قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اتاق بازرگانی باید به محور فعالیتهای اقتصادی و توسعه صادرات تبدیل شود، گفت: با توجه به کارکرد و نقش اتاقهای بازرگانی و ارتباط مطلوبی که بین این وزارت با اتاق میطلبد که از این ظرفیت برای توسعه فعالیتهای اقتصادی بیشازپیش استفاده شود.
محمدصادق مفتح در نشست کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان ایلام در مرز مهران، فعالیتهای بازارچههای مرزی استان ایلام را راهبردی دانست و افزود: بازارچههای مرزی یکی از اهرمهای مقابله با تحریمها هستند.
مفتح با بیان اینکه یکی از مهمترین اهرمهای مقابله با تحریمها، بهویژه در مناطق مرزی توسعه بازارچههای مرزی است گفت: دولت حمایتهای لازم را برای راهاندازی و توسعه این مراکز به عمل خواهد آورد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام نیز در این نشست بر ضرورت ایجاد بازارچههای مرزی چنگوله، چیلات و هلاله شمالی با عراق تأکید کرد و گفت: با ایجاد این بازارچهها فرصتهای مطلوبی برای توسعه ارتباط تجاری با کشور همسایه ایجاد میشود.
سیدمحمد موسوی نسب همچنین به مشکلات بخش تجارت در مرز مهران اشاره کرد وافزود: قطعی مداوم سیستم اینترنت و برق، کاهش ورود کامیونهای عراقی به مرز مهران، بالا بودن عوارض گمرکی عراق در مرز مهران در مقایسه با دیگر مرزها و سخت گیری در ورود تجار عراقی به مرز از جمله مشکلات بخش تجارت در مهران است.
وی با اشاره به اینکه عراق در روبروی قسمت جنوبی پایانه مهران اقدام به ایجاد محوطه گمرکات کرده که بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد افزود: در حالیکه از سوی ما هیچگونه اقدامی برای ایجاد محوطه گمرکات برای صادرات به عراق انجام نشده که این موضوع ظرف آینده نزدیک باعث بروز مشکلات برای صادرات میشود که لازم است در این زمینه اقدام سریع برای جا به جایی گمرکات استان به روبروی عراق انجام گیرد.
رئیس اتاق ایلام اخذ عوارض از صادرات محصولات کشاورزی را از دیگر مشکلات مرز دانست و گفت: هرگونه اخذ عوارض بر صادرات ممنوع است.
موسوی نسب یادآور شد: محوطه تخلیه و بارگیری مرز بین المللی مهران کوچک است که ضرورت دارد زمینهای مجاور به محوطه الحاق شوند.
دبیر اتاق تعاون ایلام نیز در این نشست بر ضرورت حمایت همه جانبه از فعالان مرزنشین در این استان تأکید کرد.
فرزاد فیض الهی گفت: 220 هزار نفر زیر پوشش فعالیتهای تعاونیهای مرزنشینان استان ایلام قرار دارند که باید مورد توجه و حمایت قرار گیرند.
وی ادامه داد: نقش و کارکرد تعاونیهای مرزنشین در اشتغال مرزی، ایجاد فضای کسب و کار و رونق اقتصادی منطقه بسیار پر اهمیت است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری ایلام نیز در این جلسه تأکید کرد: ایجاد و راهاندازی بازارچه مرزی مهران از نیازهای مهم استان در حوزه صادرات است.
عباس میرزاد گفت: رایزنیهای لازم برای بازگشایی این بازارچه با تمام توان در حال انجام است.
وی با اشاره به تصویب طرح جامع منطقه آزاد مهران، اظهار داشت: با انتخاب و معرفی هیأتمدیره این منطقه، فعالیتهای اقتصادی در استان ایلام و شهرستان مهران رونق بیشتری خواهد گرفت و در نهایت شاهد رشد اقتصادی در استان خواهیم بود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان ایلام نیز با اشاره به اهمیت صادرات غیرنفتی، حمایت از این بخش را یکی از اولویتهای دولت عنوان کرد.
رضا محمدرحیمی گفت: محصولات پتروشیمی، مصالح ساختمانی، محصولات کشاورزی و غذایی، فرش و صنایع دستی، از جمله مهمترین کالاهای غیرنفتی صادراتی از مرز مهران هستند.