رادیو مجازی اتاق ایران:21 بهمن 1403

خورشید گزدرازی در دیدار فعالان اقتصادی استان بوشهر با رئیس‌جمهور

زیرساخت‌های ناکافی، مانع اجرای اقتصاد دریا محور در استان بوشهر است

رئیس اتاق بوشهر با اشاره به محدودیت‌های زیرساختی استان گفت: اقتصاد دریا محور به دلیل کاستی‌های زیرساخت‌های بندری، ریلی و بزرگراهی در بوشهر قابلیت اجرا ندارد.

26 بهمن 1403 - 16:11
کد خبر : 73636
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

خورشید گزدرازی، در نشست فعالان اقتصادی استان با رئیس‌جمهور، بوشهر را گنجینه‌ای ارزشمند در حوزه انسانی، اجتماعی و طبیعی خلیج‌فارس دانست و گفت: تاریخ نشان داده است که رونق تجاری بوشهر تأثیر مستقیمی بر توسعه نواحی مرکزی ایران و مناطق پس‌کرانه‌ای داشته است.

وی با بیان اینکه بوشهر ۵۲ درصد از سواحل خلیج‌فارس را در اختیار دارد، افزود: اجرای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد دریا محور، اهداف برنامه هفتم توسعه و برنامه‌های دولت چهاردهم در استان، بدون رفع کاستی‌های زیرساختی بندری، ریلی و بزرگراهی امکان‌پذیر نیست.

رئیس اتاق بوشهر، نبود شبکه ریلی مناسب، بلاتکلیفی آزادراه بوشهر-شیراز و عدم لایروبی بندر بوشهر را از مشکلات اساسی استان برشمرد و تأکید کرد: امکان پهلوگیری کشتی‌های ۵۰ هزار تنی در این بندر وجود ندارد که این مسئله مانعی بزرگ برای توسعه تجاری استان محسوب می‌شود.

گزدرازی با اشاره به قدمت ۴۰ ساله مطالبه تأسیس منطقه آزاد بوشهر، یادآور شد: با تصویب این منطقه در سال ۱۴۰۰، پیشنهاد می‌شود برای احداث زیرساخت‌های موردنیاز آن، حداقل ۳۰ درصد از درآمدهای گمرکی و سایر ظرفیت‌های مشابه تخصیص یابد.

وی با اشاره به مصوبه هیأت وزیران در سفر دوم رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله رئیسی، مبنی بر انتقال کالاها از منطقه یک بندر بوشهر به منطقه دیگر، تصریح کرد: باوجود تصویب این مصوبه، گمرک جمهوری اسلامی هنوز آن را اجرایی نکرده است. ازاین‌رو، درخواست داریم در این سفر، هیأتی از گمرک و منطقه ویژه برای بررسی موضوع بازدید کنند.

رئیس اتاق بوشهر، بندر نگین را ظرفیتی جدید برای تجارت استان معرفی کرد و گفت: با پیگیری‌های انجام‌شده، مجوز ۲۳۶ هکتار از اراضی این بندر از سوی سازمان محیط‌زیست صادر شده است. با توجه به محدودیت اراضی بندری، تقاضا داریم مجوز زیست‌محیطی برای کل ۵۱۰ هکتار این منطقه صادر شود.

وی همچنین خواستار احیای تخفیفات سود بازرگانی بنادر استان شد و افزود: مکلف شدن وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی به اجرای این تخفیفات، می‌تواند بسیاری از مشکلات تجار و بازرگانان را حل کند.

گزدرازی با اشاره به روابط تجاری دیرینه بوشهر با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، گفت: با توجه به نزدیکی بندر بوشهر به بندر دمّام عربستان، درخواست می‌شود استان بوشهر به‌عنوان معین تجاری این کشور تعیین شود.

وی همچنین با تأکید بر اهمیت روابط تجاری با قطر، خاطرنشان کرد: «۷۵ درصد از صادرات ایران به قطر از طریق بنادر بوشهر انجام می‌شود. اما طی دو سال گذشته، کالاهای ایرانی در بندر دیّر مورد بازبینی مجدد و حتی تخلیه از کانتینرهای اولیه قرار گرفته‌اند که این روند، فرآیند انتقال را زمان‌بر کرده، منجر به فساد برخی محصولات شده و هزینه‌های مضاعفی به بازرگانان تحمیل کرده است. ازاین‌رو، درخواست داریم این مشکل از طریق تعامل با مقامات قطری برطرف شود.

رئیس اتاق بوشهر در پایان گفت: فعالان اقتصادی استان، تمام تلاش خود را برای جذب سرمایه و رونق این بندر تاریخی انجام داده‌اند. اما برای رقابت‌پذیر شدن بندر بوشهر، اجرای اصول سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و رفع نابرابری‌های تجاری نسبت به سایر بنادر کشور، نیازمند تصمیمات کلان و اثرگذار ریاست محترم جمهور هستیم.

موضوعات :
در همین رابطه