رادیو مجازی اتاق ایران : 17 خرداد 1404

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بجنورد اعلام کرد

قطع برق کشاورزی، سبب ایجاد تنش آبی برای کشت بهاره می‌شود

محمد محمدی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بجنورد با اشاره به اینکه امسال، قطع برق کشاورزی از فروردین آغاز شده، نسبت به تأثیر این مسئله بر تنش آبی کشت بهاره هشدار داد.

03 اردیبهشت 1404 - 09:48
کد خبر : 84852
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بجنورد گفت: ناترازی انرژی در بخش کشاورزی در سال‌های اخیر سبب بروز خسارات و آسیب جدی به محصولات کشاورزی و همچنین سیستم پمپاژ و شناورهای چاه شده است؛ اما امسال قطعی برق چاه‌های کشاورزی برخلاف سال‌های گذشته از فروردین‌ماه سال ۱۴۰۴ آغاز شده و این مسئله سبب ایجاد تنش آبی برای محصولات کشت بهاره (گندم، جو، دانه‌های روغنی و..) می‌گردد.

محمد محمدی در اولین جلسه سه‌شنبه‌های تسهیل گری ادامه داد: ازاین‌رو با توجه به کاهش شدید نزولات آسمانی در استان می‌بایست تدابیری از سوی دستگاه‌های متولی جهت به حداقل رساندن خسارات ناشی از این امر صورت پذیرد

وی اظهار کرد: با توجه به فرسودگی سیستم انتقال برق در کشور و هدررفت بخشی از انرژی در سیستم می‌بایست آسیب‌شناسی این مسئله موردتوجه قرار گیرد.

محمدی افزود: ازآنجایی‌که اولویت استان در بخش کشاورزی است باید برنامه‌ریزی، تدوین و اجرای سیاست‌های توزیع انرژی به‌ویژه در بخش کشاورزی استان به‌گونه‌ای باشد تا از خسارات وارده و بروز معضلات اجتماعی ناشی از این امر جلوگیری گردد.

وی اظهار کرد: آنچه به نظر می‌رسد تسریع در ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری، افزایش نرخ خرید تضمینی در تولید انرژی خورشیدی با حمایت دستگاه‌های اجرایی و ورود بخش خصوصی و تسهیلگری در این امر به جد صورت پذیرد.

تلفات ۵۰ درصدی قطعی برق در اراضی آبی کشاورزی

سامان محمدی، مدیر آب‌وخاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود با قطع برق چاه‌های کشاورزی استان، با تلفات ۵۰ درصدی محصول در اراضی آبی کشاورزی مواجه شویم.

وی افزود: ۳۳۸۶ حلقه چاه آب در استان وجود دارد که ۲۶۰۹ حلقه چاه کشاورزی دارای پروانه است که مساحت ۲۰ تا ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی را مشروب می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اکنون روزانه حدود هفت ساعت برق چاه‌های کشاورزی استان قطع می‌شود، تأکید کرد: در حال حاضر زمان اوج آبیاری زمین‌های کشاورزی آبی است که قطع برق، فاجعه‌ای بزرگ برای محصولات کشاورزی به‌حساب می‌آید.

محمدی افزود: با قطع برق هفت ساعته چاه‌های کشاورزی در طول روز، عملاً ۳۰ درصد از اراضی آبی، آبیاری نمی‌شوند که می‌تواند خسارت زیادی را وارد کند. قطع برق چاه‌های کشاورزی علاوه بر اینکه موجب کاهش تولید محصول می‌شود، سبب بروز خسارت به شناورهای داخل چاه و پمپاژها نیز می‌شود.

کاهش بارندگی و عقب‌ماندگی مزارع خراسان شمالی از لحاظ رویشی

محمد رضایی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز با اشاره به کاهش بارندگی در سال زراعی جاری از عقب ماندگی مزارع این استان از لحاظ رویشی خبر داد.

وی با بیان اینکه میزان بارش استان از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون ۹۳.۴ میلی متر بوده است، اظهار کرد: این میزان، کاهش ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد که موجب شده است مزارع استان در حال حاضر ضعیف باشد.

رضایی بیان کرد: اکنون هوای گرم و خشک در استان حاکم شده که شرایط خیلی خوبی برای فعالیت آفات در استان بخصوص سن گندم فراهم شده است.

وی تصریح کرد: طبق بررسی‌های انجام‌شده تا اسفند سال گذشته پیش‌بینی کاهش ۲۰ درصدی برداشت محصول در سال زراعی انجام شده که البته این عدد نسبت به ماه‌های مختلف تا زمان برداشت محصول متغییر است.

مدت زمان قطع برق چاه‌های کشاورزی در خراسان شمالی کاهش یافت

سرپرست شرکت برق خراسان شمالی گفت: مدت زمان قطع برق چاه‌های آب کشاورزی در این استان، مدیریت شد و کاهش یافت.

محمدرضا رمضانی، با اشاره به اینکه قطع برق چاه‌های کشاورزی در این استان دو مرتبه در طول روز انجام می‌شد، اظهار کرد: قطع برق چاه‌ها، یک مرتبه همراه با برق خانگی و دیگری در زمان اختصاصی قطع برق چاه‌ها انجام می‌شد که سبب گلایه شدید کشاورزان بخصوص از ابتدای سال تاکنون شده بود.

وی افزود: با بررسی‌های صورت گرفته، تنظیمات کنتورهای برق چاه‌ها تغییر یافت که اگر قرار است برق آن‌ها قطع شود، یک مرتبه در طول روز انجام شود.

موضوعات :
در همین رابطه