رادیو مجازی اتاق ایران - 16 دی 1403

اختلاف نظر در مورد ماهیت یک محموله

هفته گذشته یک محموله بزرگ کولر گازی در حوالی تهران کشف شد که گویا در مورد قاچاق بودن یا نبودن آنها بین ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و گمرک اختلاف نظر وجود دارد.

04 خرداد 1396 - 11:59
کد خبر : 8579
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هفته گذشته یک محموله بزرگ کولر گازی به ارزش 500 میلیارد ریال در پنج انبار در شهر ری و یک انبار در اشتهارد کرج کشف شده بود که امروز سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز جزییات جدیدی از این کشف را رسانه‌ای کرد.

قاسم خورشیدی سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: از نظر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، این محموله ماهیت قاچاق دارد، اما مسئولان گمرک چنین اعتقادی ندارند.

خورشیدی در مورد این محموله گفت: این محموله به صورت قطعات منفصله با پرداخت تعرفه 20 درصدی وارد کشور شده، اما اصل کالا تعرفه 40 درصدی دارد. یعنی نصف حقوق دولت پرداخت و به نوعی قانون را دور زدند.

وی افزود: اینکه در این زمینه تخلف صورت گرفته، قطعی است، اما قاچاق بودن آن محل اختلاف است، مسئولان گمرک معتقدند این تخلف گمرکی بوده و قاچاق نیست.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با یادآوری اینکه کارکرد قاچاق تضییع حقوق دولت و اخلال و ضربه به تولید و اشتغال داخلی است، گفت: از نظر این ستاد، این محموله قاچاق است.

خورشیدی گفت: اکنون برخی برندهای خارجی در داخل تولید می ‌شوند، اما وقتی این گونه باشد، بازار داخلی خراب می‌ شود.

وی گفت: این کالا به شکل قطعات منفصله، از گمرکات مختلف وارد کشور شده بود و مسئولان گمرک معتقدند تخلف گمرکی بر مبنای قاعده 2الف صورت گرفته است.

قاعده 2 الف گسترش‌ دهنده قلمرو هر شماره نه تنها به کالای کامل، بلکه به اجزاء و قطعاتی است که خصوصیت اساسی کالای کامل را داشته باشند که با استقرار سامانه جامع امور گمرکی آسانتر می توان این نوع کالاها را شناسایی کرد.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مورد جزئیات این کشف گفت: اسپیلت‌ها با برند جنرال بوده که حروف انگلیسی برگرفته از مالک و واردکننده آن را دارد و از مبدا چین وارد کشور شده است.

وی با تأکید بر اینکه ارزش این محموله 500 میلیارد ریال است، تصریح کرد: 30 هزار دستگاه اسپیلت کشف شده و واردات آن مربوط به نیمه دوم سال 95 است.

به گفته خورشیدی، قطعات به شکل منفصل داخل کشور آمده و در انبارها تبدیل به کالای نهایی شده است.

وی ادامه داد: سامانه‌ای تحت عنوان «سامانه جامع شناسایی کالاهای قاچاق» داریم که از مجموعه اطلاعات درون سامانه‌ های مختلف تقاطع‌ گیری می‌ کند و مواردی که مظنون به انحراف است را مشخص می‌ کند.

به گفته خورشیدی، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی به داده های این سامانه دسترسی دارند و بر اساس بررسی تقاطعی و تقاطع‌گیری محموله ‌ها بررسی می ‌شوند.

این مقام مسئول در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: این محموله براساس داده ‌های سامانه جامع امور گمرکی و سامانه انبارها بررسی و جمع ‌بندی صورت گرفت. این قطعات از گمرکات متعدد و کارت‌ های بازرگانی مختلف وارد شده است.

 

در همین رابطه