رادیو مجازی اتاق ایران: 2 اردیبهشت 1404

صمد حسن‌زاده در نشست با سفیر تایلند در ایران

توسعه روابط تجاری ایران و تایلند نیازمند ایجاد سازوکارهای مالی مشترک است | تأکید بر ایجاد اتاق مشترک در مسیر همکاری‌های بیشتر

رئیس اتاق ایران با اشاره به حجم پایین مبادلات تجاری ایران و تایلند بر ضرورت ایجاد سازوکارهای مالی مشترک میان دو کشور تأکید کرده و گفت: ایجاد اتاق مشترک ایران و تایلند به افزایش همکاری‌های نزدیک دو طرف کمک خواهد کرد.

02 اردیبهشت 1404 - 13:56
کد خبر : 84840
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: باید سازوکارهای مشترکی برای نقل و انتقالات مالی میان ایران و تایلند تعریف شود. توسعه روابط تجاری دو کشور نیازمند برقراری چنین سازوکاری است.

صمد حسن‌زاده، در نشست مشترک با پیکیت بونساد، سفیر تایلند در ایران، ادامه داد: تایلند و ایران ظرفیت‌های بزرگی دارند که هم به صورت تهاتر و هم در قالب سرمایه‌گذاری‌های مشترک در ایران و تایلند می‌توانند همکاری خوبی با هم داشته باشند.

او با تأکید بر اینکه بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی دو کشور در کنار دولت‌ها باید برای توسعه همکاری‌های تجاری تلاش کنند، افزود: در این راستا تشکیل اتاق مشترک ایران و تایلند در ایران و اتاق مشترک متناظر آن در تایلند می‌تواند ارتباطات تجاری بین بخش‌های خصوصی دو کشور را منسجم‌تر پیش ببرد. امیدوارم تفاهم‌نامه این اقدام به زودی به امضای اتاق های بازرگانی دو طرف برسد.

حسن‌زاده با اشاره به حجم پایین تجارت دو جانبه ایران و تایلند، اظهار کرد: معتقدم با ارتباط فعالین اقتصادی و بازرگانان دو کشور می‌توان این حجم تجاری را به چند میلیارد افزایش داد. تایلند دروازه کشورهای آسه‌آن محسوب می‌شود و فرصت بسیار خوبی برای صادرات مجدد محصولات ایرانی خواهد بود.

او به مزیت‌های تایلند در تولید محصولات کشاورزی به ویژه برنج اشاره کرد و ادامه داد: به دلیل وجود نیروی انسانی ارزان، مواد اولیه معدنی و یارانه انرژی، تولید در ایران برای صادرات بسیار توجیه داشته و رقابتی است و این مزیت خوبی برای همکاری دوجانبه است.

رئیس اتاق ایران افزود: ارائه خدمات فنی و مهندسی در ساخت جاده، پل، پالایشگاه، پتروشیمی، تولید مصالح ساختمانی، مواد اولیه پتروشیمی و پلیمری، تجهیزات پزشکی و داروسازی، صنایع‌دستی به ویژه فرش و گردشگری از جمله حوزه‌های دارای مزیت ایران برای همکاری‌های مشترک محسوب می‌شوند.

او با دعوت از سفیر تایلند برای بازدید از رویداد ایران اکسپو، گفت: اعزام و پذیرش هیات های تجاری میان دو کشور از گام‌های مهم در مسیر افزایش سطح تجارت ایران و تایلند است. در این رابطه ما آمادگی پذیرش هیات های تجاری تایلند و اعزام هیاتی به این کشور هستیم.

در ادامه پیکیت بونساد، سفیر تایلند در ایران، با بیان اینکه حجم تجارت دو کشور ناچیز است اما فرصت‌های زیادی برای همکاری وجود دارد، گفت: البته حجم تجارت دو کشور در سال 2024 نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته که امیدوارکننده است.

او تأکید کرد: تعاملاتی از این دست بین اتاق ایران و سفارت تایلند و همچنین بین اتاق‌های بازرگانی دو کشور می‌تواند در توسعه همکاری‌های تجاری بسیار مؤثر باشد.

بونساد یادآور شد: آسه‌آن یک بازار مهم 600 میلیونی است و ایران هم علاوه بر اینکه کشور بزرگی می‌تواند دروازه‌ای برای ورود تایلند به بازار غرب آسیا و آسیای میانه باشد. همچنین تایلند جز شرکای اقتصادی بریکس است و عضویت ایران در بریکس زمینه خوبی برای همکاری‌های بیشتر فراهم کرده است.

او گفت: با همه این‌ها یکی از مشکلات مهم در مسیر همکاری‌های اقتصادی، موضوع تعاملات بانکی است. تهاتر رویکرد خوبی است اما اگر بتوانیم راه‌حل‌های دیگری پیدا کنیم که این مشکل را حل کنیم به توسعه روابط کمک خواهد کرد.

سفیر تایلند در ایران بیان کرد: متن تفاهم‌نامه همکاری میان دو اتاق بازرگانی آماده است و باید زودتر به امضای طرفین برسد. قطعاً تبادل هیات های تجاری در توسعه همکاری‌ها سودمند است.

او از برگزاری نمایشگاه سه‌روزه از ظرفیت‌های و توانمندی‌های صادراتی تایلند در 27 آگوست در برج میلاد خبر داده و گفت: در نظر داریم 30 شرکت تایلندی در حوزه‌های بهداشت، صنایع غذایی، جواهرات و ... را به ایران بیاوریم. قطعاً این اقدام می‌تواند بستر مناسبی برای توسعه روابط تجاری ایران و تایلند باشد.

در همین رابطه