رادیو مجازی اتاق ایران: 22 اردیبهشت 1404

سیدمهدی طبیب‌زاده در کمیسیون واردات و صادرات اتاق کرمان مطرح کرد

صنایع بزرگ نسبت به توانمندی‌های کرمان بازنگری کنند

رئیس اتاق کرمان در جمع فعالان اقتصادی استان کرمان، با برشمردن ظرفیت‌های اقتصادی استان بر لزوم اعتماد صنایع بزرگ به واحدهای کوچک و متوسط استان و کمک به بالندگی آنها تأکید کرد.

24 اردیبهشت 1404 - 13:12
کد خبر : 85345
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان با بیان اینکه کرمانی‌ها در هر زمینه‌ای که وارد شوند به بهترین شکل ممکن عمل می‌کنند و هیچ توقعی ندارند جز اینکه مانند استان‌های دیگر دیده شوند، خطاب به صنایع بزرگ استان گفت: نگاهی دیگر به توانمندی‌های کرمان داشته باشید و با وسعت نظر به صنایع کوچک و متوسط اعتماد کنید تا موضوع میانه گمشده در استان حل شود.

به گزارش روابط عمومی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشست کمیسیون واردات و صادرات اتاق کرمان و جمعی از فعالان اقتصادی استان با مدیرعامل میدکو، با بیان اینکه اگر محیط مناسب فراهم باشد، قطعه‌سازی و صنعتگری رشد می‌کند، افزود: بهتر است صنایع بزرگ استان، بازار و نیازهای خود را به لحاظ اقتصادی، رسالت و مسئولیت اجتماعی و به‌صرفه بودن، از کرمان تأمین کنند زیرا تهیه نیازها از سایر استان‌ها، منافعی ایجاد می‌کند.

رئیس اتاق کرمان ضمن قدردانی از سرمایه‌گذاری‌ها و اشتغال‌زایی میدکو در کرمان، تصریح کرد: بخش خصوصی واقعی با جسارت بسیاری پای‌کار ایستاد و باوجود تمام مشکلات سرمایه‌گذاری در کرمان انجام شد و حالا باید بهره‌برداری صحیح انجام شود.

وی با اشاره به مشکلات شرکت‌های میدکو در کرمان، ادامه داد: همه باید کمک کنیم تا این مشکلات حل شود تا هم از بیکاری افراد جلوگیری کنیم و هم اینکه این سرمایه‌گذاری در استان ماندگار شود و از آن بهره ببریم. طبیب زاده با اعلام آمادگی اتاق کرمان برای همراهی در حل مشکلات میدکو اظهار کرد: اتاق کرمان رسالت خود را حمایت از همه واحدهای صنعتی می‌داند.

عزم جدی اتاق کرمان برای ارتباط بهتر صنایع بزرگ با واحدهای کوچک و متوسط استان

در ادامه رئیس کمیسیون واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان با اشاره به وجود چهار شرکت بزرگ صنعتی معدنی گل گهر، گهر زمین، میدکو و شرکت صنایع مس در استان، اظهار کرد: این صنایع خدمات بسیاری را در استان داشته و اشتغال‌زایی کرده‌اند، بنابراین تلاش داریم تا ارتباط این صنایع با اتاق و فعالان اقتصادی بیشتر شود، به همین دلیل نشست‌هایی را با این صنایع برگزار می‌کنیم.

مظفر محمدی، با اشاره به پرداخت 75 درصدی مالیات استان از سوی صنایع بزرگ، اظهار کرد: باوجود خدمات بسیار این واحدهای صنعتی در استان اما متأسفانه ارتباط این صنایع با تشکل‌های اتاق و همچنین واحدهای کوچک و متوسط استان کم است در حالی که اگر این ارتباط برقرار شود راحت‌تر می‌توانند برنامه‌های خود را در استان پیش ببرند.

وی در راستای ارتباط بهتر میدکو با صنایع کوچک و متوسط پیشنهاد کرد: پلتفرم یا سامانه‌ای طراحی شود تا نیازهای چهار شرکت زیرمجموعه میدکو در استان کرمان، در قالب این سامانه اعلام شود تا بتوانیم این نیازها را در داخل استان برطرف کنیم و از ظرفیت واحدهای تولیدی استان استفاده کنیم.

میدکو با ایجاد مرکز مهارت آموزی به تربیت نیروی ماهر در کرمان کمک کند

رئیس کمیسیون صنعت اتاق کرمان نیز در این نشست به بیان مهمترین خواسته‌ها و انتظارات استان از شرکت میدکو پرداخت و گفت: شرکت‌های بسیاری در استان کرمان در حوزه قطعه‌سازی فعالیت می‌کنند و خواسته مشخص آنها حمایت هلدینگ میدکو از صنایع کوچک و متوسط استان بوده و انتظار ما این است که مشارکت و استفاده از توانایی شرکت‌های بومی استان در تأمین قطعات و ارائه خدمات به شرکت‌های زیر مجموعه میدکو افزایش یابد.

