رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

رئیس اتاق ایران در دیدار با فرماندار هوشی‌مین

ایران و ویتنام می‌توانند همکاری‌های منطقه‌ای را گسترش دهند

غلامحسین شافعی در ملاقات با فرماندار هوشی‌مین ضمن اشاره به دستاوردهای دیدار روسای جمهور دو کشور گفت ویتنام می‌تواند راه ورود ایران به آ‌سه‌آن به عنوان پنجمین بلوک اقتصادی دنیا باشد؛ ایران هم در مقابل، می‌تواند یک راه مطمئن و کوتاه برای رسیدن به یک بازار 400 میلیون نفری برای ویتنام باشد.

01 اردیبهشت 1396 - 20:42
کد خبر : 8022
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

غلامحسین شافعی که در صدر هیاتی تجاری به ویتنام سفر کرده، با فرماندار هوشی‌مین، دیدار کرد.

در این نشست فرماندار هوشی‌مین، با اشاره به دیدار روسای جمهور دو کشور عنوان کرد: ایران و ویتنام در شرایط فعلی روابط خیلی خوبی باهم دارند. این دو کشور در حوزه گسترش روابط اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری با یکدیگر توافق دارند.

او  با اشاره به روابط دیرینه میان کشورش با ایران، گفت: «در سال گذشته میلادی شاهد دو اتفاق خوشایند در روابط دوجانبه بودیم که با سفر رئیس جمهور پیشین ویتنام آقای ترانگ تان سانگ به تهران و سفر رئیس جمهور ایران آقای حسن روحانی به هانوی رقم خورد؛ دیدارهایی که به نزدیکی بیشتر دو ملت منجر شده است. این دیدارها برای توسعه همکاری در زمنیه تجاری، انرژی، ICT و صنعت بسیار موثر بوده است.»

 او به موقعیت شهر هوشی‌مین و موقعیت اقتصادی-ژئوپلیتیکی آن اشاره کرد و آن شهر را یکی از موقعیت‌های مهم برای برقراری روابط تجاری دو کشور عنوان کرد: «ما در این شهر موقعیت خوبی برای فعالان اقتصادی ایرانی فراهم خواهیم آورد تا شرکت‌های ایرانی به راحتی در این شهر فعالیت کنند.»

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران نیز در این دیدار به تاریخ رابطه ایران و ویتنام اشاره کرد: «در شرایط جدید ویتنام یکی از هدف‌های دولت ایران برای توسعه روابط اقتصادی است.» او به تاریخ مبارزات استقلال‌طلبی ویتنام اشاره کرد و گفت: «ما می‌توانیم در حوزه اقتصادی روابط خوبی با ویتنام داشته باشیم.»

رئیس اتاق ایران به دیدارهای روسای جمهور دو کشور در هانوی و تهران اشاره کرد و گفت: «ثمره این دیدارها در همین مدت کوتاه، افزایش 22 درصدی حجم مبادلات تجاری بوده است. هم اکنون، ویتنام در میان 20 کشور اول هدف تجاری ایران قرار گرفته است.»

شافعی با اشاره به هدف‌گذاری 2 میلیارد دلاری برای مناسبات اقتصادی میان ایران و ویتنام در دیدار سال گذشته حسن روحانی و تران دای کوانگ گفت: «ظرفیت های اقتصادی دو کشور نشان از آن دارد که هدف تعیین شده به راحتی قابل دسترس است و امیدوارم اتاق‌های بازرگانی دو کشور، در زمان مناسب اهداف دو رئیس جمهور را محقق کنند.»

او تاکید کرد: «رئیس‌جمهوری ایران این ماموریت را به ما داده‌اند تا زمینه‌های روابط تجاری-اقتصادی را بررسی کرده و فراهم کنیم تا این دو کشور به هدف تعیین شده برسند.»

رئیس اتاق ایران گفت: «ما علاوه بر روابط دو جانبه تجاری، با توجه به موقعیت‌های دو کشور در فعالیت اقتصاد منطقه‌ای می‌توانیم با همکاری با هم به توفیق‌های خوبی برسیم.»

شافعی تاکید کرد که نگاه طرف ایرانی تنها به روابط دوجانبه نیست بلکه به دنبال همکاری‌های اثربخش در اقتصاد منطقه‌ای هر دو طرف است و اتاق ایران این موضوع را در دستور کار قرار داده است. او همچنین با اشاره به ظرفیت‌های بالای تجاری میان ایران و ویتنام، اقتصاد دو کشور را مکمل یکدیگر دانست و گفت که این موضوع می‌تواند محور تقویت همکاری های دوجانبه قرار گیرد.

به گفته شافعی، ویتنام می‌تواند دروازه ورود ایران به پنجمین بلوک اقتصادی دنیا، یعنی کشوهای آ‌سه‌آن، باشد؛ ایران هم در مقابل، می‌تواند یک راه مطمئن و کوتاه برای رسیدن به یک بازار 400 میلیون نفری در منطقه اکو، آسیای مرکزی، قفقاز، افغانستان و عراق برای ویتنام باشد.

او تصریح کرد: «همکاری ایران و ویتنام می‌تواند در گسترش روابط دو منطقه شرق و خاورمیانه اثرگذار باشد.» به گفته شافعی در این زمینه همکاری‌های بانکی، تجاری و سرمایه‌گذاری در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس اتاق ایران گفت: «ما به عنوان نمایندگان بخش خصوصی، مصمم هستیم پاسخ مناسب را در زمان مناسب به اراده سران دو کشور برای رسیدن به مناسبات اقتصادی 2 میلیارد دلاری بدهیم و بسیار امیدوار هستیم که در این راه توفیق پیدا کرده و به اهداف دو رئیس‌جمهوری جامعه عمل بپوشانیم.»

شافعی گفت: «در سفر سال گذشته هیات سیاسی-اقتصادی ایران به ویتنام، سه توافقنامه عمده به امضا رسید که شامل تشکیل کمیته مشترک بانکی، بررسی توافقنامه تجارت ترجیحی و توافقنامه میان وزارتخانه‌های کشاورزی دو کشور برای تقویت همکاری‌ها بوده است. ایران قدم‌های مهمی در هر سه زمینه برداشته و منتظر پاسخ مناسب از سوی دولت ویتنام است.» او تاکید کرد: «در این سفر، رئیس‌جمهوری ویتنام بررسی این توافقنامه‌ها، مسائل قرنطینه‌‌ای بین دو کشور برای روابط اقتصادکشاورزی و بانکی را مورد تاکید قرار داد. ایران و ویتنام می‌توانند در حوزه کشاورزی، صنعت، نفت، پتروشیمی، توسعه صنایع کوچک و متوسط، معدن و ICT همکاری خوبی باهم داشته باشند.»

موضوعات :
در همین رابطه