به گزارش روابط عمومی اتاق بجنورد، حامد چمن رخ تصریح کرد: به دلیل همنشینی اقوام و قومیتهای مختلف ازجمله فارس، ترک، کرمانج، ترکمن از تنوع زیادی بهره مند است چرا که هر کدام از این قومیتها دارای خصوصیات و بافتههای ویژهای هستند که منحصر به فرهنگ خودشان است و همین امر موجب شده است که فرش این دیار دارای اصالت باشد.
وی تصریح کرد: خراسان شمالی ظرفیتهای بسیار بالا در تولید فرش دستباف دارد و شاهد تنوع در این زمینه ازجمله فرش کردی، ترکی و ترکمن هستیم و فرش ابریشم دو رو که در منطقه راز و جرگلان این استان تولید میشود هم ظرفیت بسیار بالایی برای این منطقه محسوب میشود.
چمن رخ گفت: قالیچه دوروی روستای «دویدوخ» در منطقه ترکمن نشین راز و جرگلان خراسان شمالی که روایتگر هویت تاریخی و فرهنگی این خطه است.
ایشان خاطر نشان کرد: فرش ترکمن در دنیای کسب و کار امروز بیش از همه نیاز به برندسازی و بازاریابی علمی و متفاوت با سبک سنتی دارد.
وی به برگزای نمایشگاهها ها اشارهای کرد و گفت: بعضاً برخی از سازمانها و ارگانها در غرفههایی از نمایشگاه به معرفی فرش استان میپردازند اما در بیشتر نمایشگاهها تمام سبد فرش استان به صورت منسجم آنچنان معرفی نشده است.
رئیس کمیسیون فرش، هنر، صنایعدستی اتاق بجنورد خاطر نشان کرد: تولیدکنندگان فرش استان توانایی برگزاری و شرکت در نمایشگاههای معتبر را ندارند که این امر باید با کمک سازمانها و ارگانها انجام شود ولی متاسفانه به فراموشی سپرده شده است.
در این استان ۱۲۰ کارگاه غیرمتمرکز قالی بافی وجود دارد و طبق اعلام سازمان صمت حدود ۲۶ هزار هنرمند در صنعت فرش خراسان شمالی فعالیت میکنند و این فرشبافان در حال حاضر با مشکلات زیرساختی مواجه هستند که برای رونق این صنعت باید برنامهریزی بهتری برای حل این چالشها انجام داد.