نخستوزیران و مقامات ارشد کشورهای شرکتکننده در سومین همایش اقتصادی خزر در بیانیه پایانی در کنار تأکید بر تلاشهای کشورهای حاشیه دریای خزر برای گسترش افقهای جدید همکاری تجاری و اقتصادی و پایبندی خود به تعمیق مشارکت و همکاری بر مبنای منافع متقابل با ابراز نگرانی بابت تأثیرات مخرب کاهش سطح آب دریای خزر، تقویت مطالعات علمی و تحقیقاتی مشترک در مورد بررسی دلایل کاهش سطح آب دریای خزر را در اولویت کاری قرار دادند.
عبدالله مهاجر دارابی، نایبرئیس اتاق مشترک ایران و روسیه در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین درباره نتایج مذاکرات صورت گرفته در سومین اجلاس اقتصادی خزر، تصریح کرد: درباره لزوم تقویت سطح مناسبات بین 5 کشور حوزه دریای خزر هیچ تردیدی وجود ندارد و به نظر میرسد بیتوجهی و نبود اراده کافی موجب شده تاکنون این کشورها نتوانند در ارتباط و تعامل با هم از ظرفیتهای موجود برای پیشبرد اهداف تجاری و اقتصادی بهره ببرند.
عضو هیاترئیسه اتاق ایران با بیان این مطلب که توجه به مسئله پسترفت آب دریای خزر در این اجلاس، نقطه عطفی به شمار میآید و امیدوارکننده است، ادامه داد: مقابله با این مسئله، قبل از ناکارآمد شدن این دریا که ظرفیتهای بسیاری در اختیار 300 میلیون نفری که اطراف آن زندگی میکنند، قرار داده، بسیار مهم و اساسی است. این اجلاس با حضور بالاترین مقامات سیاسی کشورهای همسایه خزر، برگزار میشود تا مصوبات آن در عالیترین سطح، پیگیری و اجرایی شود.
او ادامه داد: حدود دو سال است که موضوع پسترفت آب دریای خزر ملموس و موجب نگرانیهای بسیاری شده است و به همین دلیل امسال در بیانیه پایانی اجلاس، این موضوع به جد مورد تأکید کشورهای حاضر قرار گرفته و امیدوارم با تکیه بر مطالعات پژوهشی راهکار مقابله با آن اجرایی شود.