رادیو مجازی اتاق ایران - 14 بهمن 1403

پرونده خبری اتاق ایران آنلاین درباره تعیین حداقل دستمزد 1404 کارگران –3

محمدجواد امانی: کاهش تولید در اثر ناترازی، حفظ نیروی کار را با چالش مواجه کرده است

رئیس اتاق اهواز با اشاره به اینکه صنایع به دلیل ناترازی با زنجیره‌ای از مشکلات مواجه شده‌اند، گفت: افزایش دستمزد با ارقامی که مطرح می‌شود نه در توان واحدهای تولیدی است و نه به معیشت کارگران کمک می‌کند.

20 بهمن 1403 - 10:31
کد خبر : 73526
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز، گفت: با توجه به ناترازی برق و مشکلاتی که این موضوع برای صنایع ایجاد کرده است، بسیاری از صنایع درباره ادامه فعالیت در سال آینده با چشم‌انداز مبهم روبرو هستند.

محمدجواد امانی در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، افزود: در استان خوزستان، شرکت‌های بزرگ فولاد، پتروشیمی و حفاری، در رأس زنجیره کسب‌وکار قرار دارند و وقتی این شرکت‌ها به دلیل ناترازی انرژی و مالی قادر به پرداخت مطالبات پیمانکاران و شرکت‌های کوچک و متوسط همکار خود نباشند، عملاً کل صنایع استان با مشکل مواجه می‌شوند.

او با اشاره به اینکه تولید بزرگ‌ترین مجموعه تولید فولاد در خوزستان، 780 هزار تن نسبت به سال قبل کاهش یافته است، گفت: این شرکت برای رفع‌ورجوع هزینه‌های شب عید تسهیلات گرفته و عملاً در بحث مالی با مشکل پوشش هزینه‌ها مواجه شده است.

امانی ادامه داد: با توجه به این وضعیت، ممکن است تمام شرکت‌های صنعتی صنایع کوچک مستقر در شهرک‌های صنعتی و حتی صنایع بزرگ، در سال آینده با مازاد نیروی کار مواجه بوده و ریزش 25 درصدی نیروی کار داشته باشند.

رئیس اتاق اهواز با اشاره به افزایش 35 درصدی دستمزد و مزایای کارگران در پایان سال گذشته، گفت: کارگران با آن حقوق راضی نبودند و بنگاه‌های اقتصادی مجبور بودند برای جذب و حفظ نیروهای کارشناسی ما هر خود، دستمزد را بسیار بیشتر از این رقم افزایش دهند؛ اما در سال پیش رو، برای بسیاری از بنگاه‌ها اصلاً مقدور نیست که حتی شرایط موجود را حفظ کنند.

امانی با ابراز تأسف از اینکه در مناطقی از کشور، کارگاه‌ها در حال تغییر کاربری و فروش ماشین‌آلات هستند، افزود: شرایط خوبی نیست و فعالان اقتصادی و صنعتگران نگران هستند؛ چراکه نه توان افزایش دستمزد دارند و نه افزایش دستمزد با ارقامی که گمانه‌زنی می‌شود، می‌تواند معیشت کارگران را تأمین کند که آنها راضی به ماندن باشند.

او اظهار کرد: مسئله مهم این است که وقتی شرکت‌های مادر دچار مشکل شوند و با کاهش تولید در اثر ناترازی نتوانند بدهی خود به پیمانکاران و شرکت‌ها همکار پرداخت کنند، عملاً تقسیم‌کار در شهرک‌های صنعتی مختل می‌شود و با توقف گردش مالی میان صنایع بزرگ و صنایع کوچک و متوسط، ادامه فعالیت‌ها سخت خواهد شد.

امانی توقف پرداخت تسهیلات بانکی، تعطیلی‌های ناشی از کمبود برق و گاز و درنتیجه کاهش تولید بنگاه‌ها را از عوامل بسیار نامساعدی عنوان کرد که حیات بنگاه‌های اقتصادی را تهدید می‌کند.

در همین رابطه