رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

در شورای عالی معادن استان همدان مطرح شد

افزایش تولید بخش معدن در گرو توسعه، برنامه‌ریزی و هدایت نقدینگی است

در شورای عالی معادن استان همدان با اشاره به هدف‌گذاری قوانین بالادستی برای رشد تولید بخش معدن، بر لزوم برنامه‌ریزی و هدایت نقدینگی به‌منظور توسعه فعالیت‌های معدنی تأکید شد.

06 اسفند 1403 - 08:37
کد خبر : 73842
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت، با اشاره بر تأکید چندین ساله مقام معظم رهبری در بحث تولید اظهار کرد: افزایش تولید در گرو توسعه، برنامه‌ریزی و هدایت نقدینگی در مسیر تولید است.

وجیه الله جعفری در شورای عالی معادن استان همدان، با اشاره به قانون 29 معادن مبنی بر اینکه «به‌منظور ایجاد ثبات در محاسبات اقتصادی تولید مواد معدنی، مقرراتی که منجر به تحمیل هزینه غیرمرتبط و سربار برای تولید مواد مذکور می‌شود از تاریخ تصویب این قانون کان لم یکن تلقی می‌گردد» توسعه پایدار را منوط به هدایت به سمت توسعه عنوان کرد.

وی با بیان اینکه از وظایف شورای عالی معادن، برنامه‌ریزی، نظارت و کمک به فعال‌سازی بخش معدن است، اظهار کرد: فعال‌سازی معادن غیرفعال و استفاده از سرمایه‌گذاران دارای صلاحیت واگذاری در سرمایه‌گذاری بخش معادن برای اشتغال‌زایی و کمک به اقتصاد استان از ضروریات است.

وی با اشاره به‌ضرورت حل مشکلات محلی افزود: برای حل مشکلات محلی از دستگاه‌های اجرایی کمک بگیریم.

جعفری به جذب اعتبار 200 همت برای صنایع از طریق بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: معادن با پیشرفت فیزیکی بالا برای تجهیز و خرید ماشین‌آلات می‌توانند برای دریافت تسهیلات اقدام کنند.

وی همچنین از هوشمندسازی و مدیریت هوشمند کلیه فرایندها با اجرای برنامه پایگاه جامع علوم زمین خبر داد و گفت: در چند ماه آینده تمامی اطلاعات زمین‌شناسی و اکتشافات در این برنامه ثبت خواهد شد.

این مقام مسئول در خصوص استخراج لیتیوم تصریح کرد: با کمک بخش خصوصی و ایمیدرو در طرح‌های اکتشافی از کارشناسان و شرکت‌های دانش‌بنیان برای انجام تحقیقات لازم در خصوص داشتن یا نداشتن خلوص لازم لیتیوم برای استخراج و امکان فرآوری داشتن کمک گرفته شود چراکه این دارایی کشور را نمی‌توان به‌راحتی نادیده گرفت.

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت کشور در خصوص موضوع یک درصد خسارت مطرح شده اظهار کرد: بر اساس دو بخشنامه ابلاغی شورای عالی معادن در خصوص طراحی فضا و مشخص کردن مسیر، با وارد شدن خسارت به‌منظور جبران خسارت به میزان یک درصد باید پرداخت صورت گیرد که این موضوع در شورای عالی معادن مطرح و مورد بررسی قرار گرفته و ایرادات نظارتی روی آن گرفته شد که امیدواریم در اولین فرصت قبل از سال جدید ایرادات اصلاح و بتوانیم این موضوع را به نتیجه رسانده و به استان‌ها ابلاغ کنیم.

وی با اشاره به معافیت بهره‌برداران معادن از پرداخت حقوق دولتی در صورت بهره‌گیری از انرژی خورشیدی در معدن گفت: بر اساس تبصره 5 ماده 14 قانون معادن، اگر چنانچه بهره‌برداران معادنی که در جهت بهره‌برداری بهینه و صیانت از ذخایر معدنی، ارتقاء بهره‌وری و تحقیق و توسعه و اکتشاف و حفظ محیط‌زیست معدن مربوط اقدام کنند، با تأیید شورای عالی معادن از پرداخت حقوق دولتی معاف می‌باشند.

پرداخت حقوق دولتی سهم استان همدان در اولویت باشد

حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در خصوص حقوق دولتی معادن استان همدان گفت: با توجه به اینکه استان همدان در دریافت حقوق دولتی موفق عمل نموده است ولی سهم استان به‌طور کامل پرداخت نشده است و تنها یک‌سوم این سهم پرداخت شده است.

سیدمجتبی حسینی افزود: بر اساس خسارت‌هایی که به حوزه عمرانی، کشاورزی و محیط‌زیست در محل برداشت معادن صورت می‌گیرد یک درصد حقوق دولتی از معادن دریافت می‌شود که استان همدان موفق به دریافت صد درصدی حقوق معادن از بهره‌برداران شده است.

