رادیو مجازی اتاق ایران - 16 اردیبهشت 1403

در 4 ماه ابتدایی امسال، واردات از صادرات پیشی گرفت

بازگشت تراز تجاری به مدار منفی

گزارش گمرک ایران از تجارت خارجی در 4 ماه ابتدایی امسال نشان می‌دهد که میزان واردات فراتر از صادرات بوده است.

06 مرداد 1396
کد خبر : 9442
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

گمرک ایران آمار تجارت خارجی 4 ماه ابتدایی امسال را اعلام کرد.

آمارها نشان می‌دهد که بار دیگر تراز تجاری کشور منفی شد و واردات از صادرات پیشی گرفت. در سال 1395 میزان صادرات ایران فراتر از واردات بود که رویدادی بی‌سابقه در طول 37 سال گذشته محسوب می‌شد. در ماه نخست سال 1396 نیز تراز تجاری مثبت بود. پس از آن آمار تجارت دو ماهه و سه ماهه سال جاری اعلام نشد تا اینکه با انتشار آمار 4 ماهه مشخص شد که تجارت ایران بار دیگر به تراز منفی بازگشته است. طبق این آمارها در 4ماهه سال جاری معادل 15 میلیارد و 813 میلیون دلار کالا وارد کشور شد در مقابل 13 میلیارد و 459 میلیون دلار صادرات برای کشور ثبت شده است تا تراز تجاری به منفی 2 میلیارد و 354 میلیون دلار برسد.

مجموع تجارت ایران در 4 ماه ابتدایی امسال افزایش 6 درصدی داشته و به 29.2 میلیارد دلار رسیده است. صادرات ایران در این 4 ماه معادل 9.5 درصد کاهش داشته در مقابل واردات کشور افزایش 23.9 درصدی را تجربه کرده است.

واردات

طبق گزارش گمرک، عمده ترین دلایل افزایش واردات به خودرو و قطعات منفصله خودرو، کالاهای سرمایه‌ای و  برخی کالاهای اساسی مربوط می‌شود. همچنین در مدت یاد شده متوسط قیمت کالاهای وارداتی کشورمان به ازای هر تن به یک هزار و ۳۹۹ دلار رسید که در مقایسه با پارسال ۹ درصد افزایش داشته است.

اقلام عمده وارداتی در چهارماهه ابتدای سالجاری به ترتیب شامل برنج با ۶۰۳ میلیون دلار، ذرت دامی به ارزش ۴۸۴ میلیون دلار، وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی به ارزش ۴۲۶ میلیون دلار ، لوبیای سویا با ۳۳۸ میلیون دلار و قطعات منفصله جهت تولید خودروی سواری با ۳۱۱ میلیون دلار بوده است.

کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران در مدت یادشده به ترتیب شامل کشورهای چین با ۳میلیارد و ۴۹۵ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۲ میلیارد و ۹۹۲ میلیون دلار، جمهوری کره با یک میلیارد و ۷۴ میلیون دلار ، ترکیه با ۹۵۸ میلیون دلار و هند با ۸۹۱ میلیون دلار‌ بوده است.

 صادرات

بر اساس گزارش گمرک سهم عمده کاهش صادرات به سایر کالاها با کاهش 14.9 درصد مربوط می شود. صادرات پتروشیمی 3.7 درصد و صادرات میعانات گازی 4.1 درصد کاهش یافته است. در میان کشورها صادرات ایران به امارات متحده عربی و هند با افت شدیدی همراه بوده است. همچنین متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی نیز در مدت یادشده به ۳۵۸ دلار رسید که 2.5 درصد افزایش داشت.

اقلام عمده صادراتی کشورمان در مدت یادشده به ترتیب شامل میعانات گازی به ارزش ۲ میلیارد و ۳۱۵ میلیون دلار، سایر روغن‌های سبک و فرآورده‌ها به جز بنزین با ۵۱۲ میلیون دلار، پلی اتیلن گرید فیلم با ۴۸۵ میلیون دلار،  پروپان مایع شده به ارزش ۴۴۶ میلیون دلار و متانول با ۴۲۶ میلیون دلار بوده است.

عمده‌ترین خریداران کالاهای ایرانی در چهارماهه اول سال‌جاری به ترتیب شامل چین به ارزش ۲ میلیارد و ۸۴۱ میلیون دلار، عراق با ۲ میلیارد و ۵۲ میلیون دلار ، امارات متحده عربی با ۲ میلیارد و ۳۷ میلیون دلار،جمهوری کره با یک میلیارد و۴۰۰ میلیون دلار و هند با ۹۲۶ میلیون دلار بوده است.

موضوعات :
در همین رابطه