مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران دومین دوره طرح پایش شاخص های ملی محیط کسب وکار کشور-بهار 1396، ویژه آمارگیری از فعالان اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی را آغاز کرد.
این طرح که با مشارکت اتاق های تعاون و اصناف ایران اجرا میشود، از امروز چهارشنبه 17 خرداد آغاز شده و به مدت 20 روز در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.
طبق اعلام مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران، طرح پایش شاخصهای ملی محیط کسب وکار کشور در راستای اجرای ماده 4 قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار مصوب 1390 مجلس شورای اسلامی و وظیفه اتاق ها در زمینه تدوین، سنجش و اعلام شاخصهای ملی محیط کسب وکار در ایران بهطور سالانه و فصلی حسب مورد به تفکیک استانها، بخشها و فعالیتهای اقتصادی و اطلاعرسانی آن به سیاستگذاران کشور انجام میشود.
محمدرضا دوستمحمدی، مدیر مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران، در گفتوگو با پایگاه خبری اتاق ایران هدف کلی از اجرای این طرح را «شناخت وضعیت جاری محیط کسب و کار در ایران و تغییرات آن به صورت فصلی و سالانه» عنوان کرد.
دوست محمدی گفت: «مجموعه اعضای فعال اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران، اتاق اصناف ایران و اتاق تعاون ایران، جامعه هدف این طرح را تشکیل میدهند. اجرای این طرح به روش نمونهگیری تصادفی است و طی آن نزدیک به4 هزار فعال اقتصادی با مراجعه به پورتال خدمات الکترونیکی اتاق ایران با اعلام نظر خود در مورد وضعیت محیط کسب و کار کشور در فصل گذشته(زمستان 1395) از طریق تکمیل پرسشنامه الکترونیکی مربوط در این طرح آمارگیری ملی مشارکت میکنند.»
مدیر مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران افزود: «در این طرح اطلاعات گستردهای در زمینه 28 مانع اصلی در محیط کسب وکار کشور جمعآوری و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته و پس از ترکیب یافتههای آن با سایر دادههای آماری موجود در کشور، بر اساس مدل محاسباتی شاخصهای ملی در طرح پژوهشی مربوط و نظریه عمومی کارآفرینی شین، وضعیت محیط کسب وکار در سطوح ملی، استانی، بخشهای اصلی اقتصادی و همچنین رشته فعالیتهای اقتصادی عمده بر حسب طبقهبندی استاندارد فعالیتهای اقتصادی(ISIC.Rev4) را نشان خواهد داد.»
براساس نتایج بدست آمده از اجرای اولین دوره پایش ملی محیط کسبوکار در زمستان1395، شاخص ملی محیط کسب وکار، رقم 5.86 و «دشواری تأمین مالی» مهمترین مانع کسب وکار در کشور معرفی شدهاست.
سامانه پایش محیط کسب وکار از طریق این لینک در دسترس است. این سامانه همچنین از طریق وبسایتهای اتاق تعاون و اتاق اصناف قابل دسترسی است.