وی اظهار کرد: پیشنهاد می‌گردد نامه‌ای به‌صورت مکتوب از وزارت صمت به سازمان برنامه کشور مبنی بر اینکه با توجه به اینکه وصول صددرصدی حقوق معادن استان همدان محقق گردیده لذا نسبت به پرداخت حقوق دولتی استان همدان اقدام گردد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در خصوص استخراج لیتیوم خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بزرگ‌ترین ذخیره ماده معدنی لیتیوم کشور در استان همدان است ولی متأسفانه به دلیل نداشتن خلوص لازم ppm 80 نمی‌تواند مورد استخراج و فرآوری قرار گیرد چراکه برای استخراج باید خلوص بالای ppm 120 را دارا باشد.

وی تصریح کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با همکاری سازمان صمت و خزانه استان با پیگیری از سازمان برنامه‌وبودجه در خصوص سهم 15 درصدی حقوق معادن و یک‌درصدی دستگاه‌ها اعلام خسارت داشته باشند و این موضوع در کمیته بررسی و مصوبات ابلاغ گردد.

سرعت مناسب فرآوری، تکمیل زنجیره و اکتشافات در استان همدان

مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به اینکه فرآوری‌ها، تکمیل زنجیره و کارهای اکتشافی با سرعت مناسبی در استان در حال انجام است، گفت: با ارتباط خوبی که بین بخش خصوصی و بخش دولتی از طریق اتاق بازرگانی برقرار شده است استان همدان توانست جهت پیشبرد و پیشرفت رهنمودهای مقام معظم رهبری که بارها تأکید بر حمایت از تولید و تجارت داشتند، اقدامات مؤثری انجام دهد که امیدواریم با همدلی بیشتر بتوانیم شاهد روزهای بهتر برای معادن و صنایع معدنی استان باشیم.

احمد شانیان انجام هوشمندسازی معادن به‌عنوان پایلوت در استان همدان، راه‌اندازی مرکز تراش و فراوری سنگ‌های قیمتی، اجرای طرح مطالعاتی، تعیین تکلیف معادن بلاتکلیف با صدور گواهی کشف یا پروانه اکتشاف و انجام مطالعات ژئوفیزیک در سال 1404 برای بهره‌برداری بهتر از ظرفیت‌های معدنی استان را به‌عنوان اولویت‌های استان مطرح نمود.

احمدی، معاون معدن اداره کل صمت همدان ضمن تشریح گزارش عملکردی از اداره کل صمت در حوزه معدن به مشکلات این بخش نیز اشاره کرد و گفت: مشکلات محلی، وجود مشکلات و تعارضات جدی حل نشده در حوزه‌های منابع طبیعی و محیط‌زیست، عدم دسترسی معدنکاران به فناوری جدید در امر اکتشاف، بهره‌برداری و فرآوری از جمله مشکلات حوزه معدن است.

وی توجه ادارات به موقعیت معادن در اجرای طرح‌های عمرانی و توسعه‌ای، فرسودگی ماشین‌آلات معادن و افزایش سرسام‌آور قیمت ماشین‌آلات و کمبود نقدینگی بهره‌برداران معادن را از دیگر مشکلات این حوزه برشمرد.

استفاده از بلورهای معادن آندزیت به‌عنوان سنگ‌های قیمتی

رئیس اتاق همدان نیز با بیان اینکه در استان همدان معادن آندزیت خوبی وجود دارد، اظهار کرد: در این معادن، بلورهای بسیار خوبی وجود دارند که می‌توانند به‌عنوان ماده اولیه سنگ‌های قیمتی و جواهرات استفاده شوند.

رحیم مرتضایی با تأکید بر ارائه راهکار از طریق سازمان صنایع و معادن برای بهره‌وری مناسب از این سنگ‌ها افزود: این بلورها در حال حاضر به‌صورت پودر درآمده و به‌عنوان ماده اولیه در صنایع استفاده می‌شوند که می‌توان آنها را به‌عنوان سنگ‌های قیمتی با ارزش‌افزوده بالا مورداستفاده قرار داد.

تعیین تکلیف 40 محدوده معدنی و واگذاری به سازمان توسعه، شروع انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی برای شناسایی مواد معدنی استان همدان در سال 1404، تفویض اختیارات به شورای معادن استان، هوشمندسازی و مدیریت هوشمند کلیه فرایندها و استفاده از کارشناسان و شرکت‌های دانش‌بنیان برای انجام تحقیقات لازم در خصوص خلوص لیتیوم از مصوبات این نشست بود.

مدیران ادارات منابع طبیعی و جهاد کشاورزی نیز پیشنهاد‌هایی در زمینه اکتشافات و کاهش خسارات وارد بر محیط‌زیست و منابع طبیعی ارائه کردند.

موضوعات :
در همین رابطه