بیستوچهارمین نشست دوره دهم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، فردا یکشنبه 29 تیر برگزار میشود. همزمان با این نشست، کلیه کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران نشستهایی را با حضور اعضا و بر اساس دستورجلسه، میهمانان شامل معاونان وزارتخانهها، مدیران، کارشناسان و یا نمایندگان مردم در مجلس و دیگر سازمانهای متولی، برگزار میکنند.
بر اساس برنامهریزی که به همت معاونت کمیسیونها، مجامع و شوراهای اتاق ایران صورت گرفته است، نشست کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی با هدف بررسی ابعاد حقوقی، مالی و اجرایی دستورالعمل ورود و خروج سرمایه، کمیسیون خدمات فنیمهندسی و احداث با موضوع ارائه دو پیشنهاد مبنی بر تأسیس دبیرخانه توسعه و شکلگیری نهاد ملی صنعت احداث کشور و کمیسیون انرژی در راستای ارائه پیشنهادهای بخش نیروگاهی درباره شیوه بازپرداخت معوقات بانکی و ارائه پلتفرم بازارگاه تخصصی نفت، گاز و پتروشیمی، امروز شنبه 28 تیر در اتاق ایران برگزار خواهد شد.
سایر کمیسیونها نیز در روز هیات نمایندگان (29 تیر) جلسه خواهند داشت.
قرار است کمیسیون حقوقی، حمایتهای قضائی و مقرراتی، قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور را بررسی کند. همچنین گزارشی از پروژه تحقیقاتی تدوین آیین دادرسی تجاری در این نشست ارائه خواهد شد.
کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی نیز بند الف ماده 39 قانون مالیات بر ارزشافزوده مبنی بر توزیع عادلانه منابع حاصل از ارزشافزوده، پیشنویس بخشنامه درباره شیوه اجرای ماده 215 و 218 قانون مالیاتهای مستقیم، بندت ماده 27 قانون برنامه هفتم توسعه با موضوع انتزاع دادرسی مالیات و تأمین اجتماعی و رفع مشکلات تشکلها و انجمنهای زیرمجموعه اتاق را در دستورکار دارد.
اعضای کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی روی مشکلات و پیدا کردن راهکارهای اجرایی در حوزه ارز و تعهدات ارزی، متمرکز میشوند.
کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان تدوین نقشه راه احیای دانشبنیانها را در نشست پیشرو دنبال میکند و با حضور مدیرکل دفتر حمایت و توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و معاون دفتر صادرات گمرک به بررسی مشکلات گمرکی و حمایتهای ویژهای که در این حوزه از کسبوکارهای دانشبنیان صورت میگیرد، میپردازد.
کمیسیون صنعت نیز در این روز مصوبه هیات وزیران درباره بسته حمایت از کسبوکارها را بررسی میکند و همچنین تبادلنظر پیرامون عملکرد دستگاههای دولتی برای ایجاد تابآوری بنگاههای کوچک و متوسط در شرایط موجود را در دستورکار قرار داده است.
کمیسیون اقتصاد کلان نیز قرار است ضمن ارائه گزارش از آخرین وضعیت اقتصادی کشور، بسته حمایتی دولت که به تصویب هیات وزیران رسیده و مربوط به شرایط بحرانی و جنگ میشود را مورد بررسی قرار دهد.
کمیسیون صنایع غذایی به بررسی، ارائه چالشها و راهکارهای اجرایی در حوزه تأمین، پخش و شرایط فروشگاههای زنجیرهای در تأمین پایدار و توزیع بههنگام مایجتاج غذایی مردم با نگاه به تجربه جنگ 12 روزه میپردازد و ضمن بررسی مشکلات ناشی از موازیکاری دستگاههای متولی صنعت غذا و ارائه راهکار در این حوزه، الزامات، مبنای قانونی و پیامدهای درج قیمت تولیدکننده روی محصولات صنایع غذایی را مورد توجه قرار میدهد.
کمیسیون معدن و صنایع معدنی نیز نگاهی کارشناسانه به فهرست مواد خام و نیمهخام محصولات معدنی، صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی در اجرای بند پ ماده 99 قانون برنامه هفتم توسعه خواهد داشت.
کمیسیون کشاورزی با حضور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی مهمترین چالشهای این حوزه را مورد توجه و بررسی قرار میدهد.
در کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز چالشهای حوزه فاوا در شرایط بحرانی و جنگی و اعلام فعالیت ستاد مدیریت بحران حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در اتاق ایران با مشارکت تشکلها در دستور قرار دارد.
اعضای کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی نیز در جلسه پیشرو راهکارهای اجرایی کاهش تلفات و آسیبهای اجتماعی و اقتصادی جنگ 12 روزه را ارزیابی خواهند کرد.
کمیسیون استاندارد، محیط زیست، توسعه پایدار و آب علاوه بر بررسی زمینه همکاری مشترک اتاق ایران و پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار، لایحه سازماندهی اتباع خارجی را بررسی میکند.
اعضای کمیسیون واردات اتاق ایران نیز میزبان مشاور وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و دو موضوع شامل سامانه بهینیاب و امتیازهای صادرات و واردات در تالار دوم بازار مبادله ارز و طلا را با حضور متولیان این مرکز و بانک مرکزی مورد بررسی قرار خواهند داد.
کمیسیون حملونقل و لجستیک نیز نگاهی به شرایط صنعت حملونقل هوایی در دوران جنگ 12 روزه و آخرین وضعیت بندر شهید رجایی و مجموعه اقداماتی که برای جران خسارتها، صورت گرفته است را در دستور جلسه پیشرو دارد.
تحریم اقتصاد هنر: شکافتن موضوع از منظر حقوق بشر، موضوعی است که اعضای کمیسیون فرش، هنر و صنایعدستی در نشست 29 تیر، تجزیهوتحلیل خواهند کرد.
در نهایت کمیسیون گردشگری نیز در نشست پیشرو، بررسی چالشهای ناشی از جنگ 12 روزه بر صنعت گردشگری و پیشنهاد راهکارهای برونرفت از وضعیت ایجاد شده را با حضور معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، نماینده مجلس و ناظر مجلس در شورای عالی نظارت بر این وزارتخانه را انجام میدهد. همچنین قرار است در این نشست علل عدم توفیق در برگزاری نمایشگاههای گردشگری داخلی در استانها با حضور مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخل این وزارتخانه مورد بررسی قرار بگیرد.