب علی‌عرب، نایب‌رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران درخواست کرد: برای اعزام هیات‌های تجاری نظر مشورتی کمیسیون‌ها دریافت شود و در کنار آن، اطلاعات لازم باید داده شود تا بر اساس آنها اعضای کمیسیون نسبت به حضور در هیات‌های اعزامی برنامه‌ریزی کنند.

آریا حقیقی، عضو کمیسیون صنعت اتاق ایران نیز از انتظار اعضای کمیسیون‌ها که در حقیقت اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران را تشکیل می‌دهند صحبت کرد و گفت: باید هیات‌های تجاری را هدفمند تنظیم کنیم. باید برنامه‌ها، مهمانان و نشست‌ها از قبل مشخص شوند و اطلاعات در اختیار اعضای کمیسیون‌ها قرار گیرد تا متناسب با آن تصمیم‌گیری کرده و در صورت نیاز در هیات موردنظر مشارکت کنند.

او تصریح کرد: اتاق ایران باید صاحب رویداد باشد و نه نظاره‌گر آن. از طرفی بخش خصوصی دنبال بروکراسی نیست و سعی دارد از هر فرصتی برای پیشبرد اهداف اقتصادی کشور استفاده کند.

باید از کل ظرفیت اتاق ایران در چارچوب ضوابط استفاده کنیم

در بخش دیگری از این نشست، پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق ایران که نظارت راهبردی بر کمیسیون‌ها را به عهده دارد با بیان این مطلب که اتاق در تلاش است از حداکثر ظرفیت و توان خود برای تحقق اهداف و برنامه‌های تعریف شده، استفاده کند، تأکید کرد: کل مجموعه ظرفیت‌های اتاق ایران را باید به خدمت بگیریم. البته همه این تحرکات باید در چارچوب قانون، ضوابط، عرف و چارچوب‌ها صورت گیرد. حال کمیسیون‌ها در بستر تعریف شده قصد دارند از پتانسیل‌های موجود بهره بگیرند و چنین حقی هم برای آنها پیش‌بینی شده است.

در واکنش به آنچه مطرح شد، حامد عسگری، معاون بین‌الملل اتاق ایران خاطرنشان کرد: معاونت بین‌الملل بدون استفاده از ظرفیت کمیسیون‌ها توانی در پیشبرد اهداف بین‌المللی ندارد. پس باید از همه دانش و تجربیات موجود بهره ببرد.

او ادامه داد: از آنجایی که درباره اعضای شورای اقتصادی بریکس، اظهاراتی مطرح شده و به نظر می‌رسد ابهاماتی در این حوزه وجود دارد، باید گفت که شورای اقتصادی به عنوان یکی از ارکان زیرمجموعه بریکس فعال است و اعضای این شورا از طرف ایران توسط وزارت امور خارجه تعیین شدند و اتاق ایران در انتخاب افراد نقشی نداشته است. از طرفی اعضای این شورا هم قائل به شخص، تعیین شدند.

عسگری از ضرورت انسجام در نامه‌نگاری‌ها با وزارت امور خارجه برای قابل پیگیری بودن مسائل سخن گفت و تأکید کرد: مجموعه‌های متعددی عضو خانواده اتاق ایران هستند. در زمان اعزام هیات، شرکت‌های متناظر باید فعال شوند و بیشتر اتاق‌ها در دیگر کشورها، تناظری برای کمیسیون ندارند. در واقع برای آنها شرکت‌ها تعریف شده هستند. بنابراین در هیات‌های تجاری تمرکز اصلی روی شرکت‌هاست و اگر کمیسیون‌ها، شرکت‌های فعال و علاقه‌مند برای حضور در بازار خاصی می‌شناسند باید معرفی کنند تا در هیات‌ها حضور یابند.

معاون بین‌الملل اتاق ایران شرایط بین‌المللی کشور را خاص ارزیابی کرد و افزود: بخش بین‌المللی در تلاش است به طور سنجیده برای باز کردن گره‌هایی که وجود دارد برنامه‌ریزی کند و در این مسیر روی توان، تجربه و سطح روابط اعضای کمیسیون‌های تخصصی، حساب کرده است.

تلاش می‌کنیم نسبت به رویدادها کنش‌گرایانه رفتار کنیم

در این بین قدیر قیافه، نایب‌رئیس اتاق ایران که نظارت راهبردی معاونت بین‌الملل اتاق ایران را نیز به عهده دارد با توجه به اینکه نگاه بخش خصوصی با دولت متفاوت است، تأکید کرد: اتاق ایران محل جمع شدن و معرفی واحدهای کوچک و متوسط است و باید در چارچوب ضوابط به صورت کنش‌گرایانه رفتار کند. این اصل سرلوحه همه فعالیت‌های اتاق ایران بوده و هست. در همین راستا باید در نظر داشته باشیم که کارکرد کمیسیون‌ها کجاست و آنها چگونه می‌توانند کمک کنند.

او ادامه داد: در هر صورت لازم است هم‌راستا با هم حرکت کنیم و هماهنگ باشیم.

علی چاغروند، معاون کمیسیون‌ها، مجامع و شوراهای اتاق ایران نیز با اشاره به ضرورت توجه به جایگاه کمیسیون‌ها در پیشبرد اهداف و برنامه‌ها گفت: از سال آینده بودجه‌ای برای کمیسیون‌ها به منظور حضور در نمایشگاه‌ها تخصیص داده می‌شود. از طرفی این پیشنهاد مطرح است که کمیسیون‌ها تخصیص بر اساس حوزه فعالیت خود، نمایشگاه‌های اصلی و اولویت‌دار در سطح بین‌المللی را شناسایی کنند و در اختیار معاونت کمیسیون‌ها قرار دهند تا تقویمی از آنها در اختیار معاونت بین‌الملل قرار دهیم و بدین‌ترتیب هماهنگی‌های لازم در این حوزه انجام شود.

در همین رابطه