رادیو مجازی اتاق ایران - 8 اردیبهشت 1403

رئیس اتاق ایران در دیدار با معاون وزیر صنعت و تجارت ویتنام مطرح کرد

برقراری روابط بانکی و موافقتنامه تجارت ترجیحی، دو خواسته بخش خصوصی ایران در تعامل با ویتنام

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران، در ملاقات با کائو کوک هانگ، معاون وزیر صنعت و تجارت ویتنام، خواستار تسریع در پاسخ طرف ویتنامی به درخواست های ایران در زمینه برقراری روابط بانکی و نهایی شدن توافق تجارت ترجیحی میان دو کشور شد.

31 فروردین 1396
کد خبر : 8014
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران که در صدر هیاتی تجاری به ویتنام سفر کرده در ملاقات با کائو کوک هانگ، معاون وزیر صنعت و تجارت ویتنام، با اشاره به سفر پاییز سال گذشته هیات عالی رتبه سیاسی-اقتصادی ایران به هانوی، پایتخت ویتنام، گفت: «سفر کنونی فعالان بخش خصوصی به هانوی، پس از توافق دو رئیس‌جمهور ایران و ویتنام برای تبادل هیات‌های تجاری انجام می‌شود؛ سفر رئیس‌جمهور مترم ویتنام به ایران و متقابلاً سفر رئیس‌جمهوری ایران به ویتنام سرفصل جدیدی در روابط اقتصاد گشوده است.»

شافعی با اشاره به افزایش 22 درصدی حجم مبادلات اقتصادی میان ایران و ویتنام گفت: «سفرهای روسای جمهوری دو کشور، نقطه عطفی در روابط اقتصادی دو طرف بود و اکنون شاهد ارتقای روابط اقتصادی-تجاری میان ایران و ویتنام هستیم.»

شافعی به ظرفیت‌های بالای اقتصادی دو طرف اشاره کرد و گفت: «ظرفیت اقتصادی دو کشور بسیار بالاست و رقم‌های موجود راضی کننده نیست. وزارت صنعت و تجارت ویتنام می‌تواند مهمترین اثرگذاری را در تسهیل روابط اقتصادی بین دو کشور داشته باشد.»

رئیس پارلمان بخش خصوصی ایران همچنین به حضور 5 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هیات اتاق ایران در سفر به ویتنام اشاره کرد و این همراهی را نشانه اهمیت افزایش روابط تجاری ایران با ویتنام و حمایت مجلس ایران از این تصمیم دانست.

شافعی ضمن تاکید بر ضرورت برقراری روابط بانکی میان ایران و ویتنام گفت: «در جریان سفر رئیس‌جمهوری ایران به ویتنام، تفاهم نامه‌ای بین بانک‌های مرکزی دو کشور امضا شد و قرار شد کمیته مشترک همکاری بین بانک‌های مرکزی دو کشور تشکیل شود. بانک مرکزی ایران، در این مورد پیگیری زیادی انجام داده اما پاسخ مورد انتظار هنوز دریافت نشده است.» رئیس اتاق ایران از وزارت صنعت و تجارت ویتنام خواست برای به سرانجام رسیدن این موضوع وارد عمل شود.

رئیس اتاق ایران درباره موافقت‌نامه تجارت ترجیحی دو کشور نیز گفت: «قبلاً مذاکراتی انجام شده و متن پیشنهادی ایران برای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی با ویتنام تهیه شده و ارسال شده است. امیدواریم هرچه زودتر بتوانیم به این توافق جامعه عمل بپوشانیم.»

به گفته شافعی، ایران به ویتنام فقط نگاه روابط دوجانبه اقتصادی ندارد بلکه ویتنام را دروازه ورود به بازار آسه‌آن می‌داند و از این نظر ارتقای روابط دو کشور بسیار بااهمیت است. شافعی همچنین اضافه کرد که ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی خود می‌تواند دروازه ورود کالاهای ویتنام به یک بازار 400 میلیون نفری منطقه اطراف خود باشد؛ ورود به بازار کشورهای سی آی اس، افغانستان و عراق.

شافعی درمورد روابط دو کشور در حوزه کشاورزی گفت: «در بخش کشاورزی، بعضی از محصولات تولیدی دو کشور، می‌توانند مکمل هم باشد. آنچه ایران نیاز دارد، ویتنام تولیدکننده عمده آن است؛ مثل میوه‌های گرمسیری و برنج  ویتنامی. تولیدات ایران هم در ویتنام خواهان بسیاری دارد. چراکه ما محصولاتی کشاورزی تولید می‌کنیم که ویتنام نیازمند آن است. بنابراین در بخش کشاورزی دو کشور می‌تواند همکاری بسیار سودمندی داشته باشد.»