حامد بدرآبادی، به چالش واحدهای کوچک و متوسط استان در تأمین نیروی انسانی ماهر و متخصص اشاره کرد و افزود: شرکت‌های بزرگ استان با توان مالی و درآمدهای بالا می‌توانند بیشتر نیروی انسانی ماهر و نیمه ماهر استان را جذب کنند که این امر برای صنایع کوچک چالش برانگیز است بنابراین از میدکو درخواست داریم در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خود به این موضوع توجه کرده و با ایجاد مرکز مهارت آموزی در استان کرمان به تأمین نیروی انسانی ماهر واحدهای کوچک استان توجه کند.

وی حمایت از استارت آپ ها و شرکت‌های نوپا با ایده‌های ناب و جذاب را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: گلایه مندی این استارتاپ‌ها از مجموعه صنعتی استان، عدم حمایت و توجه کافی به ویژه از سوی واحدهای بزرگ است و میدکو در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خود می‌تواند از استارت آپ های استان حمایت کند.

بدرآبادی موضوع آینده استان در دوران پسا معدن را مطرح کرد و گفت: یکی از مسائلی که ذهن همه مردم، مسئولین و نخبگان استان را مشغول کرده، آینده استان پس از اتمام منابع معدنی است که سرنوشت واحدهای صنعتی، معدنی و فرآوری استان و وضعیت اقتصاد و مردم کرمان چگونه خواهد بود؟ بنابراین از شرکت میدکو درخواست داریم برنامه خود برای آینده استان را اعلام کند و راهکارهای خود برای کمک به استان را ارائه دهد.

میدکو از پیشنهادات ارزش آفرین و نوآورانه صنعتی معدنی در کرمان حمایت می‌کند

در پایان این نشست مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) به معرفی فعالیت‌های این شرکت در کرمان پرداخت و گفت: بیشترین سرمایه‌گذاری میدکو در استان کرمان بوده و در واقع دومین بنگاه بزرگ اقتصادی استان و اولین بنگاه بزرگ خصوصی کرمان است که در حدود 12 سال گذشته نزدیک به شش میلیارد دلار در حوزه معدن و صنایع معدنی در استان سرمایه‌گذاری کرده است.

علیرضا ابراهیمی، با بیان اینکه باور داریم که اگر هرکسی کار خود را به درستی انجام دهد جامعه نیز ساخته خواهد شد، افزود: تصور نباید این باشد که میدکو منابع را استفاده می‌کند اما کاری برای استان انجام نمی‌دهد، در حالی که اکنون بیش از 15 درصد اشتغال استان متکی به میدکو است؛ آیا این فعالیت‌ها استان را توسعه می‌دهد یا از بین می‌برد؟

وی با اشاره به مشکلات هلدینگ میدکو، اظهار کرد: ما مکلف هستیم که در استان خدمت رسانی کنیم، برای توسعه دادن استان آماده‌ایم و اگر پیشنهادات ارزش آفرین ارائه شود از آنها حمایت می‌کنیم اما اگر یک بنگاه اقتصادی نتواند حیات خود را ادامه دهد، توسعه نیز متوقف خواهد شد. ابراهیمی با گلایه از قطعی برق و ضربه به صنایع، ادامه داد: تقاضاهای خرد را باید به تولید کلان متصل کرده و ارزش خلق کنیم.

مدیرعامل میدکو با بیان اینکه صددرصد به نوآوری که ارزش خلق کند، اعتقاد داریم و از نوآوری که متناسب با صنعت ما باشد حتماً حمایت می‌کنیم، ادامه داد: با محوریت اتاق کرمان، از شرکت‌های توانمند کرمانی بازدید می‌کنیم تا شروعی برای همکاری متقابل باشد. همچنین فعالان اقتصادی استان می‌توانند پیشنهادات خود را در پورتال شرکت اعلام کنند و یا به صورت مکتوب به دفتر کرمان ارائه دهند تا به صورت ویژه بررسی شود.

وی در پایان به دغدغه استان برای دوران پسا مدرن نیز اشاره کرد و افزود: کرمان با تکیه به مزیت‌های خود توسعه پیدا کرده و روند آن مثبت است، معدن نیز محرک کوتاه مدت برای توسعه استان است که باید تبدیل به ارزش و منجر به توسعه خودگردان و سپس توسعه نرم افزاری شود.

در این نشست فعالان اقتصادی استان به بیان مهمترین درخواست‌های خود از مجموعه میدکو در ارتباط با حمایت از دانش بنیان‌ها و استارت آپ ها، ارتباط بیشتر با صنایع کوچک و متوسط، توجه بیشتر به موضوع مسئولیت‌های اجتماعی و تأمین نیازهای صنایع بزرگ از شرکت‌های کوچک و متوسط استان پرداختند. در پایان نیز پیشنهاد ترسیم نقشه راه و همچنین انعقاد تفاهمنامه ای بین اتاق و شرکت میدکو در راستای تعامل بیشتر مطرح شد.

موضوعات :
در همین رابطه