گردشگری زمینه افزایش فرصتهای شغلی و افزایش درآمد برای مناطق گردشگری فراهم مینماید که استان خراسان شمالی باوجود مناطق گردشگری بکر و بینظیر و جاذبههای زیاد تاکنون از این مزایا زیاد بهرهمند نبوده است و بهنوعی بیشتر مسافران و زائران از این مسیر گذری هستند که باید تلاشها برای ماندگاری مسافران انجام شود.
تبلیغات و برندسازی از ابزارهای مؤثر معرفی کالا، جذب گردشگر و افزایش رونق اقتصادی است، مزیتی که آنگونه که بایدوشاید در صنعت گردشگری در استان خراسان شمالی به آن توجه نشده است.
رحمان بردی افروز، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بجنورد، گفت: اکنون مناطق گردشگری استان خراسان شمالی و جاذبههای آن نیازمند تبلیغات است که در این خصوص باید بیشتر بپردازیم.
وی گفت: مشکلات ساختاری حوزه گردشگری استان ازجمله کمبود زیرساختها، ضعف تبلیغات و نبود امکانات لازم برای جذب گردشگران داخلی و خارجی باید بهصورت جدی موردبررسی قرار گیرد.
وی اظهار کرد: یکی از مهمترین چالشها در مسیر جذب گردشگر داخلی و حتی خارجی، تبلیغات ناکافی در سطح کشور و همچنین بینالمللی است، درحالیکه استان دارای جاذبههای بسیار برای بحث صنعت گردشگری است اما ما هنوز نتوانستهایم تبلیغات مهندسیشده و معرفی مؤثری از جاذبههای گردشگری این خطه را در داخل کشور و خارج از مرزها ارائه کنیم.
افروز گفت: خراسان شمالی استانی که قومیتهای مختلف را در خود جای داده و گنجینه فرهنگها نام گرفته است این خود ظرفیتی برای جذب گردشگری خارجی است چراکه با کشورهایی همسایه هستیم که همزبان با قوم ترکمن هستند.
در ادامه رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بجنورد با اشاره به پتانسیلها و ظرفیت گردشگری استان خواستار تبلیغات بیشتر در این خصوص شد و افزود: استان ازنظر زیرساختهای مثل هتل ضعیف است اما همین ظرفیتها و بوم گردیها، اقامت گاهها و هتلهای استان نیز بهدرستی معرفی نشدهاند.
وی گفت: در جایجای استان خراسان شمالی بوم گردیهای بسیار مناسبی وجود دارد که میتواند فرصت مناسبی برای جذب گردشگری باشد اما بهدرستی به گردشگران معرفی نشده است درحالیکه فرصتهای بینظیری هستند.
استان خراسان شمالی با ۱۱۵ جاذبه گردشگری، ۲۴ منطقه نمونه ملی و استانی و هشت روستای هدف گردشگری مقصدی بکر برای طبیعت دوستان و علاقهمندان به فرهنگ و آیینهای اقوام مختلف است