شافعی با اشاره به تعاملات اقتصادی دو کشور گفت: «بر اساس بررسی‌های انجام شده در ایران، کیفیت برنج ویتنام برای ذائقه ایرانی بهتر از برنج هندوستان است؛ حتماً در آینده به این مورد توجه خواهیم کرد تا بتوانیم این محصول را بیشتر از ویتنام تهیه کنیم.»

او درباره مبادله محصولات کشاورزی گفت: «باید موافقتنامه‌هایی بین دو کشور امضا شود تا استانداردهای دو طرف مورد توجه قرار گیرد.»

در پایان، شافعی از برنامه اتاق ایران برای تشکیل اتاق مشترک ایران و ویتنام خبر داد و گفت که تشکیل این اتاق مراحل پایانی خود را طی می‌کند. او از همتای ویتنامی خود خواست روند تشکیل اتاق مشترک در هانوی نیز از سوی اتاق بازرگانی ویتنام دنبال شود تا هرچه سریع‌تر هدف ارتقای مبادلات تجاری «تا مرز 2 میلیارد دلار» محقق شود.

پیش‌ازاین، حسن روحانی و ترانگ تان سانگ، رئیس جمهور ویتنام، در سفر هیات سیاسی-اقتصادی ایران به هانوی اولین بار از برنامه دو دولت برای ارتقای روابط تجاری تا 2 میلیارد دلار خبر داده بودند.

ویتنام در حال بررسی توافق‌نامه تجارت ترجیحی با ایران

کائو کوک هانگ، معاون وزیر صنعت و تجارت ویتنام نیز با اشاره به سفر 7 ماه پیش هیات ایرانی به هانوی گفت: «بسیار خوشحالیم که در مدتی کوتاه پس از سفر رئیس‌جمهوری ایران به هانوی، میزبان تجار ایرانی در قالب هیات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هستیم.»

کائو کوک هانگ با اشاره به دیدارهای روسای جمهور دو کشور گفت: «بعد از این دیدارها وظایف ما به دلیل پیگیری کارهای عملیاتی سنگین‌تر شده است. سطح مبادلات تجاری 100 میلیون دلاری سال 2016 میان ایران و ویتنام  مناسب نیست و هدف ما در آینده نزدیک، افزایش حجم مبادلات دوجانبه به 2 میلیارد دلار است.»

معاون وزیر صنعت و تجارت ویتنام افزود: «همان طور که رئیس جمهور ایران هم تاکید داشته‌اند، ظرفیت میان دو کشور برای روابط اقتصادی حتی بیش از 2 میلیارد دلار است.»

هانگ گفت: «ایران اقتصاد بزرگ خاورمیانه است و ویتنام قطب شیلات و کشاورزی جنوب شرق آسیا. دو کشور در مدت زمان کم می‌توانند سطح مبادلات را افزایش دهند.»

کائو کوک هانگ با تاکید بر روابط چندجانبه همچنین خواستار سرمایه‌گذاری ایران در ویتنام شد و گفت که با افزایش حجم رابطه تجاری می‌توانیم به بازار بزرگ منطقه تبدیل شویم.

او با اشاره به گفته رئیس اتاق ایران مبنی بر مکمل بودن اقتصاد دو کشور گفت: «به اعتقاد من هم اقتصاد دو کشور مکمل یکدیگر هستند. ما فرصت‌های توسعه همکاری بسیاری داریم؛ باید چارچوب‌های حقوقی برای توسعه همکاری تجاری را آماده کرده و توافق‌نامه‌های تجارت ترجیحی امضا کنیم.»

معاون وزیر صنعت و تجارت ویتنام درباره توافق‌نامه تجارت ترجیحی پیشنهادی ایران گفت: «دولت ویتنام به وزارتخانه صنعت و تجارت دستور توسعه همکاری داده و ما به طور جدی در حال بررسی نحوه همکاری دو جانبه هستیم؛ به زودی بررسی‌هایمان در مورد موضوع تجارت ترجیحی را نهایی کرده و پاسخ مناسبی خواهیم داد. امیدواریم این توافق‌نامه به توسعه و افزایش حجم مبادله تجاری دو طرف کمک کند.»

موضوعات :
در همین رابطه