رادیو مجازی اتاق ایران: 9 فروردین 1404

رئیس اتاق بجنورد در جلسه شورای اداری استان خراسان شمالی مطرح کرد

ستون اقتصاد پویا، تولید است | واردات برای کاهش قیمت‌ها، بزرگ‌ترین رقیب و آفت تولید

رئیس اتاق بجنورد گفت: تولید ستون فقرات یک اقتصاد پویا است و سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذار، این ستون را استوار نگه می‌دارد.

18 فروردین 1404 - 10:13
کد خبر : 84492
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

عباس کاظمی در نخستین جلسه شورای اداری استان در سال 1404، افزود: در کشورمان ایران باوجود منابع عظیم انسانی و طبیعی بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌ها به دلیل تورم و سود سپرده‌های بانکی به سمت فعالیت‌های غیر مولد مانند طلا و سکه و ارز نهایتاً زمین هدایت می‌شود.

وی با بیان اینکه در علم اقتصاد به سرمایه‌های مردم که با سرعت قابلیت نقد شوندگی داشته باشند نقدینگی گفته می‌شود، اظهار کرد: اگر حجم نقدینگی بالا رود تورم ایجاد می‌کند و اگر حجم نقدینگی پایین باشد رکود به وجود خواهد آمد.

کاظمی افزود: در صورت ایجاد تورم دولت‌ها برای کمک به قدرت خرید مردم و پایین آوردن قیمت‌ها متوسل به واردات می‌شوند که بزرگ‌ترین رقیب و آفت تولید است؛ لذا هدایت این نقدینگی به سمت تولید فراتر از یک‌ساله اقتصادی تأثیرات عمیقی بر جامعه ازجمله ایجاد اشتغال پایدار، کاهش وابستگی به واردات و توسعه تاب‌آوری و فناوری خواهد داشت.

وی اظهار کرد: بنا به اعلام بانک مرکزی در دی‌ماه ۱۴۰۳ حجم نقدینگی به بیش از ۹۷۲۳ هزار میلیارد تومان یا به عبارت ساده‌تر ۹/۷ هزار همت رسیده است و طی اعلام وزیر وقت اقتصاد معادل ۱۴۰ میلیارد دلار و درباره این حجم نقدینگی در پایان اسفندماه تورم 32.5 درصدی و سکه ۱۰۰ میلیونی و طلای هر گرم بالای ۸ میلیون و دلار بالای ۱۰۰ هزار تومان را پدید آورده است.

 رئیس اتاق بجنورد تصریح کرد: از نگاه ساده شاید کشور با یک چالش و تهدید تورمی روبرو باشد اما مثل همیشه مقام معظم رهبری با تیزبینی و نکته‌سنجی و دقت نظر شعار (سرمایه‌گذاری برای تولید) را اعلام فرمودند و نقشه و راهی تبیین فرمود که از این تهدید یک فرصت می‌توان ساخت و از این فرصت طلایی استفاده نمود به این صورت که اگر فقط ۲۰ درصد از این حجم نقدینگی به سمت تولید طی ۵ سال هدایت شود می‌توان بیش از ۷۲۷ هزار شغل ایجاد کرد و تولید ناخالص ملی را ۱۰ درصد رشد و افزایش داد

تعریف بسته سرمایه‌گذاری با تعریف نقشه راه برای مدیران دستگاه‌های اجرایی، الزامی است

بهمن نوری، استاندار خراسان شمالی نیز در این نشست با بیان اینکه در سایه وفاق و همدلی مشکلات واحدهای تولیدی را حل کنیم گفت: ارتباط دانشگاه با صنعت قطع شده و این یکی از مشکلات استان است محصول دانشگاه را باید در واحدهای تولیدی باشد.

وی افزود: رخی مدیران از آخرین نسخه آمایش سرزمین اطلاع ندارند؛ باید اشراف و تسلط داشته باشید.

نوری خطاب به فعالان اقتصادی گفت: امسال سه‌شنبه‌های تسهیلگری را در اتاق بازرگانی ایجاد کردیم و با برطرف کردن موانع کار سرمایه‌گذاران، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی درصدد انجام کار ارزنده خواهیم بود.

با اعتماد و جلب رضایت سرمایه‌گذاران، تولید و اقتصاد شکوفا خواهد شد

آیت‌الله حسینی خراسانی عضو فقهای شورای نگهبان و نماینده مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: اگر قرار است در سال جدید با شعار سرمایه‌گذاری برای تولید حرکت کنیم، باید رضایت مردم را داشته باشیم.

وی افزود: بخش خصوصی فعال شود؛ دولت حق مداخله و رقابت با مردم را ندارد. دولت باید بستر را فراهم و موانع را برطرف و هدایت و مدیریت کند تا بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری به انحراف کشیده نشود.

حسینی ادامه داد: خراسان شمالی ظرفیت‌های بالقوه‌ای دارد و باید سرمایه‌گذاران داخل و خارج از استان و کشور شناسایی شوند.

سرمایه‌گذاران بخش دولتی و خصوصی باید برای تحقق شعار سال کمک کنند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نوری نماینده ولی‌فقیه در استان نیز گفت: سرمایه‌گذاران بخش دولتی و خصوصی باید برای تحقق شعار سال کمک کنند.

وی افزود: برای سرمایه‌گذاری جهت تولید باید سرمایه‌های بخش خصوصی هم جذب شود اما این بخش هم نیاز دارند تا با طرح و برنامه از سوی دستگاه‌های اجرایی کمک‌حال و ادامه‌دهنده مسیر باشند.

توجه به آمایش سرزمین برای سرمایه‌گذاری‌ها الزامی است

عباس قدرتی رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی نیز درادامه گفت: مدیران دستگاه‌های اجرایی نباید در حوزه سرمایه‌گذاری شتاب‌زده عمل کنند و تصمیم‌گیری‌ها برای رونق تولید باید بر اساس ظرفیت‌ها انجام شود.

وی افزود: مسئولان و مدیران بخش‌های اجرایی برای تحقق شعار سال وظیفه دارند و از همه ظرفیت‌ها باید برای تحقق این امر بهره گیرند.

وی ادامه داد: خراسان شمالی با گذشت سال‌ها همچنان کمبودهایی در بخش‌های مختلف راه و فرودگاه دارد که تأمین آن باید با هم‌افزایی دستگاه در دستور کار قرار گیرد.

موضوعات :
در همین رابطه